Uitstoot van je reis naar Suriname (kg CO2e)

Wat is een luxe reis van Better Places?

  • Verblijf in luxe boutiquehotels en ecolodges
  • Individueel reizen in een ontspannen tempo
  • Veel privé-excursies en tours
  • Volop persoonlijke aandacht tijdens de gehele reis
  • Rondreis met eigen huurauto, auto met chauffeur of luxe trein

Boeken zonder zorgen

Lees alles over onze speciale soepele boekingsvoorwaarden.

Route luxe Suriname reis

 

Dag 1-3: Paramaribo

Welkom in Suriname! Je begint deze luxe Suriname reis in Paramaribo. De hoofdstad wordt gezien als het hart van het land en staat bekend om haar houten huizen, de tropische sfeer en smeltkroes aan culturen. De komende dagen staat een fietstour en een Sunset&Dolphins trip op de planning. Verder heb je de tijd om zelf de stad te ontdekken en bezienswaardigheden te bekijken.

Je verblijft in het bekendste hotel van Suriname, gelegen aan de Surinamerivier. Het is een ideale locatie en biedt alle comfort en faciliteiten. Bij het zwembad kun je heerlijk ontspannen en wennen aan het Surinaamse klimaat. Aan de overkant van het hotel vind je een pier om even uit te waaien.

 

Dag 4-6: Commewijne

Met een huurfiets en routeboekje met tips ga je zelfstandig op pad richting het district Commewijne aan de overkant van de Surinamerivier, een landelijk district dat bekend staat als plantagegebied. De komende drie dagen ontdek je verschillende dorpjes zoals Frederiksdorp, Marienburg en Peperpot. Het is mogelijk om ter plekke uitstapjes en excursies te boeken zoals een prachtige boottocht door de achterliggende moerassen. Op dag 6 fiets je terug naar Paramaribo, via dezelfde of een andere route. Onderweg kun je een bezoek brengen aan natuurpark Peperpot. Je kunt er ook voor kiezen om met de boot terug te gaan naar Paramaribo, waar je een nacht verblijft.

Je overnacht op een landgoed met prachtig gerestaureerde plantagewoningen. De plantage bevindt zich aan de rechteroever van de Commewijnerivier, waar oorspronkelijk koffie en cacao wordt verbouwd. In de mooi aangelegde tuinen vol met fruitbomen vind je een zwembad met pooldeck. Het gezellige restaurant met terras is gevestigd in de voormalige gevangenis.

 

Dag 7-10: Danpaati

Vanaf Paramaribo rijd je per gedeelde transfer in ongeveer 3,5 uur naar het korjaalhaventje Atjoni. Hier stap je over in een korjaal om in 2,5 uur naar de lodge te varen. Je verblijft op een eiland vlak bij het dorpje Dan. Tijdens je dagen in Danpaati kun je aan verschillende activiteiten meedoen, zoals een dorpswandeling door het nabijgelegen Marron-dorp, een junglewandeling met lokale gids, een bezoek aan het Pikin Slee museum of het spotten van kaaimannen. Daarnaast is er voldoende tijd om te ontspannen in op het terrasje van de lodge. Op de laatste dag vertrekken jullie weer met de boot naar Atjoni en verder naar Paramaribo.

Je slaapt in een kleinschalige, duurzame lodge. De bewoners en omliggende dorpen profiteren van de opbrengsten van het toerisme, dankzij projecten als een kinderopvang en thuiszorg voor ouderen. Ook op het resort zelf zijn voornamelijk lokale bewoners werkzaam. Landbouwproducten, vis en vlees worden van lokale producenten afgenomen.

 

Dag 11-13: Bigi Pan

Via Paramaribo reis je op dag 11 door naar Bigi Pan. Per transfer word je naar Nickerie gebracht waar je onderweg een stop maakt in Coronie. Je bezoekt het mangrove centrum en de lokale markt in Nickerie. Vervolgens vaar je door naar de vrijstaande lodge in Bigi Pan, die midden in een natuurgebied ligt.

