Uitstoot van je reis naar Portugal (kg CO2e)

Noord-Portugal familiereis

 

Dag 1-3: Peneda Gerês

Welkom in Noord-Portugal! Je Portugal familiereis begint in het nationale park Peneda Gerês, waar de verschillende tinten groen een prachtig geheel vormen met de bergen op de achtergrond. Je gaat samen met een lokale gids op pad voor een mooie wandeltocht die je meeneemt door het territorium van de Iberische wolf. Op dag drie kies je een actieve excursie die je samen met het gezin gaat ondernemen. Kies je voor een leuke canyoning ervaring die je meeneemt door kloven, heldere rivieren en meren? Of ga je voor de e-bike excursie die je leidt naar de dorpjes Serra Amarela waar adembenemende landschappen op je wachten? Deze drie nachten verblijf je in een kleinschalig hotel in Arcos de Valdevez. Een mooi, actief begin van je familiereis!

De iberische wolf is een ondersoort van de wolf. Deze soort komt alleen voor in Portugal en Spanje voor. Dit is dus een hele unieke kans om dit dier in het wild te spotten.

 

Dag 4-6: Viana do Castelo

Je volgende stop is het karakteristieke stadje Viana do Castelo, gelegen aan de Atlantische Oceaan. Voordat je daar aankomt, staat er een kajak avontuur op de planning in de prachtige Lima vallei. Je peddelt de rivier af en onderweg kun je genieten van het mooie groene landschap. Daarna heb je nog even tijd om Ponte de Lima te bezoeken, een van de oudste plaatsen in Portugal. Hier zie je nog echt het lokale karakter van de pure Portugezen. In Viana do Castelo ga je op dag 5 leren surfen samen met de hele familie. Bijna het hele jaar rond heb je hier de mogelijkheid toe, vanwege de gunstige ligging. Geen zorgen, ervaring is niet vereist! Plezier staat voorop. De laatste dag in Viana do Castelo heb je een fiets ter beschikking. Reisexpert Isabel heeft een leuke route van zo'n 25 kilometer voor je uitgestippeld. Je verblijft opnieuw in een kleinschalig hotel.

Ponte de Lima is authentiek Portugees en biedt dus de perfecte kans om de Portugese manier van leven te leren kennen.

 

Dag 7-9: Porto

Voordat je naar je laatste bestemming verder reist, heb je nog de tijd om de Santa Luzia heuvel op te wandelen. Het fantastische uitzicht bovenop maakt de klim omhoog meer dan goed. Nadat je terug beneden bent is het tijd om naar je laatste plek te gaan. Je Portugal familiereis eindigt namelijk in de gezellige stad Porto! Bezoek de leuke winkels, wandel langs de boulevard, proef een glaasje port en loop over de welbekende brug naar de andere kant van de stad. Je reist op dag 9 terug naar huis met een groot aantal nieuwe ervaringen op zak!

Porto is de geboortestad van de port als je hier bent is het bezoeken van de porthuizen dus een echte aanrader. Wil je meer weten over deze een 9 andere leuke excursies in en om Porto? Lees dan ook tien keer wat te zien een doen in Porto.

Ontvang een voorstel op maat

Geef Isabel je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.

 

Met het vliegtuig naar Portugal

Bij Better Places kun je zelf je vlucht naar Portugal boeken. Door waar mogelijk te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen.

 

Financiële garanties veilig reizen Better Places SGR veilig reizen Better Places Calamiteitenfonds

Better Places is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reizen (SGR) en het Calamiteitenfonds, dit betekent voor jou financiële zekerheid.

 

logo voetafdrukBetter Places is gestopt met het compenseren van de CO2-uitstoot van haar reizen. In plaats daarvan willen wij de CO2-uitstoot van al onze reizen elk jaar met 5% verminderen. Wij investeren voor elke reiziger een bedrag in projecten voor duurzame energie of biodiversiteit.

Bijzondere accommodaties

Tijdens onze rondreizen door Portugal maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat. 

Bijzondere excursies

Je kunt tijdens je rondreis prachtige ervaringen opdoen bij de lokale gemeenschap en draagt daarmee meteen een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen.

Reisadvies Portugal

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Portugal. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Portugal

rondreis-portugal

Beste reistijd Portugal

Boeken zonder zorgen

Lees alles over onze speciale soepele boekingsvoorwaarden.

Boek je internationale treinreis via The Train Traveller

Wil je duurzaam met de trein naar je bestemming reizen? Better Places werkt samen met The Train Traveller. Hier kun je terecht voor bijna alle treintickets binnen Europa en daarbuiten. De treinexperts van The Train Traveller kennen de verschillende internationale boekingssystemen op hun duimpje. Vraag vrijblijvend een prijsopgave aan.