Albanië was vrijwel de gehele vorige eeuw een land dat voor slechts weinigen toegankelijk was. De laatste 20 jaar blijkt pas wat een schoonheid, cultuur en gastvrijheid dit ‘land van de adelaar’ herbergt. Toerisme stijgt gestaag, maar staat nog in de kinderschoenen vergeleken met sommige buurlanden. Een individuele rondreis door Albanië is daarom reizen met een ruw randje. Het is reizen over slechte wegen door schitterende landschappen en naar plekken waar de grote massa nog niet aan toe is. Romeinse ruïnes, een zwoele Middellandse Zee, ruige bergen, wonderschone valleien en een bijzonder gastvrije bevolking maken Albanië een perfecte bestemming voor de avontuurlijk ingestelde reiziger of familie.

NIEUW Groepsreis Balkan Trail

Korte actieve familiereis Albanië

Ideaal voor actieve gezinnen tijdens de mei- of herfstvakantie.

Bekijk de korte familiereis Albanië

Reizen in een kleine groep

Ontvang een voorstel op maat

Geef Manjola of Armela je wensen door en zij sturen je een voorstel op maat.

Let op: De lokale reisexpert van deze bestemming spreekt geen Nederlands, de communicatie zal daarom in het Engels verlopen. Het is geen probleem als je zelf liever in het Nederlands schrijft.

Let op: Oostenrijk kan alleen via het formulier op de betreffende pagina geboekt worden.

Let op: Op dit moment is het helaas niet mogelijk om een reisaanvraag te doen voor Kaapverdië

Let op: Vanwege de politieke situatie in Ethiopië is het momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen.

Let op: De verwachting is dat China vanwege corona pas in 2023 weer toeristen toelaat. Op dit moment is het daarom niet mogelijk om een reisaanvraag te doen.

Let op: Het is momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen voor Kirgizië.

Let op: Vanwege de politieke situatie in Myanmar is het momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen.

Let op: Het is momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen voor Kosovo.

Let op: Het is momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen voor Moldavië.

Let op: het is op dit moment enkel mogelijk een actieve (wandel- en/of fiets-) reis door Zwitserland aan te vragen. 

Let op: Wales kan alleen via het formulier op de betreffende pagina geboekt worden.

Let op: Helaas is het tot en met eind oktober niet mogelijk om een aanvraag te doen voor een rondreis door Panama. 

Klimaatimpact

De gemiddelde uitstoot van een retourvlucht naar Albanië (Tirana) is 797kg CO2e (Bron: Atmosfair). De gemiddelde uitstoot van de retourreis met de auto is 482kg CO2 en ga je met de trein dan is de uitstoot slechts 42kg CO2 (Bron: Green Tickets).

Bekijk de klimaatimpact van onze reizen

Reduceren van CO2-uitstoot

Better Places is gestopt met het compenseren van de CO2-uitstoot van haar reizen. In plaats daarvan willen wij de CO2-uitstoot van al onze reizen elk jaar met 5% verminderen. Bekijk ons Actieplan voor het klimaat.

Boeken zonder zorgen

Lees alles over onze maatregelen om veilig op reis te kunnen gaan en onze speciale soepele boekingsvoorwaarden.

Zonder vliegen naar Albanië

Albanië is niet het eerste land waar je aan denkt om met de trein of auto naar toe te gaan, maar het is gelukkig een stuk minder ingewikkeld dan je wellicht denkt.

Met de trein naar Albanië Met de auto naar Albanië

Kleinschalige accommodaties

Tijdens onze rondreizen door Albanië maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat.

Bijzondere excursies

Je kunt tijdens je rondreis prachtige ervaringen opdoen bij de lokale gemeenschap en draagt daarmee meteen een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen.

Ook voor de doorgewinterde reiziger valt er in Europa nog veel te ontdekken

Reisadvies Albanië

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Albanië. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Albanië

rondreis-albanie

Beste reistijd Albanië

Waar moet je nu op letten voor een duurzame reis? We hebben speciaal daarvoor een checklist voor duurzaam reizen samengesteld!

Rondreizen in Albanië

Rondreis Albanië met kinderen?

Ook een rondreis Albanië met kinderen behoort tot de mogelijkheden. De afstanden zijn relatief klein en de mix van prachtige natuur, ruïnes uit de Oudheid én natuurlijk het strand van de Middellandse Zee zal kinderen zeker aanspreken. Je reist bovendien comfortabel met eigen vervoer en eigen gids. Reisexpert Manjola heeft een leuke rondreis Albanië met kinderen samengesteld met een focus op ontspanning en cultuur. Wil je een vakantie met meer avontuur? Bekijk dan de actieve familiereis van reisexpert Armela. 

Overnachtingen in Albanië

Accommodatie in Albanië is er in alle soorten en maten, maar als je echt een bijzondere ervaring wilt kies je in elk geval één of meerdere keren voor een guesthouse. Door te slapen in een guesthouse homestay in Albanië ervaar je het land op de meest lokale manier. Als gast wordt je enorm in de watten gelegd en het zal je aan niets ontbreken. In een guesthouse is de kans groot dat je geregeld zelfgemaakte gerechten of fruit uit eigen tuin voorgezet krijgt. Op veel plekken kun je ook kiezen voor comfortabele hotels en aan de stranden van het zuiden van Albanië kun je overnachten in mooie resorts aan het strand.

Duurzaam reizen Albanië

Reizen is meer dan trekpleisters afvinken. Bij Better Places leer je het land écht kennen, doordat we je kennis laten maken met de lokale bewoners. Je slaapt in kleinschalige hotels en homestays die gerund worden door lokale gezinnen. De lokale excursies, zoals kookworkshops, wijnproeverijen en boerderij bezoeken, worden georganiseerd door Albaniërs. Zo heb jij een onvergetelijke ervaring en hebben zij een extra bron van inkomsten. Zo kun je gemakkelijk duurzaam reizen in Albanië.

Met de trein of auto naar Albanië

Het is verrassend goed te doen om met de trein naar Albanië te reizen. Vanuit Bari in Zuid-Italië gaan meerdere veerverbindingen naar het land. Een treinreis naar Albanië is een geweldige belevenis, waarbij je onderweg een aantal mooie stops kunt maken. Zo kun je stops maken in Parijs, Marseille en Milaan. Hier lees je over reizen met de trein naar Albanië. Ook met de auto kun je goed naar Albanië reizen. Zo ervaar je ultieme vrijheid en reis je op je eigen tempo. Lees hier meer over hoe je met de auto naar Albanië reist.

Veiligheid Albanie

In Albanië wordt je als toerist overal even vriendelijk welkom geheten en is men trots en blij dat je er bent. Mensen zijn ontzettend trots op de mooie natuur in hun land en willen het je graag naar de zin maken. Lees meer over de veiligheid Albanië.

Rondreis Albanië zelf regelen?

Bij Better Places kun je je rondreis naar Albanië zelf samenstellen. Geef je wensen door aan Manjola of Armela, de lokale reisexperts, en zij sturen je een voorstel op maat voor je individuele rondreis Albanië.

Veelgestelde vragen Albanië

Wat is de beste reistijd voor Albanië?

Is Albanië geschikt voor een rondreis met kinderen?

Is reizen in Albanië veilig?

Kan je met de trein naar Albanië?