Regenereren

Met het tekenen van de Glasgow Declaration heeft Better Places zichzelf verplicht de hele sector op te roepen tot het nemen van maatregelen om de overgang naar een koolstofvrije luchtvaart te versnellen. Hier volgen een aantal voorbeelden van acties die we al hebben ondernomen en de plannen voor de toekomst.

• Better Places heeft zich in het openbaar uitgesproken voor een verbod op de uitbreiding van Schiphol en het openen van een nieuwe luchthaven in Lelystad. We zullen hiervoor blijven lobbyen.

• Better Places is altijd transparant geweest over hoe wij de CO2-uitstoot van onze reizen berekenen, hoeveel we hebben gecompenseerd en waarom. In 2022 hebben besloten om te stoppen met het compenseren van de CO2-uitstoot van onze reizen. In plaats daarvan zetten we vol in op het reduceren van onze uitstoot. Wij hebben laten zien waarom wij vinden dat CO2-compensatie geen oplossing is. We zullen blijven lobbyen voor meer transparantie in de reisindustrie over CO2-compensatie en investeren tegelijkertijd in innovatieve alternatieven die de verandering naar een schonere reisindustrie versnellen.

• Bij elke boeking vragen wij reizigers om een bedrag te doneren aan stichting Africa Amini Life in Tanzania. Deze organisatie leidt kansarme jongeren op tot hotelprofessionals met een sterke focus op duurzaamheid.

• Waar mogelijk kiezen onze lokale reisexperts voor accommodaties die bijdragen aan het behouden en herstellen van de natuur en biodiversiteit en/of bijdragen aan een betere leefomgeving en toekomstperspectief voor de lokale bewoners. Enkele voorbeelden zijn de Sumba Hospitality Foundation in Indonesië, Inti Sisa in Ecuador en Rhotia Valley in Tanzania.

• Bij het samenstellen van de rondreizen streven we ernaar om minimaal twee lokale excursies in de reis op te nemen. Waar mogelijk kiezen onze reisexperts voor excursies die, naast een leuke activiteit, ook bijdragen aan natuurbehoud en/of een beter leven voor de lokale bewoners. Enkele voorbeelden zijn de Bici-tour in Trinidad, Cuba, de Koffieroute als alternatief voor de Inca Trail in Peru en de Swartberg Ecotour in Zuid-Afrika.

Regenereren: doelen voor 2023

  • Het opstellen van richtlijnen voor ethische marketing, om transparantie te bevorderen en greenwashing te voorkomen.