Hoera! Better Places is jarig. Dit jaar bestaan we tien jaar. Terugkijkend op de afgelopen jaren is het moeilijk kiezen waar we het meest trots op zijn. De samenwerking met onze lokale partners? De laaiend enthousiaste reviews die we krijgen? Ons team van betrokken medewerkers? Ga er lekker voor zitten, dan vertellen we je hoe we zijn begonnen, waar we trots op zijn, wat je nog van ons kunt verwachten en natuurlijk hoe we deze mijlpaal gaan vieren.

Zo is het allemaal begonnen

Reisorganisatie Better Places is in 2014 opgericht. Maar het verhaal van oprichter Saskia Griep begint al eerder, als zij in 1985 haar eerste verre reis door Zuid-Amerika maakt. Toen wist ze het: “ik stop nooit meer met reizen”. Dertig jaar later richt ze Better Places op, een reisorganisatie met een missie om met reizen de wereld een beetje mooier te maken. Samen met lokale partners organiseert ze authentieke reizen, waarbij mensen kennismaken met de lokale bewoners. Maar er is meer. Saskia wil met Better Places laten zien dat je door duurzaam te ondernemen een succesvol reisbedrijf kan neerzetten. Dat is gelukt! En daar zijn we reuze trots op.

10 jaar ondernemen



Er is veel gebeurd in 10 jaar ondernemen. Kort na de oprichting besluit Saskia om elk jaar 10% van de winst te doneren aan goede doelen. Als onderdeel van onze duurzame missie, beginnen we in 2016 met het meten van de klimaatimpact van onze reizen. In 2018 zijn we de eerste reisorganisatie in Nederland en België met een B Corp-certificaat. Kortom; de beginjaren staan in het teken van groei en uitbreiding, met de oprichting van een zusterbedrijf in Duitsland en het toevoegen van Europese bestemmingen aan ons portfolio. Maar dan brengt de wereldwijde pandemie alles tot stilstand. Wij laten ons niet gek maken en starten een crowdfunding voor lokale ondernemers die plotseling zonder inkomen zitten. In 2021 zetten we vol in op reizen in Europa en gaan we van compenseren naar reduceren. Het winnen van de Responsible Tourism Awards van de WTM is een mooie erkenning voor onze duurzame inspanningen.

 Jubileumspecial

Wie jarig is trakteert! Daarom pakken we dit hele jaar uit met allemaal leuke acties. Ben je benieuwd? Hier vind je alles over onze jubileumspecials.

 

Superimpactvolle rondreizen

Vier je ons jubileum liever mee tijdens een individuele jubileumreis? Bekijk onze vier individuele jubileumreizen naar TanzaniaCubaZweden en Costa Rica. Onze lokale reisexperts hebben de ideale reisroute samengesteld waarbij je maximale impact maakt en een onvergetelijke ervaring hebt. Een reis als deze vind je nergens anders. De reizen hebben een vast programma en zijn eenvoudig te boeken.

 

Elke maand een wandelweekend

  • Samen met Avontuur Dichtbij organiseren we in heel 2024 elke maand een bijzonder wandelweekend met een kleine groep en een ervaren gids. Je gaat op avontuur in Nederland of België.
  • Deze wandelweekenden zijn de perfecte gelegenheid om te ontsnappen aan de drukte van het dagelijkse leven.
     
  • Wandelweekenden

 

Fiets- en wandelreizen Europa

  • Onze reisexperts hebben hebben zorgvuldig de ideale fiets- en wandelreizen samengesteld. Deze fiets- en wandelreizen hebben een vast programma zijn direct aan te vragen.

  • Avontuurlijke rondreizen vol prachtige routes en authentieke ervaringen.

  • Fiets- en wandelreizen

 

Groeps-wandelreizen Europa

Onze partners en medewerkers

In 2014 beginnen we met negentien verre bestemmingen. De eerste reis wordt geboekt door Marlies en Guus die naar het prachtige Ladakh in India reizen. Die regio wordt door reisexpert Jan vertegenwoordigd. Net als onze Peru-specialisten Guido en Agnes, is hij al vanaf het begin bij Better Places. We zijn trots op de nauwe samenwerking met onze lokale partners. Dankzij hen kunnen we avontuurlijke en authentieke reizen organiseren die betekenisvol zijn voor reizigers, maar ook voor de lokale gemeenschappen. Daar halen we veel inspiratie uit. Maar ook ons team in Nederland verdient lof. Na de pittige coronajaren zijn we weer helemaal op stoom. Al onze medewerkers doen waar ze goed in zijn, met veel plezier en passie en zetten altijd dat stapje extra om onze duurzame missie te halen.

Waardering door onze reizigers

Dat we iets goed doen de afgelopen tien jaar, bewijzen de lovende woorden van onze reizigers. We zijn trots op de reviews waarin klanten vertellen dat ze het persoonlijke contact met lokale gidsen en chauffeurs waarderen of dat ze onder de indruk zijn van hun verblijf in een homestay. Een reiziger schreef kortgeleden:“Na zes dagen hebben we afscheid genomen van onze gids. Dat was zeer emotioneel. We waren echt aan elkaar gehecht.” Dit is de kern van onze aanpak: persoonlijk contact, kennismaken met de bewoners en een onvergetelijke ervaring bieden. Het is hartverwarmend om te lezen hoezeer dat gewaardeerd wordt.

Op naar de volgende tien

De afgelopen jaren hebben wij naam gemaakt als voorloper op het gebied van duurzaamheid in de reiswereld. We worden steeds vaker benaderd door andere organisaties voor advies en tips en delen graag onze ervaring. Voor de aankomende tien jaar zijn we vastberaden om voorloper te blijven als het gaat om duurzamer reizen. We hopen dat het gemakkelijker en goedkoper wordt om treinreizen te boeken, zodat we mensen kunnen helpen om anders te gaan reizen: vaker dichter bij huis en met meer aandacht voor langzaam reizen en maximaal genieten.

Bekijk deze jubileumspecials