Hoogtepunten van het fietsen door Bogota

Ontdek het historische centrum
Bezoek een fruit- en bloemenmarkt
Leer over het de productie van koffie
Fiets onder begeleiding van een lokale gids

Fietsen in Bogota: La Candelaria

Tijdens het fietsen in Bogota ga je met een lokale gids erop uit. Onderweg kom je langs verschillende wijken en zo ook de wijk 'La Candelaria'. Je bewondert de kleurrijke architectuur en prachtige graffiti kunstwerken die zo kenmerkend zijn voor deze wijk. Maar waar de meeste toeristen zich uitsluitend tot La Calanderia beperken, neemt je gids je tijdens het fietsen in Bogota ook mee naar bijzondere plekken buiten deze wijk.

Voor vega foodies is Colombia zeker geen straf! Er zijn super veel verse fruit- en groentesoorten! Lees hier alle informatie voor vegetarisch eten Colombia

Tussenstops tijdens het fietsen in Bogota

Nadat je La Calendaria hebt gezien, zet je koers naar enkele minder bekende wijken van Bogota. Je gids weet je onderweg van alles te vertellen over de plekken die je ziet waardoor je een bijzonder kijkje krijgt in deze fascinerende stad en haar roerige verleden. Natuurlijk is er onderweg ook genoeg tijd om van de fiets af te stappen en wat uit te rusten in Bogota. Zo bezoek je de kleurrijke fruit- en bloemenmarkt Paloquemao en ga je naar een koffiebranderij, waar je een deel van het productieproces kunt zien van de beroemde Colombiaanse koffie. Zo weet je zeker dat je tijdens het fietsen in Bogota de stad echt leert kennen.

Plan jouw reis naar Colombia

Ben je op zoek naar een bijzondere Colombia rondreis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Sigrid en Koen, de reisspecialisten in Colombia. Zij maken je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Sigrid en Koen.

Beste reistijd Colombia

Wil je meer nog weten over de beste reistijd voor Colombia? De beste reistijd Colombia wordt uiteraard met name bepaald door het weer in Colombia. Daarnaast wil je wellicht graag dat het niet te druk is. Ook voor de bestemming zelf is het beter als het toerisme beter over het jaar gespreid is. Lees hier meer over de beste reistijd Colombia.

Colombia met kinderen

Wil je graag een mooie rondreis maken met je kinderen? Dan is Colombia een ideale bestemming! Bekijk onze voorbeeldreis van Colombia met kinderen en doe inspiratie op! Wil je nog meer inspiratie opdoen? Lees dan de ervaring van Monique die met haar gezin op avontuur ging: van relaxen op het strand tot paardrijden in de bergen, van slenteren door steden tot raften op de rivier.

Duurzaam reizen Colombia

Wil je zo verantwoord mogelijk reizen in Colombia, dan zijn er verschillende manieren om dat te bereiken. Boek bijvoorbeeld excursies die je kennis laten maken met het dagelijks leven in Colombia. Bezoek fair trade-koffieplantages, overnacht op lokale boerderijen en ga langs bij initiatieven die zich inzetten voor een goed doel. Zo kun je in Medellín de Stichting Straatkinderen Medellín bezoeken. Of Stichting La Vecina in Cartagena, die kinderen uit een sloppenwijk helpt. Probeer tijdens je Colombia-reis ook zo min mogelijk binnenlandse vluchten te boeken. Als je over land reist, zie je veel meer van het land én het is een stuk duurzamer. Lees hier meer over duurzaam reizen in Colombia.