Zijn Tanzania en Zanzibar veilig?

  • Geen bijzondere risico's
  • Neem normale voorzorgsmaatregelen
  • Let extra goed op in het verkeer

Veiligheid Tanzania en Zanzibar

Wil je meer weten over de hoe veilig Tanzania en Zanzibar zijn? Kijk dan naar het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Dit geeft aan of er bijzondere veiligheidsrisico’s zijn. Tanzania is geel gekleurd. Dat betekent dat er wat risico’s zijn, maar dat is niets om je zorgen over te maken. Vrijwel alle niet-Westerse landen zijn geel. In Tanzania moet je vooral rekening houden met onveiligheid in het verkeer. Let ook op je spullen, zoals je in elk land zou doen.

Praktische tips

Tanzania is over het algemeen een veilig land om te reizen en het geldt als één van de rustigste landen van Oost-Afrika. Veruit de meeste reizigers reizen zonder problemen veilig door Tanzania en Zanzibar. We hebben hieronder wel een aantal praktische tips voor een veilige reis door Tanzania:

  • Rijd niet ’s avonds, want de wegen zijn slecht verlicht. Sowieso is goed opletten in het verkeer belangrijk, want de wegen zijn niet altijd even goed en er wordt vaak zonder verlichting gereden.
  • De wildparken in Tanzania zijn ruig en afgelegen. Als er iets gebeurt, kan het lang duren voordat er hulp arriveert. Daarom is het heel belangrijk om te reizen met betrouwbare reisorganisaties, die de parken goed kennen en je veilig mee op safari kunnen nemen.
  • Let goed op je spullen, zeker in steden en op plekken waar het druk is. Zorg ook dat je je tas stevig vast hebt, want berovingen vanuit voorbij rijdende auto’s en motoren komen voor.

Is Zanzibar veilig?

Is Zanzibar veilig? Daar kunnen we kort over zijn: ja. Garanties kunnen we natuurlijk niet geven, maar in principe kun je hier gewoon veilig rondreizen. Je moet wel goed op je spullen letten, zoals je in elk land zou doen. Berg je waardevolle spullen goed op, zorg dat zakkenrollers niet bij je portemonnee kunnen en loop in het donker niet door verlaten steegjes of over het strand. Kortom: neem de normale voorzorgsmaatregelen voor als je op reis gaat voor een veilig gevoel in Zanzibar

Wil je zoveel mogelijk lokale excursies opnemen in je Tanzania reis? Bekijk dan deze voorbeeldreis met maximale positieve impact.

Veiligheid voor LHBTI'ers op reis

Homoseksualiteit is verboden in Tanzania. Mannen riskeren een levenslange gevangenisstraf en vrouwen vijf jaar opsluiting. Ook in de semiautonome staat Zanzibar is homoseksualiteit strafbaar. De wetten gelden ook voor buitenlandse bezoekers. Homoseksualiteit is een groot taboe in Tanzania. Toch gaan veel LHBTI’ers graag op vakantie naar Tanzania en Zanzibar. Het is verstandig om niet te praten over je seksuele geaardheid en niet in het openbaar te knuffelen en te zoenen. Het kan voorkomen dat de receptionist jullie een kamer met twee aparte bedden geeft, omdat ze ervan uitgaat dat je familie of vrienden van elkaar bent. Behalve dat ze niet open kunnen zijn over hun geaardheid, hebben onze LHBTI-reizigers geen vervelende ervaringen gehad in Tanzania.

Plan jouw reis naar Tanzania

Ben je op zoek naar een bijzondere rondreis door Tanzania? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Karin en Astrid, de reisexperts in Tanzania. Zij maken je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Karin en Astrid.

Veilig reizen in Tanzania en Zanzibar

Het is belangrijk om goed voorbereid op reis te gaan naar Tanzania, zodat je geen belangrijke zaken vergeet! Lees daarom meer praktische informatie voor je rondreis naar Tanzania. Je kan met al je vragen ook terecht bij onze lokale reisspecialisten Karin en Astrid.

Ook kan onze blogger Karlijn je meer vertellen over dit mooie deel van de wereld!

Duurzaam reizen in Tanzania

Wil je dat Tanzania en haar inwoners meeprofiteren van je bezoek? Dat kan! Plan niet alleen tijd in voor de beroemde wildparken, maar maak ook kennis met het platteland. Ga fietsen in de omgeving van Mto wa Mbu, langs groene bananenplantages en de lokale dorpsbar. Bezoek een fair trade- koffieplantage aan de voet van Mount Meru en vraag je lokale gids om je alles te vertellen over het groeien van koffiebonen. Natuurlijk kun je ook zelf bonen pellen, roosteren en malen, voor het lekkerste kopje koffie. Tanzania heeft ook verschillende goede doelen die je kunt bezoeken. Het Shanga Project in Arusha bijvoorbeeld, dat mensen met een beperking een baan én een betere toekomst biedt. Weten wat je nog meer kan doen? Neem een kijkje bij onze checklist voor duurzaam reizen.