Tempelhoppen op Java

Natuurlijk staat de Borobudur op je verlanglijstje van bezienswaardigheden in Indonesië. Maar Java heeft veel meer te bieden op tempelgebied. Prambanan is de grootste Hindoeïstische tempel van het eiland en is indrukwekkend vanwege zijn hoge torens. In de buurt van de stad Solo vind je de onbekende Sukuh-tempel, gelegen op de flank van Mount Lawu. Deze tempel is bijzonder vanwege haar erotische beeldhouwwerk en lijkt qua bouwstijl meer op een Mexicaanse Maya-tempel dan op een Aziatisch heiligdom. Een mystieke plek! In deze video krijg je een leuk overzicht van de hoogtepunten op Java en Bali.

Spectaculair duiken bij Bunaken, Sulawesi

Ben je een duikfanaat, dan is het eiland Bunaken in het noordelijkste puntje van Sulawesi een must. Dit National Marine Park geldt als één van de beste duikplekken ter wereld, met steile wanden vol gezond, kleurrijk koraal en een enorme variëteit aan onderwaterleven.

Begrafenisrituelen van Tana Toraja

Het is één van de meest bijzondere gebieden van Indonesië: Tana Toraja in Zuid-Sulawesi. Het leven van de Toraja draait om de dood: er wordt toegewerkt naar een zo groots mogelijke begrafenis. Die kunnen soms dagen duren, waarbij het offeren van buffels en varkens centraal staat. Toraja met veel geld en aanzien worden bijgezet in hangende graven of grotten, die bewaakt worden door levensgrote poppen met hun beeltenis. Voor reizigers is dit traditionele gebied een grote ontdekkingstocht. Prachtige natuur, traditionele huizen en eeuwenoude tradities bieden een uniek inkijkje in de cultuur. Probeer vooral een begrafenis bij te wonen, dat is een onvergetelijke ervaring.

Drie kleuren, één vulkaan op Flores

De vulkaan Kelimutu op Flores is een natuurwonder zoals er maar weinig zijn. Deze vulkaan heeft drie kratermeren, die om de zoveel tijd van kleur veranderen. Dat komt door scheuren in de aardkorst waar stoffen als waterstofchloride, vloeizuur en waterstofsulfide doorheen komen. Het is niet te voorspellen welke kleuren de meren nu hebben. Dit is één van die bezienswaardigheden in Indonesië die je met eigen ogen moet zien.

Maak een trekking op Flores

Flores is een prachtig eiland met hartelijke bewoners, die je graag bij hen thuis ontvangen. Hier kun je geweldige meerdaagse trekkingen maken naar afgelegen dorpjes in de groene heuvels. Je bezoekt traditionele Nagakeo-huizen, wandelt door de rijstvelden en slaapt bij mensen thuis. Een trektocht langs Indonesische bezienswaardigheden die zowel qua natuur als qua cultuur uniek is.

Sommige bezienswaardigheden in Indonesië zijn zo populair dat het er erg druk kan zijn. In deze blog vertellen wij hoe je overtoerisme vermijdt.

Ontmoet de prehistorische Komodo-varanen op Komodo

Ze kunnen wel drie meter lang worden, kunnen een snelheid van twintig kilometer per uur bereiken en in een keer 80% van hun lichaamsgewicht eten. Een beet van de Komodo-varaan kan dodelijk zijn. Het zijn dus geen vriendelijke beesten, maar het is wel interessant om ze te zien in het Komodo Nationaal Park.

Ga op zoek naar het avontuur op de Banda Islands

Ben je op zoek naar eilanden waar weinig andere reizigers komen? Dan hoef je in Indonesië niet lang te zoeken. De Banda Islands (onderdeel van de Molukken) worden bijvoorbeeld weinig bezocht en zijn dan ook nog heel ongerept. Kalimantan is het Indonesische deel van Borneo, waar je kennismaakt met lokale volkeren en authentieke drijvende markten bezoekt. Voor een ontmoeting met de tribes van West-Papoea trek je diep de jungle in. Avontuur gegarandeerd!

Cultuur snuiven op Bali

Bali staat bekend om haar stranden, spa’s en resorts. Maar het bijzondere van dit eiland ontdek je als je het binnenland in gaat. Leer Balinees koken, woon traditionele Hindoeïstische ceremonies bij en geniet van de vele prachtige tempelcomplexen. Want zo leer je het echte Bali kennen.

Beklim de heilige Rinjani-vulkaan op Lombok

Vanaf de tropische Gili-eilanden is hij bij helder weer altijd te zien: de vulkaan Gunung Rinjani op Lombok. Dit is een van de gaafste bezienswaardigheden in Indonesië. De heilige vulkaan is de op één na hoogste van het land en torent 3726 meter boven het eiland uit. Rinjani vraagt erom beklommen te worden. Het is een zware klim, die je in drie tot vijf dagen kunt doen. Je kampeert op de berg en klimt tot de kraterrand. Tijdens zonsopkomst wacht je hier een fantastisch uitzicht over het heldere kratermeer in het hart van de vulkaan. Lees meer over de beklimming van de Rinjani vulkaan op de blog van Karlijn, die via Better Places de uitdaging aanging.

Plan jouw reis naar Indonesië

Ben je op zoek naar een bijzondere Indonesië rondreis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Emile en Nettert, de reisexperts in Indonesië. Zij maken je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Emile en Nettert.

Beste reistijd Indonesië

De beste reistijd voor een rondreis Indonesië is van juni tot en met september. Ook in maart, oktober en november is het goed mogelijk om een rondreis te maken. Lees hier meer over beste reistijd Indonesië.

De leukste bezienswaardigheden van Indonesië – laat je inspireren

Meer lezen over de bezienswaardigheden van Indonesië? Laat je inspireren door de voorbeeld familiereis over Java, Bali en de Gili's. Of lees meer over de mooiste eilanden van Indonesië.