Top 5 bezienswaardigheden in Colombia volgens Sigrid

  • Tayrona National Park
  • Tatacoa woestijn
  • Caño Cristales
  • Koffieregio en Cocora Vallei
  • Het Amazonegebied

Tayrona Nationaal Park

De noordelijke Caribische kust is met het kristalheldere water perfect voor snorkelen en duiken. Eén van de bekendste Colombia bezienswaardigheden is Tayrona National Park. De jungle en de oceaan worden hier slechts door een wit zandstrand van elkaar gescheiden. Wie in is voor een bijzondere meerdaagse wandeltocht trekt de jungle in richting de Verloren Stad, oftewel Ciudad Perdida.

Duizend en één sterren in de Tatacoa Woestijn

Centraal gelegen in Colombia vind je een prachtige woestijn, de Tatacoa woestijn. Door een minimale regenval groeien er hier wel planten. Hierdoor mag het gebied technisch gezien geen woestijn worden genoemd. Maar dat de temperaturen gelijk zijn aan die van een echte woestijn is een zekerheid. Het is geen woestijnvlakte zoals je die kent uit Noord-Afrika, maar het is desalniettemin indrukwekkend. Je kunt hier onder meer wandelen langs bijzondere roodbruine en grijze rotsformaties. Bovendien is het een van de beste plekken in het land om het heelal ‘s nachts te bewonderen.

Wil jij de mooiste stranden van Colombia bezoeken tijdens je reis? Bekijk dan hier de mooiste stranden van Colombia volgens reisexpert Sigrid.

De koffieregio en Cocora Vallei

In de uitlopers van de Andes vind je de koffieregio. Dit gebied vormt een driehoek tussen de steden Manizales, Pereira en Armenia. Een bezoek aan een koffieplantage is eigenlijk wel verplichte kost tijdens een bezoek aan Colombia. Er zijn talrijke plantages die je kunt bezoeken. Je geniet hier van een verse kop koffie terwijl de zon achter de groene heuvels zakt. Een andere aanrader is Valle de Cocora. Hier vind je de hoogste palmbomen ter wereld. Deze waspalmen kunnen tot wel 60 meter hoog worden en geven de vallei een surrealistische aanblik. Dit is één van de hoogtepunten van bezienswaardigheden Colombia.

Caño Cristales

Een bestemming waar je mond van openvalt is Caño Cristales, de mooiste rivier van Colombia. Het merendeel van het jaar is dit een normale rivier. In de maanden juli, augustus en september ontstaat er echter een waar kleurenspektakel. Doordat het waterpeil van de rivier zakt bereikt de zon de beplanting die in deze rivier groeit. De planten, algen en mossen komen massaal tot bloei en zorgen voor een bijzonder natuurfenomeen. Door de gele, rode, roze, paarse en groene kleuren lijkt het haast alsof een schilder zijn palet in de rivier heeft gegooid. Door dit surrealistische beeld wordt Caño Cristales ook wel ‘de regenboogrivier van Colombia’ genoemd. Dit natuurwonder vind je in het Serranía de la Macarena Nationaal Park. De makkelijkste en meest veilige manier is om via een georganiseerde tour naar Caño Cristales te reizen. De rivier ligt namelijk in een geïsoleerd deel ten zuiden van Bogotá.

Bezienswaardigheden in Colombia – Het Amazonegebied

Het Amazonegebied strekt zich uit over een groot deel van Zuid-Amerika, inclusief Colombia. Het grootste regenwoud ter wereld is een feest voor de avontuurlijke reiziger en natuurliefhebber. Je vindt hier bijzondere flora en fauna die je nergens anders tegenkomt. Spot de roze Orinocodolfijn in de rivieren van de Amazone of ontdek welke dieren er ’s nachts allemaal tevoorschijn komen. De kans is groot dat je hier toekans, papegaaien en apen spot.

Plan jouw reis naar Colombia

Ben je op zoek naar een bijzondere Colombia rondreis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Sigrid, de reisexpert in Colombia. Zij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Sigrid.

Colombia bezienswaardigheden – laat je inspireren

Meer lezen over bezienswaardigheden in Colombia? Laat je inspireren door de voorbeeldreis op rondreis.be. Of lees meer over de mooiste stranden van Colombia.

Beste reistijd Colombia

De beste reistijd Colombia wordt uiteraard met name bepaald door het weer in Colombia. Daarnaast wil je wellicht graag dat het niet te druk is. Ook voor de bestemming zelf is het beter als het toerisme beter over het jaar gespreid is. Lees hier meer over de beste reistijd Colombia.