Albanië was vrijwel de gehele vorige eeuw een land dat voor slechts weinigen toegankelijk was. De laatste 20 jaar blijkt pas wat een schoonheid, cultuur en gastvrijheid dit ‘land van de adelaar’ herbergt. Toerisme stijgt gestaag, maar staat nog in de kinderschoenen vergeleken met sommige buurlanden. Een individuele rondreis door Albanië is daarom reizen met een ruw randje. Het is reizen over slechte wegen door schitterende landschappen en naar een plekken waar de grote massa nog niet aan toe is. Romeinse ruïnes, een zwoele Middellandse Zee, ruige bergen, wonderschone valleien en een bijzonder gastvrije bevolking maken Albanië een perfecte bestemming voor de avontuurlijk ingestelde reiziger of familie.

Online reisbeurs

Op 26 oktober en 1 november organiseren we een Online Reisbeurs!

Meer informatie

Zonder vliegen naar Albanië

Albanië is niet het eerste land waar je aan denkt om met de trein naar toe te gaan, maar het is gelukkig een stuk minder ingewikkeld dan je wellicht denkt.

Met de trein naar Albanië

Ontvang een voorstel op maat

Geef Manjola je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.

Boeken zonder zorgen

Bij het uitvoeren van je reis staan je gezondheid en veiligheid bij ons op nummer één. Daarom hebben we een aantal richtlijnen opgesteld, zodat je veilig op reis kunt gaan. Ook hanteren we tijdelijk soepele boekingsvoorwaarden.

Kleinschalige accommodaties

Tijdens onze rondreizen door Albanië maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat.

Bijzondere excursies

Je kunt tijdens je rondreis prachtige ervaringen opdoen bij de lokale gemeenschap en draagt daarmee meteen een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen.

Ook voor de doorgewinterde reiziger valt er in Europa nog veel te ontdekken

Reisadvies Albanië

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Albanië. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Albanië

Beste reistijd

Rondreizen in Albanië

Rondreis Albanië met kinderen?

Ook een rondreis Albanië met kinderen behoort tot de mogelijkheden. De afstanden zijn relatief klein en de mix van prachtige natuur, ruïnes uit de Oudheid én natuurlijk het strand van de Middellandse Zee zal kinderen zeker aanspreken. Je reist bovendien comfortabel met eigen vervoer en eigen gids. Kies voor de door Better Places samengestelde Albanië-reis met kinderen of laat Manjola, onze lokale reisspecialist, een mooie familiereis Albanië op maat samenstellen.

Overnachtingen in Albanië

Accommodatie in Albanië is er in alle soorten en maten, maar als je echt een bijzondere ervaring wilt kies je in elk geval één of meerdere keren voor een guesthouse. Door te slapen in een guesthouse homestay in Albanië ervaar je het land op de meest lokale manier. Als gast wordt je enorm in de watten gelegd en het zal je aan niets ontbreken. In een guesthouse is de kans groot dat je geregeld zelfgemaakte gerechten of fruit uit eigen tuin voorgezet krijgt. Op veel plekken kun je ook kiezen voor comfortabele hotels en aan de stranden van het zuiden van Albanië kun je overnachten in mooie resorts aan het strand.

Duurzaam reizen Albanië

Reizen is meer dan trekpleisters afvinken. Bij Better Places leer je het land écht kennen, doordat we je kennis laten maken met de lokale bewoners. Je slaapt in kleinschalige hotels en homestays die gerund worden door lokale gezinnen. De lokale excursies, zoals kookworkshops, wijnproeverijen en boerderij bezoeken, worden georganiseerd door Albaniërs. Zo heb jij een onvergetelijke ervaring en hebben zij een extra bron van inkomsten. Zo kun je gemakkelijk duurzaam reizen in Albanië.

Met de trein naar Albanië

Het is verrassend goed te doen om met de trein naar Albanië te reizen. Vanuit Bari in Zuid-Italië gaan meerdere veerverbindingen naar het land. Een treinreis naar Albanië is een geweldige belevenis, waarbij je onderweg een aantal mooie stops kunt maken. Wij raden je dan ook aan om je treinreis onderdeel te laten zijn van je reis. Zo kun je stops maken in Parijs, Marseille en Milaan. Hier lees je over reizen met de trein naar Albanië.

Veiligheid Albanie

In Albanië wordt je als toerist overal even vriendelijk welkom geheten en is men trots en blij dat je er bent. Mensen zijn ontzettend trots op de mooie natuur in hun land en willen het je graag naar de zin maken. Lees meer over de veiligheid Albanië.

Rondreis Albanië zelf regelen?

Bij Better Places kun je je rondreis naar Albanië zelf samenstellen. Geef je wensen door aan Manjola, de lokale reisexpert, en zij stuurt je een voorstel op maat voor je individuele rondreis Albanië.