Wat is een luxe reis van Better Places?

  • Verblijf in luxe boutiquehotels en ecolodges
  • Individueel reizen in een ontspannen tempo
  • Veel privé-excursies en tours
  • Volop persoonlijke aandacht tijdens de gehele reis
  • Rondreis met eigen huurauto, auto met chauffeur of luxe trein

Boeken zonder zorgen

Lees alles over onze maatregelen om veilig op reis te kunnen gaan en onze speciale soepele boekingsvoorwaarden.

Route luxe Suriname reis

 

Dag 1-3: Paramaribo

Welkom in Suriname! Je begint deze luxe Suriname reis in Paramaribo. De hoofdstad wordt gezien als het hart van het land en staat bekend om haar houten huizen, de tropische sfeer en smeltkroes aan culturen. De komende dagen heb je de tijd om zelf de stad te ontdekken en bezienswaardigheden te bekijken.

Je verblijft in het bekendste hotel van Suriname, gelegen aan de Surinamerivier. Het is een ideale locatie en biedt alle comfort en faciliteiten. Bij het zwembad kun je heerlijk ontspannen en wennen aan het Surinaamse klimaat. Aan de overkant van het hotel vind je een pier om even uit te waaien.

 

Dag 4-6: Commewijne

Met een huurfiets en routeboekje met tips ga je zelfstandig op pad richting het district Commewijne aan de overkant van de Surinamerivier, een landelijk district dat bekend staat als plantagegebied. De komende drie dagen ontdek je verschillende dorpjes zoals Frederiksdorp, Marienburg en Peperpot. Het is mogelijk om ter plekke uitstapjes en excursies te boeken zoals een prachtige boottocht door de achterliggende moerassen. Op dag 6 fiets je terug naar Paramaribo, via dezelfde of een andere route. Onderweg kun je een bezoek brengen aan natuurpark Peperpot. Je kunt er ook voor kiezen om met de boot terug te gaan naar Paramaribo, waar je een nacht verblijft.

Je overnacht op een landgoed met prachtig gerestaureerde plantagewoningen. De plantage bevindt zich aan de rechteroever van de Commewijnerivier, waar oorspronkelijk koffie en cacao wordt verbouwd. In de mooi aangelegde tuinen vol met fruitbomen vind je een zwembad met pooldeck. Het gezellige restaurant met terras is gevestigd in de voormalige gevangenis.

 

Dag 7-9: Danpaati

Vanaf Paramaribo rijd je per gedeelde transfer in ongeveer 3,5 uur naar het korjaalhaventje Atjoni. Hier stap je over in een korjaal om in 2,5 uur naar de lodge te varen. Je verblijft op een eiland vlak bij het dorpje Dan. Tijdens je dagen in Danpaati kun je aan verschillende activiteiten meedoen, zoals een dorpswandeling door het nabijgelegen Marron-dorp, een junglewandeling met lokale gids, een bezoek aan het Pikin Slee museum of het spotten van kaaimannen. Daarnaast is er voldoende tijd om te ontspannen in op het terrasje van de lodge.

Je slaapt in een kleinschalige, duurzame lodge. De bewoners en omliggende dorpen profiteren van de opbrengsten van het toerisme, dankzij projecten als een kinderopvang en thuiszorg voor ouderen. Ook op het resort zelf zijn voornamelijk lokale bewoners werkzaam. Landbouwproducten, vis en vlees worden van lokale producenten afgenomen.

 

Dag 10-11: Kosindo

Je luxe Suriname reis gaat verder. Vanuit Danpaati word je via Tapawatra met een privéboot naar de lodge in het dorpje Kosindo gebracht. De lodge is omringd door jungle en ligt direct aan de Gran Rio-rivier. Vrouwen van het dorp doen de was in de rivier, kinderen zwemmen in de rivier en dorpelingen komen verse broodjes kopen in de bakkerij.

Je hebt deze dagen veel contact met de lokale bevolking omdat de lodge grenst aan het dorp. Je kunt hier zonder gids rondlopen en wellicht meehelpen met het wassen in de rivier of het bakken van cassavebrood.

 

Dag 12-14: Palumeu

Je wordt opgehaald en naar de airstrip van Kajana gebracht die aan de overkant van het resort ligt voor de vlucht naar Palumeu. De lodge waar je verblijft ligt in het hart van het Amazone regenwoud en midden in het woongebied van de Trajo en Wajana indianen. Deze trip biedt een prachtige combinatie van authentieke indianencultuur en adembenemende natuur in het diepen binnenland van Suriname.

