De verloren stad in Colombia

Eeuwenoude ruïnes 
Verstopt diep in de jungle
Vierdaagse hike naar de verloren stad
Een onvergetelijke ervaring

Wat is de Verloren Stad van Colombia?

De Verloren Stad Colombia is de naam die in 1972 werd gegeven aan de ruïnes die destijds in de jungle van Colombia werden ontdekt. De oude bergstad is gelegen op ongeveer 1200 meter hoogte in de Sierra Nevada de Santa Marta, dicht bij de kust. De stad zou gesticht zijn door de Tairona indianen en archeologen denken dat het maar liefst tien keer groter is geweest dan Machu Picchu. Toch kwam pas in het laatste decennium toerisme naar deze historische plek op gang en zelfs nu is het er nog altijd niet echt druk. Iets wat te maken heeft met de bereikbaarheid van de Verloren Stad Colombia.

Wil je graag een mooie rondreis maken met je kinderen door Colombia? Bekijk dan deze voorbeeldreis van Colombia met kinderen en doe inspiratie op!

De trekking naar de Verloren Stad Colombia

De eeuwenoude stad is namelijk uitsluitend te voet te bereiken en vanwege het afgelegen gebied doe je vier of vijf dagen over die tocht. Samen met een gids loop je door de jungle en leer je van alles over de flora en fauna en de geschiedenis van de Verloren Stad Colombia. Onderweg is er ook genoeg te zien. Zo kom je langs prachtige uitzichtpunten en kan je een verfrissende duik nemen in een riviertje. Slapen doe je in kampen onderweg of in een hangmat in de buitenlucht. Wil je graag een avontuurlijke reis, dan is de trekking naar de Verloren Stad Colombia een echte aanrader. Het is een uitdagende tocht, maar zeker ook een unieke aanvulling op je reisroute!

Plan jouw reis naar Colombia

Ben je op zoek naar een bijzondere Colombia rondreis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Sigrid, de reisexpert in Colombia. Zij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Sigrid.

Beste reistijd Colombia

De beste reistijd Colombia wordt uiteraard met name bepaald door het weer in Colombia. Daarnaast wil je wellicht graag dat het niet te druk is. Ook voor de bestemming zelf is het beter als het toerisme beter over het jaar gespreid is. Lees hier meer over de beste reistijd Colombia.

Meer inspiratie voor je rondreis door Colombia?

Meer lezen over Colombia? Laat je inspireren door de voorbeeldreis op rondreis.be. Of lees over welke bezienswaardigheden je niet mag missen in Colombia. 

Duurzaam reizen Colombia

Wil je zo verantwoord mogelijk reizen in Colombia, dan zijn er verschillende manieren om dat te bereiken. Boek bijvoorbeeld excursies die je kennis laten maken met het dagelijks leven in Colombia. Bezoek fair trade-koffieplantages, overnacht op lokale boerderijen en ga langs bij initiatieven die zich inzetten voor een goed doel. Zo kun je in Medellín de Stichting Straatkinderen Medellín bezoeken. Of Stichting La Vecina in Cartagena, die kinderen uit een sloppenwijk helpt. Probeer tijdens je Colombia-reis ook zo min mogelijk binnenlandse vluchten te boeken. Als je over land reist, zie je veel meer van het land én het is een stuk duurzamer. Lees hier meer over duurzaam reizen in Colombia.