Albanië is niet het eerste land waar je aan denkt om met de trein heen te gaan, maar het is gelukkig een stuk minder ver en ingewikkeld dan je wellicht denkt. Albanië is weliswaar niet aangesloten op het Europese spoornetwerk, maar er zijn wél goede veerverbindingen met Italië. Vanuit Triëst, Ancona, Bari en Brindisi steken er dagelijks veerboten de Adriatische Zee over naar Albanië en deze steden zijn uitstekend bereikbaar per trein vanuit Nederland. Met de overtocht vanuit Bari is de aansluiting het best en de vaartijd het kortst. Eenmaal in Albanië kun je je reis per auto voortzetten, want in Albanië zelf rijden (nog) geen treinen. Wil je met de trein naar Albanië? Wij geven je de beste tips.

Zo boek je je treinrondreis naar Albanië

Better Places is gespecialiseerd in individuele reizen op maat. We brengen je rechtstreeks in contact met reisexperts die ter plaatse wonen. Zo ook in Albanië. Laat Manjola of Armela, de reisexperts van Albanië, je wensen weten, ontvang een reisvoorstel op maat en stel samen je ideale rondreis samen.

Om het boeken van een treinticket zo comfortabel en makkelijk mogelijk te maken, werken wij samen met The Train Traveller. Deze treinexpert helpt je bij het vinden van de beste route en het regelen van de reis. Zij kennen alle boekingssystemen op hun duimpje. 

Wil je met een zo'n positief mogelijke impact naar en door Albanië reizen? Kies dan voor onze Wandelreis Albanië. Tijdens deze reis ontdek je het pure noorden en zuiden van het land, gewoon te voet!

Waarom met de trein naar Albanië

  • Romeinse erfenis in Zuid-Frankrijk
  • Langs de stranden van de Côte d'Azur
  • Kortere route via Milaan
  • Zo boek je je treinreis naar Albanië

Trein naar Albanië – Routes

  • Via de Romeinse sites van Nîmes & Oranges Zuid-Frankrijk hoeven we niet meer te promoten lijkt ons, maar vergeet niet de Romeinse erfenis te bewonderen als je via Avignon of Nîmes reist.
  • Langs de Côte d’Azur Met de trein naar Albanië langs de Côte d’Azur is een van de mooiste van Europa, langs de stranden en boulevards van Nice, Cannes en Monte Carlo.
  • Toscane en Rome Waar beter de Romeinse geschiedenis te zien dan in Italië zelf. Het Forum Romanum en het Colosseum in de hoofdstad mag je niet missen.

Neem de tijd om ergens echt te zijn, een plek te ervaren en kennis te maken met de bewoners. Lees meer over de voordelen van slow travel.

Romeinse erfenis in Zuid-Frankrijk

Om geheel in stijl te blijven van zowel Italië als de vele Klassieke sites in Albanië, reis je natuurlijk in de voetsporen van de Romeinen. Met de trein naar Albanië is een prachtige reis die je absoluut een keer in je leven moet maken. Je pakt eerst de Thalys naar ‘Lutetia’ (Parijs), waar je naast alle bekende hoogtepunten ook de ‘Arena van Lutetia’ (het oudst bewaard gebleven gebouw van Parijs) en het Romeinse badhuis bezoekt. In Zuid-Frankrijk vind je tal van prachtige Romeinse bouwwerken en de TGV brengt je supersnel en zeer comfortabel vanuit Parijs of in de zomer zelfs vanuit Amsterdam rechtstreeks naar o.a. Nîmes, Avignon, Aix-en-Provence of Marseille. Vlakbij Nîmes staat de zeer imposante ‘Pont du Gard’ nog altijd overeind en in Orange (bij Avignon) staat het best bewaarde Romeinse Amfitheater van Europa. In de havenstad Marseille kun je rustig een paar dagen doorbrengen. In de stad zelf, maar ook als uitvalsbasis voor de Camargue en de Provence.

Als je op zoek bent naar een duurzaam avontuur, dan is reizen met de trein het antwoord. Lees over alle voordelen van reizen met de trein op onze blog.

Met de trein naar Albanië – Langs de stranden van Côte d’Azur

Na al deze Romeinse pracht staat er ook nog een van Europa’s mooiste treinritten op het programma, want om van Marseille in Italië te komen, reis je over het beroemde stukje spoor langs de Middellandse Zeekust. Met de trein naar Albanië is prachtig, vooral dit stukje van de reis. En ‘langs de kust’ kan je rustig letterlijk nemen; soms rijdt de trein tussen het strand en de boulevard of op enkele meters van het water. De trein komt door plaatsen met klinkende namen als Nice, Cannes en Monte-Carlo. In Italië reis je via Milaan, of verder via de kust en romantisch Toscane naar klassiek Florence of het centrum van de Romeinse wereld: Rome.

Reizen met de trein is veel duurzamer

Oei! De schadelijke uitstoot van een retourtje vliegen naar Tirana is ruim dertig keer hoger dan wanneer je voor de trein kiest. Nóg een goede reden om over het spoor naar Zuidoost-Europa te reizen. Zoals je in de grafiek kan zien is het verschil in CO2-uitstoot per persoon tussen het vliegtuig en de auto niet zo groot. Tenminste, als je met twee personen in de auto zit. Heb je meer passagiers? Dan gaat de uitstoot per persoon omlaag. Neem je andere schadelijke broeikasgassen, zoals stikstof en waterdamp mee? Dan is ook de auto een betere optie dan het vliegtuig. Als wint de vierwieler het niet van de trein. Met een twintig keer lagere uitstoot is de trein veruit het meest klimaatvriendelijke vervoersmiddel voor je reis naar Albanië. 

Plan jouw reis naar Albanië

Ben je op zoek naar een bijzondere rondreis door Albanië? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Manjola of Armela, de reisexperts in Albanië. Zij maken je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Armela of Manjola.

Boek je internationale treinreis via The Train Traveller

Wil je duurzaam met de trein naar je bestemming reizen? Better Places werkt samen met The Train Traveller. Hier kun je terecht voor bijna alle treintickets binnen Europa en daarbuiten. De treinexperts van The Train Traveller kennen de verschillende boekingssystemen op hun duimpje en weten zo de beste prijs voor treintickets te vinden. Je hoeft zelf niet te puzzelen en alles wordt voor je geregeld. Wil je met de trein naar de Albanië, vraag dan vrijblijvend een prijsopgave aan.

Veelgestelde vragen met de trein naar Albanië

Hoe lang duurt een treinreis naar Albanië?

Hoeveel klimaatvriendelijker is een treinreis dan een vlucht?

Kun je binnen Albanië goed met de trein reizen?

Wat is de beste reistijd voor een treinreis door Albanië?