Waarom Marokko met huurauto verkennen

  • Vrijheid om te stoppen waar je wilt
  • Buiten de gebaande paden reizen
  • Lange reisdagen breken met bezienswaardigheden
  • Zelf rijden is gemakkelijk

Marokko met huurauto is maximale vrijheid

Met een huurauto kan je overal stoppen waar je wilt. Zie je een mooie kasbah, een eindje van de hoofdweg af? Op de rem! Een groepje kamelen, dat plots net boven een zandduin opdoemt? Remmen maar. En zag je net vóór de bocht een prachtig gekleurde schaal in één van die souvenirstalletjes, maar was je niet snel genoeg? Dan draai je gewoon even om. Bovendien kan je kiezen om te overnachten op elke plek die jou wat lijkt. Bijvoorbeeld in de enige homestay in een klein dorpje, halverwege twee plaatsen die net wat te ver uit elkaar liggen om de afstand in een dag te overbruggen. Of in een berberwoning, die is opgeknapt en te huur is voor toeristen.. in een oase aan het eind van een kilometerslange, doodlopende weg. Met die auto kom je op plekken die anders voor jou verborgen waren gebleven.

Door Marokko met huurauto buiten de gebaande paden

Marokko is eigenlijk een aaneenschakeling van highlights. De koningssteden, de Hoge Atlas en de woestijn moet je zeker gezien hebben, maar Marokko is meer. Heb je al eens van de Anti-Atlas gehoord? Daar zijn de bergen een stuk minder hoog, maar de landschappen zijn zo dor en verlaten en tegelijk zo contrastrijk, alleen al in kleur. In dit deel van Marokko reizen maar weinig mensen rond, en met een huurauto is het heel goed te doen. Bovenop rode en gele zandstenen rotsen staan indrukwekkende, eeuwenoude agadirs, versterkte graanschuren die veel weg hebben van forten. Ook zullen de palmoases tussen de rotsige heuvels en de authentieke veemarkten, met locals uit de wijde omtrek, zeker indruk maken. En wil je een relax-stop op het strand in je route inbouwen? Laat Agadir eens links liggen en reis zuidwaarts vanaf hier. Stranden als Tifnit, Legzira en Sidi Ifni zijn geweldige alternatieven, waar je geen all-inclusives, maar authentieke Marokkaanse sfeer vindt.

Plan niet te lange reisdagen in

Er is in Marokko zoveel te zien, dat je het gevaar loopt te veel in je reis te willen stoppen. Waak ervoor om te lange reisdagen te maken, ook al is het lastig kiezen. Ga liever voor het verkennen van een bepaalde regio en geniet daar maximaal van. Je kan altijd nog een keer terug komen. En kijk ook eens of je de reisdag kan breken door ergens halverwege een bezienswaardigheid in te plannen. Zo kan je de trip van Marrakesh naar Ouarzazate onderbreken in Aït Benhaddou. Paar uurtjes rijden, paar uurtjes rondkijken en lekker lunchen en dan nog even door. Zo blijft het autorijden leuk. Het handige van reizen met een huurauto in Marokko is dat je totale vrijheid hebt!

Zelf rijden is in Marokko niet moeilijk

In de grote steden is het goed opletten en aangezien je daar meestal je huurauto ophaalt is dat even wennen. Je zit in een “vreemde” auto, het is druk en je wilt natuurlijk geen brokken maken. Het verkeer gaat echter allemaal dezelfde kant op en de Marokkanen zijn over het algemeen hele relaxte rijders. Ze kijken goed naar de ander en geven ruimte, waardoor het uiteindelijk reuze meevalt. Zodra je buiten de stad bent is er vrijwel niemand meer op de weg en de kwaliteit van de wegen is redelijk tot zeer goed. Buiten de bergachtige gebieden zijn veel wegen ook nog eens lang en recht, wat het rijden erg relaxt maakt. Muziekje aan en genieten maar.

Plan je reis naar Marokko

Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Rob, de reisexpert voor Marokko. Ontvang vrijblijvend een reisvoorstel voor een Marokko reis op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk onze voorbeelden voor een rondreis Marokko of de beste reistijd Marokko.

Marokko met kinderen

Met de kinderen op reis naar Marokko? Dat kan heel goed! In één vakantie kun je kennis maken met verschillende aspecten van Marokko. Zo kun je wandelingen maken met ezels, het Atlasgebergte verkennen in een jeep, kennismaken met de Berbers en de stad Marrakech ontdekken. Laat je rondreis Marokko regelen door Better Places. Op deze manier kun je snel een land ontdekken. Bekijk de voorbeeldreis voor het gezin eens. Op zoek naar meer inspiratie? Reisblogger Karlijn schrijft de leukste blogs over haar ervaringen in dit mooie land.

Duurzaam reizen in Marokko

Duurzaam toerisme betekent dat het land waar je naartoe gaat optimaal profiteert van je bezoek. De lokale bevolking verdient een eerlijk inkomen en de natuur wordt beschermd. In Marokko maken we daarom gebruik van kleinschalige hotels en guesthouses. Je kunt ook slapen in sfeervolle homestays bij Marokkaanse gezinnen thuis en kennismaken met hun manier van leven. Bovendien zetten we graag lokale gidsen in, die je alles kunnen vertellen over de Marokkaanse cultuur. Van eten tot muziek, van geloof tot ambachten. Zo heb je veel contact met de lokale bevolking en leer je Marokko echt kennen. Lees de vele manieren waarop jij je rondreis nét wat duurzamer kan maken!