Neem een optie

Deze reis heeft een vast programma en is eenvoudig te boeken. Het is een ideale rondreis vol prachtige wandelroutes, avontuur en authentieke lokale ervaringen. Een dagje meer of minder kan altijd, maar maatwerk is niet mogelijk bij deze reis. Neem een optie en onze reisexpert stuurt je binnen vijf werkdagen een prijsopgave. Vervolgens kun je de reis definitief boeken.

 

Uitstoot van het vervoer naar Zwitserland (kg CO2e)

Route treinreis Zwitserland 

 

Dag 1-2: Luzern

Je treinreis door Zwitserland begint met een rit naar Luzern, waar je de eerste 2 dagen doorbrengt. De charmante smalle straatjes nodigen uit tot het maken van een wandeling. Must-sees zijn onder andere de Kapelbrug en het Leeuwenmonument met de naastgelegen Gletsjertuin. Maak een boottochtje over het meer en geniet van de zonsondergang. Een inbegrepen excursie is een bezoek aan Mount Titlis, waar je met de bijzondere kabelbaan de bergtop op gaat voor spectaculaire uitzichten op de met gletsjers bedekte bergtoppen.

Zwitserland is heel goed bereikbaar met de trein! Met de ICE trein ben je er al in 7 uur. Lees meer over reizen met de trein naar Zwitserland.

 

Dag 3-4: Golden Pass Line naar Interlaken

Met de rode trein van de Golden Pass Line reis je in 2 uur eersteklas naar Interlaken. Geniet van de panorama's die aan je voorbijgaan; niet alleen de bergtoppen, maar ook 5 meren waaronder het buitengewoon mooie Brienzermeer. Verken Interlaken met haar beroemde promenade en maak een ritje met de Harderbahn voor een panoramisch uitzicht op de omgeving. Een dagexcursie naar de Jungfraujoch, ook wel de Top van Europa genoemd, is zeker een hoogtepunt van je Zwitserland rondreis!

 De excursie naar de Jungfraujoch is inbegrepen in deze reis. Je kunt nog meer excursies in Zwitserland toevoegen aan je reis. Een greep uit het aanbod hebben we alvast voor je beschreven.

 

Dag 5-6: Zermatt

Je vervolgt deze treinreis voor Zwitserland naar het zuiden. Kies voor een rit langs het Meer van Thun en door de kilometerslange Lötschbergtunnel, of neem de "oude" route via Brig en de Matterhorn Gotthard Bahn. Zermatt is een autovrij dorp aan de voet van de beroemde Matterhorn en je bestemming voor de komende dagen. Je hebt een excursie met de beroemde tandradbaan naar de Gornergrat inbegrepen, zodat je de uitzichten op de hoogste met gletsjers bedekte toppen van Zwitserland met eigen ogen kunt bewonderen.

Zermatt is een uitstekende plaats om te wandelen. Blogger Jessica van Corners of the World deelt haar ervaringen met wandelen bij Zermatt op haar website.

 

Dag 8-9: Glacier Express naar St. Moritz

De rit met de wereldberoemde Glacier Express is een must voor deze treinreis door Zwitserland! Via 291 bruggen en door 91 tunnels baant de trein zich een weg door de afgelegen valleien, langs steile rotswanden en idyllische bergdorpjes. Dankzij de grote panoramaramen kun je optimaal genieten van het landschap. In St. Moritz, "de hoofdstad van het licht", kun je je dag zelf invullen. De omgeving is een paradijs voor wandelaars en natuurliefhebbers. Aan te raden excursies zijn een ritje met de Diavolezza kabelbaan nabij de Berninapas, een bezoek aan de Piz Corvatsch of de rit naar Muottas Muragl.

 Door de inbegrepen kaart kun je vele excursies het het OV ondernemen voor de helft van de prijs. Wist je dat in St. Moritz in de zomer de excursies naar de bergtoppen bijna allemaal gratis zijn?

 

Dag 9-10: Bernina Express naar Lugano

Je reist vandaag deels door Italië, met de Bernina Express verken je het hoogste stuk spoorlijn over de Alpen. Het heeft zelfs de status van UNESCO Werelderfgoed gekregen! Langs vele haarspeldbochten reis je door een panorama van bergen via de Berninapas omhoog, om vervolgens via vele haardspeldbochten langs meren omlaag te zakken. Het laatste deel reis je met de Bernina bus naar Lugano, de grootste stad in de regio Ticino. Verken dit Italiaansvoelende deel van Zwitserland op eigen tempo. Aanraders zijn een bezoek aan San Salvatore of een boottocht over het Meer van Lugano.

 Met de trein reizen is zeer comfortabel, en de panoramatreinen zijn een absoluut hoogtepunt van een reis door Zwitserland! Ook met de trein naar de bestemming reizen heeft vele voordelen.

 

Dag 11-13: via Gotthard Panorama Express naar Zürich

De laatste dagen van deze treinreis Zwitserland zijn aangebroken. Via de Gotthard Panorama Express trein reis je in de richting van Fluelen, waar je met de raderstoomboot het meer oversteekt naar Luzern. Vanaf hier reis je naar Zürich voor je laatste dagen. De grootste stad van Zwitserland is eigenlijk nog steeds vrij klein, en is in 2019 uitgeroepen tot een van de 10 meest leefbare steden ter wereld. Verken niet alleen de stad zelf; ook de omgeving is zeer de moeite waard. Wat dacht je bijvoorbeeld van een bezoek aan de beroemde Rijnwatervallen? Vanuit Zürich is het gemakkelijk weer terug naar huis te reizen, want helaas zit je treinreis door Zwitserland erop!

Deze reis gaat uit van een rustig reistempo; zo ervaar je meer van het land. Er zijn nog meer voordelen van slow travel.

Neem een optie

Neem een optie en onze reisexpert stuurt je binnen vijf werkdagen een prijsopgave. Vervolgens kun je de reis definitief boeken.

 

Met de trein naar Zwitserland

Zwitserland is prima bereikbaar per trein. Een treinreis naar Zwitserland is een geweldige belevenis, waarbij je onderweg een aantal mooie stops kunt maken.

Met de auto naar Zwitserland

Zwitserland is prima bereikbaar per auto. Via Duitsland of Luxemburg & Frankrijk kun je al binnen een dag in Zwitserland zijn. Onderweg kun je een aantal leuke stops maken.

 

 

logo voetafdrukBetter Places is gestopt met het compenseren van de CO2-uitstoot van haar reizen. In plaats daarvan willen wij de CO2-uitstoot van al onze reizen elk jaar met 5% verminderen. Wij investeren voor elke reiziger een bedrag in projecten voor duurzame energie of biodiversiteit.

Bijzondere accommodaties

Tijdens onze rondreizen door Zwitserland maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat.

Bijzondere excursies

Je kunt tijdens je rondreis prachtige ervaringen opdoen bij de lokale gemeenschap en draagt daarmee meteen een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen.

Reisadvies Zwitserland

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Zwitserland. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken.

Praktische informatie


Beste reistijd Zwitserland

beste reistijd Zwitserland

Beste reistijd Zwitserland

Boeken zonder zorgen

Lees alles over onze speciale soepele boekingsvoorwaarden.

Boek je internationale treinreis via The Train Traveller

Wil je duurzaam met de trein naar je bestemming reizen? Better Places werkt samen met The Train Traveller. Hier kun je terecht voor bijna alle treintickets binnen Europa en daarbuiten. De treinexperts van The Train Traveller kennen de verschillende internationale boekingssystemen op hun duimpje. Vraag vrijblijvend een prijsopgave aan.