Reistips Zuid-Afrika – Soweto Fairtrade Tour

Zie Soweto van een andere kant en bezoek het per fiets! Leer de lokale taal, bezoek een opvangcentrum en voel hoe het leven in Soweto, een van de grootste townships van Afrika, eraan toegaat.

Agulhas Nationaal Park

Het Agulhas Nationaal park is een park dat bekend staat om zijn indrukwekkende natuur, waarvan nog steeds niet alle soorten zijn ontdekt. Hier ligt officieel ook het meest zuidelijke punt van het land (in tegenstelling tot Kaap de Goede Hoop).

Dwars River Escape Route

Deze route is niet alleen in natuurlijk, cultureel en historisch opzicht interessant, maar brengt je ook langs verschillende maatschappelijke initiatieven, waaronder een kunstcentrum, schooltje, en diverse boerderijen.

West Coast Nationaal Park

Het West Coast Nationaal park is gelegen aan de Atlantische kust. De biodiversiteit in het park is enorm; het is de thuishaven van vele watervogels en unieke bloemen, die tussen augustus en oktober prachtige plaatjes vormen.

Overal in Zuid-Afrika kom je geweldige excursies tegen. Maar Kaapstad spant de kroon!

Reistips Zuid-Afrika – Beklim Lion’s Head

Lion’s Head heeft de kenmerkende vorm van een leeuwenhoofd en ligt naast de Tafelberg. Je wordt na een kleine anderhalf uur beloont, want op de top van de berg een prachtig uitzicht over Kaapstad en haar omgeving.

Swazi Secrets project

Als je Swaziland bezoekt, is dit project bezoeken een absolute aanrader! Het Swazi Secrets project is opgezet om vrouwen de kans te geven inkomsten te genereren uit natuurlijke, lokale producten. Zie hoe de vrouwen werken en probeer ook zelf de marula-noten te kraken.

Naar strand met de pinguïns

Op Boulders Beach krijg je een echte pinguïn ervaring! Deze beestjes lopen op het strand en zwemmen in zee en komen, terwijl jij op gepaste afstand blijft zitten, zo naar je toegelopen!

Cederberg

Dit gebied is beroemd om zijn rotsvormingen en vernoemd naar de zeldzame Cederboom, die daar nog groeit. Op de vele rotsen zijn nog mooi bewaarde rotsschilderingen te vinden, waarvan de oudste zo’n 6000 jaar geleden zijn gemaakt.

Hoewel Zuid-Afrika bekend staat als een vlees walhalla, is er voor de vegetariër en veganist ook genoeg te ontdekken!

Reistips Zuid-Afrika – Tsitsikamma canopy tour

Een avontuur in het regenwoud van Tsisikamma; per zipline ga je al zoevend door de bossen op een hoogte van ongeveer 30 meter. Op deze hoogte kun je kennismaken met bijzondere flora en fauna.

Bezoek een wildlife opvang

Op diverse plaatsen, waaronder bijvoorbeeld in Hoedspruit of Storms River, kun je een rehabilitation centrum bezoeken waar gewonde dieren worden opgevangen voordat ze weer worden vrijgelaten. Bekijk met eigen ogen hoe olifanten, apen of katachtigen hier worden opgevangen.

Panoramaroute

Deze route heet niet voor niets Panoramaroute; de uitzichten zijn werkelijk adembenemend. God’s Window, de Pinnacle, de Blyde River Canyon en Bourke’s Luck Potholes zijn allen bijzondere plaatsen gevormd door de natuur en onderdeel van de Panoramaroute.

Surfen in Elands Bay

Omdat de kusten in het westen niet vaak door toeristen worden bezocht, gaan de locals hier naartoe om te surfen. Elands Bay mag zich prijzen met soortgelijke golven als in Jeffreys Bay, maar is lang niet zo druk!

Een verblijf in deze bijzondere homestay in Zuid-Afrika vergeet je nooit meer!

