Hieronder vind je de praktische info over Albanië die belangrijk is voor je rondreis. Lees deze informatie daarom goed door voordat je op reis gaat, zodat je geen belangrijke zaken vergeet.

  In Albanië wordt er Albanees gesproken
  Er is geen tijdsverschil tussen Albanië en Nederland
  Aanbevolen luchtvaartmaatschappijen: Wizz Air
  Beste reistijd Albanië: voorjaar en zomer

Hoe kom je in Albanië? Naast het vliegtuig kun je ook Europa doorkruisen en met de auto naar Albanië komen. Of kies voor een avontuur en reis met de trein naar Albanië!

Paspoort en visum

Voor een reis naar Albanië is geen visum nodig. Een geldig paspoort of geldige identiteitskaart (beiden nog minimaal 3 maanden geldig bij aankomst in Albanië) volstaat.

NB. In het buitenland is een rijbewijs géén geldig identiteitsbewijs. Lees meer.

Je bent zelf verantwoordelijk voor het bezit van geldige en juiste reisdocumenten. Het is altijd handig voor vertrek de informatie van de ambassade te checken, zodat je zeker weet dat je over de juiste en geldige documenten beschikt. Bekijk hier de informatie. Bovenstaande richtlijnen gelden voor reizigers met een Nederlandse of Belgische nationaliteit. Reizigers met een andere nationaliteit dienen zelf contact op te nemen met de ambassade of de Visumcentrale.

Gezondheid en vaccinaties

Voor Albanië heb je geen inentingen nodig. Er komt geen malaria voor in Albanië.

Better Places werkt samen met Thuisvaccinatie.nl. Zij bieden een unieke service: vaccinaties bij je thuis, door een erkende arts op een moment dat jou het beste uitkomt. De artsen van Thuisvaccinatie vaccineren ook in de avonden of in weekenden. Hoewel Thuisvaccinatie bij je aan huis komt, is de dienstverlening niet duurder dan bijvoorbeeld de GGD of huisarts. Maak een afspraak bij Thuisvaccinatie.nl

Wij adviseren om vier tot zes weken voor vertrek de afspraak te plannen.

Veiligheid en reisadvies

In Albanië kun je in principe veilig reizen. Neem de gewone voorzorgsmaatregelen en houd je aan de lokale regels en gebruiken. In het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken lees je daar meer over.

Geld en pinnen

De munteenheid in Albanië is de lek. De wisselkoers schommelt een beetje, dus controleer de koers voor vertrek. Je kunt in Albanië vrijwel overal pinnen met je Cirrus/Maestro-pinpas. Je kunt bij alle banken en bij grotere hotels ook euro’s wisselen.

Tijdsverschil

Albanië ligt in dezelfde tijdzone als Nederland en België dus er is geen tijdsverschil.

Elektriciteit

De stopcontacten in Albanië werken gewoon op 220 volt en er passen dezelfde stekkers op als bij ons. Je hebt dus geen reisstekker nodig.

Kleding

Albanië heeft een aangenaam mediterraans klimaat, gekenmerkt door warme zomers en zachte winters langs de kust. In het binnenland van Albanië kunnen de winters een stuk strenger zijn. In de zomer is lichte, katoenen kleding voldoende. Een trui en regenkleding of paraplu kunnen natuurlijk altijd van pas komen.

De lente is de beste tijd voor actieve rondreizen. Het weer is dan aangenaam warm en er valt minder neerslag dan in de zomer. Neem in de lente en de herfst iets warms mee voor de koele avonden.

Wij raden je aan om bij het boeken van een reis goed te kijken naar de verzekeringen. Door het afsluiten van een verzekering, tegen relatief lage kosten, voorkom je hoge uitgaven. Lees meer over verzekeringen.

Reisinformatie

Wij doen ons best om onze reizen zo duurzaam mogelijk uit te voeren. Ook jij kunt een bijdrage leveren. Lees hier onze tips.