Neem een optie

Deze reis heeft een vast programma en is eenvoudig te boeken. Het is een ideale rondreis vol prachtige routes, avontuur en authentieke lokale ervaringen. Een dagje meer of minder kan altijd, maar maatwerk is niet mogelijk bij deze reis. Neem een optie en onze reisexpert stuurt je binnen vijf werkdagen een prijsopgave. Vervolgens kun je de reis definitief boeken.

Neem een optie op deze reis

Uitstoot van het vervoer naar Zwitserland (kg CO2e)

Route reis Zwitserland per trein

 

Dag 1-3: Luzern

Je begint je reis door Zwitserland per trein met een 3-daags verblijf in Luzern. De beroemde Kapelbrug, het Leeuwenmonument met de naastgelegen Gletsjertuin en een rondvaart op het meer zijn absolute aanraders als optionele excursies. Struin heerlijk door de sfeervolle straatjes of breng een bezoek aan een van de vele musea. Nabij ligt de berg Pilatus, waar de steilste tandradbaan ter wereld rijdt. Een van de excursies die inbegrepen zijn, is een bezoek aan de berg Titlis. Vanaf de bergtop, die met gletsjers is bedekt, heb je een panoramisch uitzicht.

Wist je dat je met de ICE trein al in 7 uur in Zwitserland kunt zijn? Lees meer over reizen met de trein naar Zwitserland.

 

Dag 4-6: Interlaken

Je stapt op de rode trein van de GoldenPass Line en geniet tijdens een 2 uur durende reis van de panoramische uitzichten op onder andere 5 meren die je aan je voorbij zult zien gaan. Verken de hoogtepunten van Interlaken, waaronder de promenade met uitzicht op de Jungfrau-berg of het ritje met de Harder kabelbaan naar het uitkijkpunt. Op dag 5 bezoek je de Jungfraujoch (Top of Europe) en leer je meer over de geschiedenis van de bijzondere spoorweg. Je laatste dag in deze stad kun je naar eigen inzicht invullen, door bijvoorbeeld optionele excursies naar de tandradbaan naar de Brienzer Rothorn of de Schilthorn die bekend is van een van de James Bond films.

 Nog meer inspiratie over hoe je de vrije tijd in Interlaken kunt doorbrengen? Jessica van Corners of the World schrijft in haar reisblog over haar tips met wat te doen in Interlaken.

 

Dag 7-8: Montreux

Het tweede deel van de GoldenPass Line brengt je langs het Meer van Thun en door de Simmentalvallei naar het Franstalige deel van Zwitserland. Montreux is bekend vanwege de jazzfestivals, en wordt vanwege haar ligging aan het meer ook wel "riviera" genoemd. Breng hier een bezoek aan het kasteel van Chillon, waar je zowel heen kunt wandelen als met de boot heen kunt. Daarnaast kun je ook een bezoek brengen aan de nabijgelegen wijngaarden, of met de tandradbaan naar de top van de Rochers de Naye.

 Het reizen per trein is niet alleen een ontspannen manier van reizen; het is ook nog eens hartstikke leuk! Lees alles over de voordelen van het reizen per trein

 

Dag 9-11: Zermatt

Via de Alpen reis je door het Rhônedal naar Visp, waar je verder reist met de Matterhorn Gotthard trein. Zermatt, gelegen aan de voet van de beroemde berg Matterhorn, is je eindbestemming. Je maakt hier een excursie per tandradbaan naar het magnifieke uitkijkpunt van de Gornergrat, vanwaar je alle hoogste toppen van Zwitserland kunt bewonderen. Dit is tevens het einde van deze rondreis Zwitserland per trein. Reis terug naar huis, of verleng je reis nog een stukje in overleg met Rob.

Zermatt is een autovrij dorp. Al het transport binnen het dorp wordt gedaan door elektrische auto's of soms zelfs nog met koetsen! 

Neem een optie

Neem een optie en onze reisexpert stuurt je binnen vijf werkdagen een prijsopgave. Vervolgens kun je de reis definitief boeken.

 

Met de trein naar Zwitserland

Zwitserland is prima bereikbaar per trein. Een treinreis naar Zwitserland is een geweldige belevenis, waarbij je onderweg een aantal mooie stops kunt maken.

Met de auto naar Zwitserland

Zwitserland is prima bereikbaar per auto. Via Duitsland of Luxemburg & Frankrijk kun je al binnen een dag in Zwitserland zijn. Onderweg kun je een aantal leuke stops maken.

 

 

logo voetafdrukBetter Places is gestopt met het compenseren van de CO2-uitstoot van haar reizen. In plaats daarvan willen wij de CO2-uitstoot van al onze reizen elk jaar met 5% verminderen. Wij investeren voor elke reiziger een bedrag in projecten voor duurzame energie of biodiversiteit.

Bijzondere accommodaties

Tijdens onze rondreizen door Zwitserland maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat.

Bijzondere excursies

Je kunt tijdens je rondreis prachtige ervaringen opdoen bij de lokale gemeenschap en draagt daarmee meteen een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen.

Reisadvies Zwitserland

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Zwitserland. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken.

Praktische informatie


Beste reistijd Zwitserland

beste reistijd Zwitserland

Beste reistijd Zwitserland

Boeken zonder zorgen

Lees alles over onze speciale soepele boekingsvoorwaarden.