Visum Tanzania regelen

  • Vooraf én ter plekke regelen is mogelijk
  • Je visum is drie maanden geldig
  • Ook voor alleen Zanzibar heb je een visum nodig

Vraag je visum online aan

Sinds begin 2019 is het mogelijk om het visum van tevoren aan te vragen en online te betalen. De website om dit te doen is: https://eservices.immigration.go.tz/visa. Het is belangrijk de online aanvraag uiterlijk 3 weken voordat je naar Tanzania toe reist te doen.

Het nadeel van het systeem is dat er veel vragen worden gesteld, je bent er dus wel even mee bezig. Bij aankomst in Tanzania zal je korter in de rij staan maar nog steeds geldt dat er geduld gevraagd wordt.

Wil je zoveel mogelijk lokale excursies opnemen in je Tanzania reis? Bekijk dan deze voorbeeldreis met maximale positieve impact.

Bij aankomst op het vliegveld

Het visum voor Tanzania kan je bij aankomst in Tanzania op het vliegveld regelen. In het vliegtuig krijg je vaak al een formulier om in te vullen. Zo niet, dan liggen de formulieren bij aankomst in de terminal klaar. Bij aankomst op het vliegveld ga je eerst in de rij om je in te schrijven. In de 2e rij ga je betalen. Het is handig om 50 dollar per persoon cash bij je te hebben, wisselen is vaak een probleem. In de 3e rij worden vingerafdrukken geplaatst en word er een foto van je gemaakt. Dan word het visum in je paspoort bijgeschreven. Het gaat er natuurlijk wel op z’n Afrikaans, lees: niet heel efficiënt. Een beetje geduld moet je dus wel hebben.

Visum voor Zanzibar

Reis je alleen naar Zanzibar en niet naar het vasteland van Tanzania? Dan heb je ook een visum voor Tanzania nodig. Hiervoor gelden dezelfde regels als voor het vasteland van Tanzania. Op het vliegveld van Zanzibar kun je je visum kopen. Je kunt cash of met creditcard betalen. Let op: je krijgt alleen een visum voor Tanzania als je paspoort na vertrek uit Tanzania nog minimaal een half jaar geldig is.

Plan jouw reis naar Tanzania

Ben je op zoek naar een bijzondere rondreis door Tanzania? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Karin en Astrid, de reisexperts in Tanzania. Zij maken je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Karin en Astrid.

Visum voor Tanzania regelen?

Het is belangrijk om goed voorbereid op reis te gaan naar Tanzania, zodat je geen belangrijke zaken vergeet! Lees daarom meer praktische informatie voor je rondreis naar Tanzania. Je kan je ook laten helpen door de VisumCentrale, zodat het aanvragen van je visum nog makkelijker gaat.

Duurzaam reizen in Tanzania

Wil je dat Tanzania en haar inwoners meeprofiteren van je bezoek? Dat kan! Plan niet alleen tijd in voor de beroemde wildparken, maar maak ook kennis met het platteland. Ga fietsen in de omgeving van Mto wa Mbu, langs groene bananenplantages en de lokale dorpsbar. Bezoek een fair trade- koffieplantage aan de voet van Mount Meru en vraag je lokale gids om je alles te vertellen over het groeien van koffiebonen. Natuurlijk kun je ook zelf bonen pellen, roosteren en malen, voor het lekkerste kopje koffie. Tanzania heeft ook verschillende goede doelen die je kunt bezoeken. Het Shanga Project in Arusha bijvoorbeeld, dat mensen met een beperking een baan én een betere toekomst biedt. Weten wat je nog meer kan doen? Neem een kijkje bij onze checklist voor duurzaam reizen.