Tips bij het boeken van je vlucht

 • Boek zo vroeg mogelijk als je in een drukke tijd op vakantie wilt, bijvoorbeeld in de kerst- en zomervakantie.
 • Je kunt je CO2 uitstoot eenvoudig reduceren door zo veel mogelijk te kiezen voor rechtstreekse vluchten en nieuwere vliegtuigen, een rechtstreekse vlucht scheelt je bovendien veel tijd.
 • Het is aan te raden je vlucht bij een Europese maatschappij te boeken, zodat je beter beschermd bent in het geval van problemen of vertragingen.
 • Let bij het selecteren van vluchten niet alleen op de prijs, maar ook naar zaken als aantal overstappen, totale reisduur en voorwaarden die gehanteerd worden. Een vlucht boeken met flexibele voorwaarden is in tijden van COVID-19 ten zeerste aan te raden.
 • Houd er rekening mee dat door COVID-19 onderstaande zaken (tijdelijk) gewijzigd kunnen zijn. Lees de informatie van de maatschappij bij wie je hebt geboekt daarom goed door, en vraag hen er verder nog zaken zijn waar rekening mee gehouden dient te worden als je naar je bestemming vliegt. Onze reisexperts kunnen je ook informeren over de laatste stand van zaken op hun bestemming.

Vind je vlucht naar Tanzania

Bepaal waar je vlucht heen gaat en vanaf waar weer terug. Voor de reizen van Better Places naar Tanzania vlieg je vaak naar Kilimanjaro, en terug vanaf Zanzibar.

Als de reis afgesloten wordt op Zanzibar, dan is het prettig om heen op Kilimanjaro airport te vliegen, en terug vanaf Zanzibar naar huis. Het is dan handig om op de startpagina van de vliegmaatschappij ‘meerdere bestemmingen’ aan te geven. Wij verzorgen dan de vlucht van Arusha naar Zanzibar.

Karin en Astrid, je lokale reisexperts in Tanzania zorgen ervoor dat het reisprogramma op je vlucht is afgestemd. Uiteraard kan je ook altijd bij hen terecht met eventuele vragen over de vlucht. Hieronder vind je algemene tips voor het boeken van jouw vlucht en waar je rekening mee moet houden bij het boeken van vluchten naar Tanzania.

Vlieg vanaf Amsterdam

 • Vanaf Amsterdam vliegt KLM dagelijks direct naar Kilimanjaro, en vanuit Zanzibar vliegt men via Dar es Salaam terug naar Amsterdam. Dit is de meest comfortabele optie als je vanaf Schiphol vliegt.
 • De heenvlucht is overdag. Je vertrekt ’s ochtends en komt in de avond aan op Kilimanjaro airport. Vluchtduur is 8,5 uur.
 • De terugvlucht vanaf Zanzibar vertrekt ’s avonds naar Dar es Salaam. Rond middennacht vliegt KLM vanaf Dar es Salaam naar Schiphol waar je dan ’s ochtends vroeg aankomt. Met deze optie heb je als het ware een extra vakantiedag, je kan nog de hele dag op het strand doorbrengen!
 • Let bij een vlucht met overstap niet alleen op de prijs, maar ook op de duur van je overstap.

Vlieg vanaf Brussel

 • Vanaf Brussel vliegen Qatar en Ethiopian Airways met één overstap naar Kilimanjaro. Terug vanuit Zanzibar vlieg je met dezelfde overstap weer naar huis.
 • Vanaf Brussel kan je met Turkish Airlines met een overstap in Istanbul ook naar Dar es Salaam vliegen. Terug vlieg je dan met een rechtstreekse vlucht uit Zanzibar.
 • Let bij een vlucht met overstap niet alleen op de prijs, maar ook op de duur van je overstap.
 • Er gaat een rechtstreekse trein van Brussel en Antwerpen naar Schiphol, de luchthaven van Amsterdam.
Bij het boeken van je tickets is het overigens een goed idee om de voorwaarden goed door te lezen, zodat je weet hoe flexibel je ticket is. Vaak hangt dit af van welke boekingsklasse je hebt aangeschaft. Met meer flexibiliteit kom je minder snel tegen onaangename verrassingen te staan.

De voordelen van een directe vlucht

Het klinkt zo aantrekkelijk: geld besparen door een vlucht met één of meerdere tussenstops te boeken. Maar geld is niet altijd het belangrijkste. Een directe vlucht boeken met een nieuwer vliegtuig kost je misschien wat meer, maar je zorgt wel voor een forse vermindering van de CO2-uitstoot van je reis. Er zijn nog meer redenen om een directe vlucht te boeken en die zetten we hier voor je op een rij.

Compensatie van CO2 uitstoot

Wij vinden het belangrijk om in de toekomst nog steeds mooie reizen aan te kunnen bieden. Wij kiezen er daarom voor om de CO2 die we met onze reizen veroorzaken te compenseren. Wij compenseren niet alleen het landarrangement wat je bij ons boekt maar ook de uitstoot van de vlucht die nodig is om je bestemming te bereiken. Jij betaalt hiervoor niets extra’s, de compensatie van de CO2-uitstoot nemen wij voor onze rekening. Boek je via FlyGRN, dan wordt de CO2 uitstoot van je vluchten dubbel gecompenseerd.

Met de elektrische taxi naar Schiphol

Boek je taxi naar Schiphol van te voren bij Taxi Electric. Dit is de eerste elektrische taxiservice van Europa. Taxi Electric is een Social Enterprise. Dit betekent dat zij ondernemen voor een betere wereld. Boek via deze site je taxi. 

Je reisexpert helpt je graag

Neem contact op met Karin en Astrid voor meer informatie over de beste verbindingen en luchtvaartmaatschappijen naar Tanzania. Wij adviseren om je ticket pas te boeken nadat het landarrangement bevestigd is.