Er worden diverse boottochten ondernomen om vogels, reptielen en 's avonds kaaimannen te gaan spotten. Ook een boottocht helemaal naar de Atlantisch oceaan mag niet ontbreken als de waterstand het toe laat. De derde dag vertrekken jullie na de lunch met de boot weer naar het beginpunt, vanwaar jullie vertrekken naar Bloemendaal.

Onderweg naar Bigi Pan kun je vanaf de boot veel vogels spotten. Verder kun je vanuit de lodge in Bigi Pan diverse boottochten ondernemen om vogels, reptielen en kaaimannen te spotten. Ook een boottocht naar de Atlantische oceaan mag niet ontbreken.

 

Dag 14-15: Bloemendaal

Je verblijft 2 nachten in deze appartementen aan de Saramaccarivier. Een heerlijk comfortabele stop in de reis waar je goed verzorgd wordt. In de ochtend is er de kans dat doodshoofd- of kapucijneraapjes het resort aandoen. Bij het gedeeltelijk overkapte zoutwaterzwembad kun je gezellig zitten voor een drankje of (vooraf bestelde) maaltijd. Een aanrader is het boottochtje in de ochtend over de rivier, waar aan de overkant brulapen, toekans en luiaards leven! Of ga eropuit met een huurfiets om Groningen en omgeving te verkennen. 

De luxe reizen van Better Places zijn dé manier om ontspannen te reizen, een land te leren kennen en te genieten van bijzondere overnachtingen en volop persoonlijke aandacht. Je ontdekt je bestemming helemaal in stijl.

 

Dag 15-18: Kabalebo

Vandaag vlieg je naar een van de meest unieke en afgelegen resorts van Suriname. Op 240 km van het dichtstbijzijnde dorp of weg in het westen van Suriname vind je dit luxe paradijs dat alleen met een klein vliegtuigje te bereiken is. Door het afgelegen karakter is dit bij uitstek de bestemming om wilde dieren te spotten! 

Dagelijks kun je deelnemen aan een activiteit, zoals een boswandeling, boot- of kayaktocht, de beklimming van de Misty Mountain of het spotten van wildlife. In de verre omtrek van dit resort zijn geen dorpen te bekennen, waardoor het een oase van rust en ruimte is. De afwisseling van activiteiten en ontspanning in combinatie met de stilte van de natuur leveren een ervaring die je niet snel zal vergeten! 
Op de vierde dag reis je via Paramaribo door naar Peperpot. 

 

Dag 19-20: Peperpot

De laatste nachten van je luxe reis breng je door  bij het natuurpark Peperpot in het district Commewijne. Je verblijft in een boutique hotel op de oudste koffie- en cacaoplantages langs de Surinamerivier. Het hotel grenst aan de bosrand van Peperpot Nature Park. Een ideale plek om de plantage en het wildlife te ontdekken, lopend, per fiets of per kano. Op de laatste dag word je in 1,5 tot 2 uur naar de luchthaven gebracht voor je vlucht naar huis.

Het Peperpot Nature Park is 1730 hectare groot en behoorde tot de meest bloeiende koffie- en cacao plantages van Suriname. In het Education Centre aan de andere kant van het park kom je meer te weten over de geschiedenis van het gebied, maar ook over de natuur die je er nu kunt vinden!

Ontvang een voorstel op maat

Geef Lizet je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.

 

Vliegtickets rondreis Suriname

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Suriname boeken. Door waar mogelijk te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. Lizet geeft je graag advies over de beste optie. Kijk hier voor meer informatie.

Financiële garanties

Better Places is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reizen (SGR) en het Calamiteitenfonds, dit betekent voor jou financiële zekerheid. 

Better Places garantie SGR Better Places garantie Calamiteitenfonds

 

Bekijk de positieve en negatieve impact van de Suriname reis.

Ik ben benieuwd

Bijzondere accommodaties

Tijdens onze rondreizen door Suriname maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat.

Bijzondere excursies

Je kunt tijdens je rondreis prachtige ervaringen opdoen bij de lokale gemeenschap en draagt daarmee meteen een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen.

Reisadvies Suriname

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Suriname. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Suriname

Beste reistijd Suriname

Beste reistijd Suriname