Hoeveel dagen in Tanzania je nodig hebt, is afhankelijk van de route die je aflegt. Reis je af naar het veelzijdige Tanzania, dan is het aan te raden om niet alleen op safari te gaan, maar ook de andere hoogtepunten van het land te verkennen. Om die reden raden wij al onze reizigers aan om een reis van minimaal drie weken in Tanzania te maken. Op die manier reis je in een rustig tempo en kan je het land echt ervaren.

Minimaal aantal dagen in Tanzania voor een safari

Tanzania is vanwege de vele nationale parken en grote diversiteit een van de mooiste bestemmingen voor een safarireis in Afrika. Tijdens een reis naar Tanzania wil je in elk geval naar het bekendste wildpark toe, het Serengeti National Park, net als de Ngorongoro Conservation Area met de beroemde krater. Maar het land heeft nog veel meer hoogtepunten waarvoor je genoeg dagen in Tanzania wilt plannen, zoals Tarangire National Park, de Kilimanjaro en het prachtige eiland Zanzibar. Om al deze hoogtepunten te zien is 18 dagen in Tanzania de minimale reisduur die wij adviseren.

Waarom drie weken Tanzania?

Wij raden echter sterk aan om drie weken in Tanzania te verblijven. Zo kan je op een rustiger tempo reizen en echt de tijd nemen om het land en de gastvrije inwoners te leren kennen. Naast diverse safari’s in de nationale parken, kan je zo ook de tijd nemen voor een aantal bijzondere excursies. Verblijf bijvoorbeeld in een lodge bij de Masaai en maak op een verantwoorde manier kennis met de cultuur en gebruiken van deze stam. Ook kan je met een gids naar een koffieplantage of je eigen ugali en chapati’s leren maken tijdens een kookworkshop. Deze ontmoetingen met de Tanzanianen zorgen ervoor dat je niet alleen de natuur maar ook de cultuur van het land leert kennen en dat levert vaak de mooiste reisherinneringen op!

Tanzania in een rustig tempo

In ons advies om voldoende dagen in Tanzania door te brengen, houden we ook rekening met de tijd die het kost om je te verplaatsen tussen de verschillende bezienswaardigheden. Tanzania is een groot land en de wegen zijn niet overal even goed. Bovendien is het bij aankomst in Tanzania fijn om even bij te kunnen komen van je vliegreis en niet gelijk met een druk schema op pad te moeten. Als je drie weken in Tanzania verblijft, heb je genoeg tijd om in een rustig tempo te reizen en actieve dagen ook af te wisselen met wat meer ontspanning. Of je nu drie weken of 18 dagen in Tanzania reist; we raden altijd aan om een route met culturele uitstapjes en een safari in Tanzania af te sluiten met een bezoek aan Zanzibar. In een fijne accommodatie aan de paradijselijke stranden kan je heerlijk bijkomen van je reis, zodat je ook weer uitgerust thuiskomt.

Op safari in Tanzania met een positieve impact

Door voldoende dagen in Tanzania te besteden, zal je het land niet alleen zien maar ook echt ervaren. Daarmee vergroot je ook de positieve impact die je met je reis maakt. Voor een verre reis naar Tanzania moet je nu eenmaal een vliegreis maken met veel CO2-uitstoot. Als je dan toch in het vliegtuig stapt, dan kan je dat beter doen voor een zo lang mogelijke reis. Door tijdens je Tanzania reis de tijd te nemen om op een verantwoorde manier in contact te komen met de Tanzanianen en de wilde dieren, gaat zoveel mogelijk van jouw reisbudget naar de inwoners en het natuurbehoud van dit mooie land.