Reistips Zuid-Afrika – Drakensbergen

Het ruige gebied van de Drakensbergen is tegelijkertijd misschien wel een van de meest romantische plekken van Zuid-Afrika.

Wijnroute

De wijnroute voert je langs Stellenbosch, Franschhoek, Tulbagh, Worchester, Robertson en Wellington. Langs deze route ligt al het moois dat deze streek te bieden heeft: een mooie natuur, oude wijnhuizen en natuurlijk heel veel wijn! Goed om te weten is dat Zuid Afrika het land is dat de meeste fairtrade wijnen ter wereld produceert; maar liefst 2/3 van alle fairtrade wijnen komt hier vandaan.

Chapman’s Peak

Normaal gesproken is een route langs de kust op zich al mooi, maar de rit over Chapman’s Peak is uniek. Lees en bekijk hier waarom Karlijn Meulman deze rit zo spectaculair vond.

Boomslang Aerial Walkway

De Boomslang Aerial Walkway is net geopend. Dit wandelpad van maar liefst 128 meter lang bevindt zich in Kaapstad, tussen en boven de bomen. Als je over het pad loopt, heb je een prachtig uitzicht op de enorme Botanische Tuin, die in elk seizoen een bezoek waard is.

Johannesburg heeft niet altijd een goede naam gehad. Er zijn echter meer dan genoeg redenen om deze bruisende metropool vandaag de dag te bezoeken!

Reistips Zuid-Afrika – Overnachten in een homestay

Een van de must-do’s is slapen bij de lokale bevolking. Op veel plekken, bijvoorbeeld rondom Kaapstad, in 1000 Hills of Kwazulu Natal, kun je de Zuid-Afrikaanse gastvrijheid ervaren en het echte leven in een zwarte gemeenschap ontdekken. Je deelt alles in de woning met de mensen; niet alleen de badkamer maar ook het eten.

Lesotho

Lesotho is de enige onafhankelijke staat ter wereld die op een hoogte ligt van boven de 1000 meter. Het wordt volledig omringd door Zuid-Afrika en ligt als het ware op de Drakensbergen. Dit spectaculaire uitzicht, in combinatie met de dorpjes, de mensen en de nationale klederdracht (dekens) maken een bezoek allen echt de moeite waard.

Augrabies National Park

Een van de onbekendere parken van Zuid-Afrika is toch wel Augrabies, gelegen in de Noordkaap. Dit betekent niet dat een bezoek hieraan de moeite niet waard is! Augrabies herbergt één van de oudste landschappen van Afrika. De belangrijkste trekpleister van het park is de 56 meter hoge waterval, die in het dorre landschap van de Karoo een spectaculair plaatje vormt. Het park diende als decor voor de BBC serie ‘Walking with Cavemen’.

Plan jouw reis naar Zuid-Afrika

Ben je op zoek naar een bijzondere rondreis door Zuid-Afrika? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Judith, de reisexpert in Zuid-Afrika. Zij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Judith.

Beste reistijd Zuid-Afrika

Een rondreis door Zuid-Afrika kan je in principe het hele jaar door goed maken. Lees meer over de beste reistijd Zuid-Afrika.

Je eigen rondreis op maat

Wil je graag een rondreis Zuid-Afrika maken en ben je op zoek naar een bijzondere reis met veel aandacht voor duurzaamheid? Kijk dan eens bij onze voorbeeldreizen. Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met lokale reisexpert. Je maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek.

Zuid-Afrika met kinderen

Zuid-Afrika is enorm geschikt voor een vakantie met zowel jonge als oudere kinderen. Met de hele familie kan je in Zuid-Afrika makkelijk in contact komen met de locals. Wil je graag een rondreis met de kinderen door Zuid-Afrika plannen? Dat kan! Judith, de lokale reisspecialist van Better Places in Zuid-Afrika, stelt graag een mooie rondreis samen voor het hele gezin. Bekijk hier een voorbeeld van een familiereis, of lees meer over dit mooie land op de blogs van Karlijn.