Top 5 Georgië reistips volgens Mari

Geniet van de Georgische keuken en de lokale wijnen
Bezoek Svaneti en de Svan Towers
Bezoek het oude centrum van Tbilisi
Geniet van de lokale dans en muziek
Hike in één van de nationale parken

 

Geniet van de Georgische keuken en de lokale wijnen

Onze lokale keuken is heel gevarieerd en je kunt overal heerlijk eten. Ik raad aan om zoveel mogelijk lokale specialiteiten te proeven. Proef sowieso de chakapuli, een stoofpotje met lam en kruiden, en khinkali, een soort dumpling gevuld met vlees of groenten. Verder kan ik onze wijnen erg aanraden, zeker de wijnen die in de Kakheti-regio zijn gemaakt. In september/oktober is het oogstseizoen en dat is een prachtige tijd om naar Georgië te komen. Boeren nodigen je uit om te komen helpen met de oogst en voor je het weet zit je de hele dag met de familie aan tafel, en leer je op z’n Georgisch proosten.

Bezoek de regio Svaneti en de Svan Towers - Georgië reistips

De historische provincie Svaneti mag je eigenlijk niet missen als je in Georgië bent. Deze regio ligt in het noordwesten van het land, aan de grens met Rusland. De landschappen zijn hier prachtig, met hoge bergtoppen, groene valleien en heldere rivieren. Ideaal om trekkings te maken en er zijn dan ook volop wandelroutes uitgezet. Daarnaast biedt Svaneti veel culturele bezienswaardigheden. Denk aan middeleeuwse forten en de Svan Towers. De locals bouwden ter verdediging indrukwekkende torens op hun huizen, van maar liefst 28 meter hoog. Heel bijzonder om te zien.

Verken het oude centrum van Tbilisi

Tbilisi is een hele levendige, gezellige stad en de moeite van het ontdekken waard. Je vindt hier een mengelmoes van allerlei culturen, sfeervolle straatjes, volop restaurants en terrasjes. De stad ligt in een diep dal, aan een rivier, en heeft prachtige botanische tuinen. Tbilisi is het culturele en kunstzinnige centrum van Georgië, dus er zijn ook volop musea, galerieën en bijzonder architectuur te bewonderen. Het oude centrum van Tbilisi is ideaal om uren te dwalen, door de vele smalle straten, langs leuke pleintjes en bruisende markten.

Een Georgië vakantie is niet compleet zonder je verblijf bij lokale gezinnen en de leukste guesthouses. Met Better Places verblijf je altijd in kleinschalige accommodaties waar de gastvrijheid centraal staat.

Maak kennis met lokale dans en muziek

Georgië staat bekend om haar unieke, polyfonische zangtradities. Polyfonisch betekent dat er in één lied meerdere stemmen en melodieën verwerkt zijn. Onze volkszang kent een eeuwenlange geschiedenis en daar zijn we heel trots op. Dat geldt ook voor onze traditionele dans, waarbij kostuums een belangrijke rol spelen. En het mooie is: zowel zang als dans kun je heel makkelijk zelf zien. Ga maar een willekeurig restaurant in Tbilisi binnen en je wordt waarschijnlijk getrakteerd op een optreden.

Hike in één van de nationale parken

Georgië heeft tien nationale parken, die perfect zijn om prachtige wandelingen te maken. Het ongerepte Borjomi-Kharagauli National Park is één van de mooiste parken, met ruige, hoge bergen en groene valleien. Je kunt hier kiezen voor dagwandelingen, maar ook de meerdaagse trekkings zijn erg de moeite waard. Er zijn wandelingen voor alle niveaus: of je nu een makkelijke dagwandeling of een zware trekking wilt maken, alles is beschikbaar. Overnachten kan op een camping of in een eenvoudige hut. Het is een prachtige ervaring. Met al deze Georgië reistips wordt jouw vakantie bijzonder.

Plan jouw reis naar Georgië

Ben je op zoek naar een bijzondere Georgië rondreis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Mari, de reisexpert Georgië. Zij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Mari. 

Georgië met kinderen

Ook een reis door Georgië met de kinderen maken behoort tot de mogelijkheden. De afstanden zijn relatief klein en de mix van prachtige natuur met indrukwekkende forten en kerken en ook strand zal kinderen zeker aanspreken. Je reist bovendien comfortabel met eigen vervoer. Kies voor de door Better Places samengestelde Georgië reis met kinderen of laat Mari, onze lokale reisspecialist, een mooie familiereis Georgië op maat samenstellen.