Gedurende deze dagen maak je kennis met de alleroudste bewoners van het Amazone regenwoud en zul je je verplaatsen in de leefwijze van de indianen. Zo wordt er o.a. gekookt op houtvuur en je kunt deelnemen aan een boswandeling met een lokale gids die je zal leren boogschieten. Verder breng je een bezoek aan het indianendorp Palumeu.

 

Dag 15-17: Bigi Pan

Via Paramaribo reis je op dag 16 door naar Bigi Pan. Per transfer word je naar Nickerie gebracht waar je onderweg een stop maakt in Coronie. Je bezoekt het mangrove centrum en de lokale markt in Nickerie. Vervolgens vaar je door naar de vrijstaande lodge in Bigi Pan, die midden in een natuurgebied ligt.

Onderweg naar Bigi Pan kun je vanaf de boot veel vogels spotten. Verder kun je vanuit de lodge in Bigi Pan diverse boottochten ondernemen om vogels, reptielen en kaaimannen te spotten. Ook een boottocht naar de Atlantische oceaan mag niet ontbreken.

 

Dag 18-20: Peperpot

Opnieuw reis je via Paramaribo. Dit keer reis je door naar het natuurpark Peperpot in het district Commewijne voor de laatste nachten van je luxe Suriname reis. Je verblijft in een nieuwe boutique hotel in ontwikkeling, dat grenst aan de bosrand van Paperpot Nature Park. Een ideale plek om de plantage en het wildlife te ontdekken, lopend, per fiets of per kano. Op de laatste dag word je in 1,5 tot 2 uur naar de luchthaven gebracht voor je vlucht naar huis.

Het Peperpot Nature Park is 1730 hectare groot en behoorde tot de meest bloeiende koffie- en cacao plantages van Suriname. In het Education Centre aan de andere kant van het park kom je meer te weten over de geschiedenis van het gebied, maar ook over de natuur die je er nu kunt vinden!

Ontvang een voorstel op maat

Geef Lizet je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.

Let op: De lokale reisexpert van deze bestemming spreekt geen Nederlands, de communicatie zal daarom in het Engels verlopen. Het is geen probleem als je zelf liever in het Nederlands schrijft.

Let op: Oostenrijk kan alleen via het formulier op de betreffende pagina geboekt worden.

Let op: Op dit moment is het helaas niet mogelijk om een reisaanvraag te doen voor Kaapverdië

Let op: Vanwege de politieke situatie in Ethiopië is het momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen.

Let op: De verwachting is dat China vanwege corona pas in 2023 weer toeristen toelaat. Op dit moment is het daarom niet mogelijk om een reisaanvraag te doen.

Let op: Het is momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen voor Mongolië.

Let op: Het is momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen voor Kirgizië.

Let op: Vanwege de politieke situatie in Myanmar is het momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen.

Let op: Op dit moment is het helaas niet mogelijk om een reisaanvraag te doen voor Maleisisch Borneo.

Let op: Het is momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen voor Kosovo.

Let op: Het is momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen voor Moldavië.

Let op: het is op dit moment enkel mogelijk een actieve (wandel- en/of fiets-) reis door Zwitserland aan te vragen. 

Let op: Wales kan alleen via het formulier op de betreffende pagina geboekt worden.

Let op: Helaas is het tot en met eind oktober niet mogelijk om een aanvraag te doen voor een rondreis door Panama. 

Vliegtickets rondreis Suriname

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Suriname boeken. Door waar mogelijk te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. Lizet geeft je graag advies over de beste optie. Kijk hier voor meer informatie.

Financiële garanties

Better Places is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reizen (SGR) en het Calamiteitenfonds, dit betekent voor jou financiële zekerheid. 

Better Places garantie SGR Better Places garantie Calamiteitenfonds

 

logo voetafdrukIn plaats van compenseren wil Better Places de CO2-uitstoot van al haar reizen elk jaar met 5% verminderen.

Bijzondere accommodaties

Tijdens onze rondreizen door Suriname maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat.

Bijzondere excursies

Je kunt tijdens je rondreis prachtige ervaringen opdoen bij de lokale gemeenschap en draagt daarmee meteen een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen.

Reisadvies Suriname

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Suriname. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Suriname

Beste reistijd Suriname

Beste reistijd Suriname