De bungalows van Mai Chau Ecolodge

Het interieur van de 43 kamers (verdeeld over 21 bungalows) is al net zo stijlvol als de buitenkant en biedt alle comfort dat je mag verwachten van een 4-sterren accommodatie. De luxe huisjes hebben een privé veranda waar je uitkijkt over de hele vallei. Het is bijzonder om wakker te worden en naar buiten te lopen met het uitzicht van de indrukwekkende natuur. Ook kan je de boeren zien werken in de rijstvelden. De huisjes zelf zijn prachtig en sfeervol ingericht, en de luxere kamers hebben een badkamer met houten bad, een privé tuintje met buitendouche… Het maximale vakantiegevoel!

Activiteiten vanuit Mai Chau Ecolodge

De Mai Chau Ecolodge heeft een heerlijk restaurant, groot zwembad en een wellness centrum. Maar als je op zo’n mooie plek zit is het zonde om er niet op uit te gaan! Ze hebben fietsen die je kunt lenen en zo kun je op een makkelijke manier de omgeving verkennen. Je kan bijvoorbeeld dorpjes bezoeken of 1000 treden omhoog klimmen naar een grot en genieten van geweldig uitzicht.

Mai Chau Ecolodge is een prachtig voorbeeld van hoe je jouw ecologische voetafdruk minimaliseert op vakantie. Hier lees je wat je nog meer kunt doen om jouw CO2-uitstoot op reis te verkleinen.

Duurzaamheid

De duurzame aspecten van de Mai Chau Ecolodge beperken zich niet alleen tot het gebruik maken van zonne-energie, het zuiveren van afvalwater, en het koken op gas uit eigen biomassa. De lodge maakt zich ook sterk voor cultuurbehoud van het lokale Thai volk uit de vallei, onder meer door de lodge te bouwen in lokale stijl, het serveren van lokale gerechten en door de lodge medewerkers in de fraaie lokale klederdracht te kleden. Bijna alle medewerkers van de lodge wonen in de vallei en Mai Chau Ecolodge doneert ook aan projecten voor natuur- en cultuurbehoud van het Thai-volk in de vallei.

Meer inspiratie voor kleinschalige accommodaties?

Plan jouw reis naar Vietnam

Ben je op zoek naar een bijzondere Vietnam rondreis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Sunny, de reisexpert in Vietnam. Zij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Sunny.

Duurzaam reizen Vietnam

Geïnspireerd door de Mai Chau Ecolodge in Vietnam en wil je weten waarom dit geweldige land een goede keuze is voor een speciale rondreis? Lees meer over de bezienswaardigheden. Reisblogger Naline reist de hele wereld rond en heeft ook in Vietnam veel gezien. Hier lees je over haar avonturen.

Beste reistijd Vietnam

Een rondreis door Vietnam kan je in principe het hele jaar door goed maken. Lees meer over de beste reistijd Vietnam.

Duurzaam reizen Vietnam

Reis je met Better Places naar Vietnam, dan kun je erop rekenen dat je het land goed leert kennen. Contact met de locals staat de hele reis voorop. Je slaapt regelmatig in kleinschalige hotels of sfeervolle homestays, gerund door lokale gezinnen die je met open armen ontvangen. Je bezoekt kleinschalige rijstvelden, leert alles over de lokale keuken en de historie en kunt zelfs meedoen aan kookworkshops. Zo geniet jij tijdens je Vietnam-reis van unieke ervaringen en dankzij jouw bezoek hebben de Vietnamezen een goede extra inkomstenbron. Een mooie manier van duurzaam reizen! Lees hier meer over duurzaam reizen in Vietnam.