Hoe lang is de vliegtijd naar Zanzibar

Een directe vlucht heeft veel voordelen
Combineren met een Tanzania reis is mogelijk
Het is ruim 9 uur vliegen
  • Een directe vlucht heeft veel voordelen
  • Combineren met een Tanzania reis is mogelijk
  • Het is ruim 9 uur vliegen

Vliegtijd Zanzibar: directe vlucht

Hoe lang het vliegen is naar Zanzibar, hangt af van de route die je kiest. Ga je alleen vakantie vieren op Zanzibar en sla je het vasteland van Tanzania over, dan kun je via TUI een directe vlucht van Amsterdam naar Zanzibar boeken. Dan is de vliegtijd naar Zanzibar ongeveer 9,5 uur. Combineer je een verblijf op Zanzibar met een rondreis Tanzania, dan vlieg je bijvoorbeeld via Arusha of Dar es Salaam. Natuurlijk kun je ook een vlucht van Amsterdam naar Zanzibar boeken die via Dar es Salaam of Nairobi gaat, maar dan duurt de reis veel langer.

Hoe lang vliegen naar Tanzania?

Hoe lang het vliegen is naar Tanzania is ook afhankelijk van je vlucht. KLM vliegt bijvoorbeeld rechtstreeks van Amsterdam naar Kilimanjaro. De vlucht duurt dan een kleine negen uur. Kilimanjaro is een ideaal startpunt van je Tanzania-reis, zeker als je beroemde wildparken als de Serengeti bezoekt. Kies je voor een reis met overstap, dan wordt je reis al snel minimaal drie uur langer.

Wil je zoveel mogelijk lokale excursies opnemen in je Tanzania reis? Bekijk dan deze voorbeeldreis met maximale positieve impact.

Waarom kiezen voor een directe vlucht?

Better Places adviseert reizigers om een directe vlucht te boeken naar Tanzania of Zanzibar. Dat is niet alleen comfortabeler en sneller, het is ook beter voor het milieu. Zo’n 90% van alle CO2-uitstoot van een reis wordt veroorzaakt door de vlucht. Voor de toekomst van de aarde is het belangrijk om tijdens het reizen duurzame keuzes te maken. Op een verre reis scheelt het tot 1000 kg CO2 uitstoot als je kiest voor een directe vlucht met een nieuw vliegtuig.

Plan jouw reis naar Tanzania

Ben je op zoek naar een bijzondere rondreis door Tanzania? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Karin en Astrid, de reisexperts in Tanzania. Zij maken je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Karin en Astrid.

Vliegtijd Zanzibar en meer

Het is belangrijk om goed voorbereid op reis te gaan naar Tanzania, zodat je geen belangrijke zaken vergeet! Lees daarom meer praktische informatie voor je rondreis naar Tanzania. Je kan met al je vragen ook terecht bij onze lokale reisspecialisten Karin en Astrid.

Ook kan onze blogger Karlijn je meer vertellen over dit mooie deel van de wereld!

Duurzaam reizen in Tanzania

Wil je dat Tanzania en haar inwoners meeprofiteren van je bezoek? Dat kan! Plan niet alleen tijd in voor de beroemde wildparken, maar maak ook kennis met het platteland. Ga fietsen in de omgeving van Mto wa Mbu, langs groene bananenplantages en de lokale dorpsbar. Bezoek een fair trade- koffieplantage aan de voet van Mount Meru en vraag je lokale gids om je alles te vertellen over het groeien van koffiebonen. Natuurlijk kun je ook zelf bonen pellen, roosteren en malen, voor het lekkerste kopje koffie. Tanzania heeft ook verschillende goede doelen die je kunt bezoeken. Het Shanga Project in Arusha bijvoorbeeld, dat mensen met een beperking een baan én een betere toekomst biedt. Weten wat je nog meer kan doen? Neem een kijkje bij onze checklist voor duurzaam reizen.