Albanië is niet het eerste land waar je aan denkt om met de trein heen te gaan, maar het is gelukkig een stuk minder ver en ingewikkeld dan je wellicht denkt. Albanië is weliswaar niet aangesloten op het Europese spoornetwerk, maar er zijn wél goede veerverbindingen met Italië. Vanuit Triëst, Ancona, Bari en Brindisi steken er dagelijks veerboten de Adriatische Zee over naar Albanië en deze steden zijn uitstekend bereikbaar per trein vanuit Nederland. Met de overtocht vanuit Bari is de aansluiting het best en de vaartijd het kortst. Eenmaal in Albanië kun je je reis per auto voortzetten, want in Albanië zelf rijden (nog) geen treinen. Wil je met de trein naar Albanië? Wij geven je de beste tips.

Zo boek je je treinrondreis naar Albanië.

Om het boeken van een treinticket zo comfortabel en makkelijk mogelijk te maken, werken wij samen met The Train Traveller. Deze treinexpert helpt je bij het vinden van de beste route en het regelen van de reis. Zij kennen alle boekingssystemen op hun duimpje. Je boekt je treinreis naar Albanië al vanaf € 699,- per persoon inclusief twee overnachtingen in Milaan en een eigen binnen- of buitenhut aan boord van de ferry Bari – Durrës v.v.

Boek je treinreis naar Albanië

 Reizen met de trein is comfortabel, maar ook echt een avontuur. Tijdens een treinreis heb je kans op vertraging of uitval van treinen. Geen zorgen, je kunt vaak gewoon de volgende trein nemen. Zorg er dus wel voor dat je geen haast hebt en flexibel bent. Dan word je treinreis nóg leuker!

Waarom met de trein naar Albanië

  • Romeinse erfenis in Zuid-Frankrijk
  • Langs de stranden van de Côte d'Azur
  • Kortere route via Milaan

Snelste route naar Albanië

De snelste route met de trein naar Albanië loopt door Italië. Je vertrekt ’s ochtends rond 8.00 uur naar Bazel, waar je rond 14.45 uur aankomt. Heb je geen haast? Neem dan zeker de kans om deze mooie Zwitserse stad te verkennen! Vanuit bazel reis je in ongeveer 5 uur naar Milaan. Hier verblijf je één nacht en heb je de tijd om nog even de stad in te gaan. De volgende dag stap je de trein in naar Bari. Je rijd een prachtige route langs de oostkust van Italië en komt door steden als Bologna en San Marino. De veerboot vertrekt om 22.00 uur vanuit Bari en brengt je naar Durrës. De volgende dag om 8.45 uur ben je op je bestemming. 

Trein naar Albanië – Routes

  • Via de Romeinse sites van Nîmes & Oranges Zuid-Frankrijk hoeven we niet meer te promoten lijkt ons, maar vergeet niet de Romeinse erfenis te bewonderen als je via Avignon of Nîmes reist.
  • Langs de Côte d’Azur Met de trein naar Albanië langs de Côte d’Azur is een van de mooiste van Europa, langs de stranden en boulevards van Nice, Cannes en Monte Carlo.
  • Toscane en Rome Waar beter de Romeinse geschiedenis te zien dan in Italië zelf. Het Forum Romanum en het Colosseum in de hoofdstad mag je niet missen.

Wil je met een zo'n positief mogelijke impact naar en door Albanië reizen? Kies dan voor onze Wandelreis Albanië. Tijdens deze reis ontdek je het pure noorden en zuiden van het land, gewoon te voet!

Tussenstops in bekende en onbekende steden

Tijdens je treinreis naar Albanië kun je verschillende bekende steden ontdekken. Maak bijvoorbeeld een tussenstop in Milaan om de ‘Duomo di Milano’ te bekijken of wandel door de botanische tuinen van Basel. Maar je kunt er ook voor kiezen om voor je overtocht naar Durrës een paar dagen in Bari te blijven. Deze stad is wat minder bekend, maar daarom zeker niet minder mooi! Proef hier de heerlijke Orecchiette pasta, die door lokale vrouwen op straat wordt gemaakt, en verken je het oude stadsgedeelte. In de haven van Bari dobberen de gekleurde vissersbootjes en zie je de bedrijvigheid van de lokale vissers. Hier vind je een authentiek stukje Italië!

Met de nachtveerboot naar Albanië

Je treinreis naar Albanië leg je deels 's nachts af. Hierdoor hoef je geen extra vakantiedagen in te leveren! Je stapt 's avonds op de nachtveerboot, maakt het jezelf gemakkelijk, kruipt na een paar uurtjes onder de wol en wordt de volgende ochtend honderden kilometers verderop wakker. De nachtveerboot brengt je op een comfortabele manier van Bari naar Durrës. Je verblijft in een privé binnenhut waar je heerlijk kunt slapen. Zo kom je fris en fruitig aan in de Durrës. 

 

Neem de tijd om ergens echt te zijn, een plek te ervaren en kennis te maken met de bewoners. Lees meer over de voordelen van slow travel.

Reizen met de trein is veel duurzamer

Oei! De schadelijke uitstoot van een retourtje vliegen naar Tirana is ruim dertig keer hoger dan wanneer je voor de trein kiest. Nóg een goede reden om over het spoor naar Zuidoost-Europa te reizen. Zoals je in de grafiek kan zien is het verschil in CO2-uitstoot per persoon tussen het vliegtuig en de auto niet zo groot. Tenminste, als je met twee personen in de auto zit. Heb je meer passagiers? Dan gaat de uitstoot per persoon omlaag. Neem je andere schadelijke broeikasgassen, zoals stikstof en waterdamp mee? Dan is ook de auto een betere optie dan het vliegtuig. Als wint de vierwieler het niet van de trein. Met een twintig keer lagere uitstoot is de trein veruit het meest klimaatvriendelijke vervoersmiddel voor je reis naar Albanië. 

Plan jouw reis naar Albanië

Ben je op zoek naar een bijzondere rondreis door Albanië? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Afrora of Bekida, de reisexperts in Albanië. Zij maken je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Bekida of Afrora.

Veelgestelde vragen met de trein naar Albanië

Hoe lang duurt een treinreis naar Albanië?

Hoeveel klimaatvriendelijker is een treinreis dan een vlucht?

Kun je binnen Albanië goed met de trein reizen?