De 5 mooiste bezienswaardigheden in Marokko

  • De sfeervolle koningssteden
  • Volubilis en Moulay Idriss
  • De blauwe medina van Chefchaouen
  • De woestijn van Erg Chebbi
  • De prachtige Dades Vallei en Todra Gorge

Bezienswaardigheden Marokko: De Koningssteden

Alleen de vier koningssteden van Marokko hebben al genoeg te bieden om je dagen bezig te houden. Marrakech is de beroemdste van de vier, met haar doolhof van souks, smalle straatjes en het beroemde Djemaa el Fnaa-plein. Sla de kleurrijke cactussentuin van Jardin Majorelle niet over en bezoek de prachtige koranschool Ali Ben Youssef Medersa. Koningsstad Fes is ook een bezoek waard. Ook hier vind je smalle straten en drukke souks in de oude medina en daarnaast is Fes beroemd om haar traditionele leerlooierijen.

Twee koningssteden die minder vaak bezocht worden, zijn Mèknes en Rabat. Rabat is een prima plek om je rondreis Marokko te beginnen. Deze kuststad is net wat rustiger dan andere Marokkaanse steden en een mooie plek om aan de drukte in de medina’s te wennen. Mèknes heeft verschillende prachtige bezienswaardigheden, zoals het mausoleum van Moulay Ismail.

De Romeinse ruïnes van Volubilis en Moulay Idriss

Vanuit Mèknes ben je zo bij de Romeinse ruïnes van Volubilis, een goed bewaard gebleven oude stad met tempels, baden en mozaïeken. Een mooie plek om een paar uur rond te wandelen en je voor te stellen hoe het leven in deze Romeinse stad eruit gezien moet hebben. Vlakbij Volubolis ligt het dorp Moulay Idriss, dat wordt gezien als de bakermat van de islam in Marokko. Wandel door de smalle straatjes naar boven en geniet van het mooie uitzicht over de omgeving.

De lokale reisspecialist komt al vele jaren in Marokko en heeft dan ook haar favoriete plekken en reistips. Neem een kijkje en doe inspiratie op voor je volgende rondreis!

De blauwe medina van Chefchaouen

Het is zonder twijfel één van de meest sfeervolle plaatsen van Marokko: Chefchaouen. Dit dorp ligt in het noorden van Marokko, in het indrukwekkende Rifgebergte. De medina van Chefchaouen is helderblauw geschilderd en al die blauwe straatjes zijn erg fotogeniek. Chefchaouen is een oase van rust als je het vergelijkt met andere Marokkaanse steden. Dit is een stadje om doorheen te slenteren, lekker te eten op een gezellig dakterras en Marokkaanse handgemaakte producten te kopen. Plan ook een dag in om een trekking door de omliggende bergen te maken en kennis te maken met de gastvrije Berberbevolking.

Bezienswaardigheden Marokko: Erg Chebbi

Je kent ze wel: de foto’s van eindeloze rode zandduinen en kamelen die langzaam door het zand sjokken. Dit is de woestijn van Erg Chebbi, een plek die je eigenlijk niet mag missen als je door Marokko reist. Op een kameel trek je samen met Bedoeïenen diep de duinen in, terwijl de zon langzaam zakt en lange schaduwen werpt over het warme zand. Je slaapt in een traditioneel Bedoeïnenkamp, geniet van een kraakheldere sterrenhemel en staat de volgende ochtend al vroeg op om de zonsopkomst te bewonderen. Een prachtige ervaring.

Het is belangrijk eerst te weten in welke periode je naar Marokko wilt gaan, het klimaat tussen de kust en het Atlasgebergte kan namelijk flink verschillen. Neem een kijkje naar de beste reistijd.

De rode Dades vallei en roze Todra Gorge

Nog twee aanraders voor natuurliefhebbers: de Dades Vallei en de Todra Gorge. De Dadesvallei is een schitterende vallei met grillige knalrode, roze en bruine rotsen, steile ravijnen en kleine dorpjes. Een perfecte plek om lange wandelingen te maken en zo de mooiste landschappen te verkennen. De Todra Gorge is een kloof van rozerode rotsen, met wanden van honderden meters hoog. In de kloof vind je oases van groene palmen en verlaten Marokkaanse kasbahs. Een mooie plek om even helemaal tot rust te komen.

Plan je reis naar Marokko

Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Rob, de reisexpert voor Marokko. Ontvang vrijblijvend een reisvoorstel voor een Marokko reis op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk onze voorbeelden voor een rondreis Marokko of de beste reistijd Marokko.

Marokko met kinderen

Met de kinderen op reis naar Marokko? Dat kan heel goed! In één vakantie kun je kennis maken met mooiste bezienswaardigheden van Marokko. Zo kun je wandelingen maken met ezels, het Atlasgebergte verkennen in een jeep, kennismaken met de Berbers en de stad Marrakech ontdekken. Bekijk de voorbeeldreis voor het gezin eens. Op zoek naar meer inspiratie? Reisblogger Karlijn schrijft de leukste blogs over haar ervaringen in dit mooie land.

Duurzaam reizen in Marokko

Duurzaam toerisme betekent dat het land waar je naartoe gaat optimaal profiteert van je bezoek. De lokale bevolking verdient een eerlijk inkomen en de natuur wordt beschermd. In Marokko maken we daarom gebruik van kleinschalige hotels en guesthouses. Je kunt ook slapen in sfeervolle homestays bij Marokkaanse gezinnen thuis en kennismaken met hun manier van leven. Bovendien zetten we graag lokale gidsen in, die je alles kunnen vertellen over de Marokkaanse cultuur. Van eten tot muziek, van geloof tot ambachten. Zo heb je veel contact met de lokale bevolking en leer je Marokko echt kennen. Lees de vele manieren waarop jij je rondreis nét wat duurzamer kan maken!