Regenereren

Met het tekenen van de Glasgow Declaration heeft Better Places zichzelf verplicht de hele sector op te roepen tot het nemen van maatregelen om de overgang naar een koolstofvrije luchtvaart te versnellen. Hier volgen een aantal voorbeelden van acties de we al hebben ondernomen en de plannen voor de toekomst.

• Better Places heeft zich in het openbaar uitgesproken voor een verbod op de uitbreiding van Schiphol en het openen van een nieuwe luchthaven in Lelystad. We zullen hiervoor blijven lobbyen.

• Better Places is altijd transparant geweest over hoe wij de CO2-uitstoot van onze reizen berekenen, hoeveel we hebben gecompenseerd en waarom. In 2022 hebben besloten om te stoppen met het compenseren van de CO2-uitstoot van onze reizen. In plaats daarvan zetten we vol in op het reduceren van onze uitstoot. Wij hebben laten zien waarom wij vinden dat CO2-compensatie geen oplossing is. We zullen blijven lobbyen voor meer transparantie in de reisindustrie over CO2-compensatie en investeren tegelijkertijd in innovatieve alternatieven die de verandering naar een schonere reisindustrie versnellen.

Regenereren: doelen voor 2023

  • Het opstellen van richtlijnen voor ethische marketing, om transparantie te bevorderen en greenwashing te voorkomen.
  • Onderzoeken hoe we invulling kunnen geven aan regeneratief reizen