Prachtige natuur, pittoreske dorpjes en gastvrije inwoners. Noord-Macedonië is nog een onbekend vakantieland, maar dat duurt vast niet lang meer. Een rondreis Noord-Macedonië heeft enthousiaste reizigers veel te bieden: de natuur is er prachtig, je kunt er schitterende wandelingen maken, het barst van de culturele bezienswaardigheden en het eten is er erg lekker. Het leven in Noord-Macedonië is niet duur en bovendien hoef je al het moois met maar weinige andere reizigers te delen.

Kies ook eens voor een homestay en maak écht kennis met de bewoners

Ontvang een voorstel op maat

Geef Ema je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.

Welke (andere) Baltische Staten wil je nog meer bezoeken?
Welke (andere) Baltische Staten wil je nog meer bezoeken?
Welke (andere) Baltische Staten wil je nog meer bezoeken?
Weet je al welke eilanden je wilt bezoeken?
Een combinatie van onderstaande eilanden is uiteraard ook mogelijk

Boeken zonder zorgen

Bij het uitvoeren van je reis staan je gezondheid en veiligheid bij ons op nummer één. Daarom hebben we een aantal richtlijnen opgesteld, zodat je veilig op reis kunt gaan. Ook hanteren we tijdelijk soepele boekingsvoorwaarden.

Kleinschalige accommodaties

Tijdens onze rondreizen door Noord-Macedonië maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat.

Voorkom drukte en reis in het voor- of naseizoen

Reisadvies Noord-Macedonië

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Noord-Macedonië. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Noord Macedonië

rondreis-noord-macedonie

Beste reistijd Noord-Macedonië

Rondreizen in Noord-Macedonië

Natuur Noord-Macedonië: bergen en watervallen

Qua natuur is er veel te beleven in Noord-Macedonië. Vlakbij de grens met Albanië ligt bijvoorbeeld het dorp Vevchani. Het dorp heeft verschillende mooie kerken, maar je gaat hier vooral naartoe voor de prachtige watervallen, gelegen in een mooi gebied om te wandelen. Liever een wat pittigere hike doen? Dat kan in de drie nationale parken van Noord-Macedonië. Bezoek tijdens je rondreis Noord-Macedonië bijvoorbeeld Galičica National Park, met bergen, grotten en volop wilde dieren. Klim je naar de top van de Magaroberg, dan heb je een prachtig uitzicht over de meren van Ohrid en Prespa. Nog zo’n mooi nationaal park is Pelister in het Baba-bergmassief. De hoogste bergen zijn 2600 meter hoog en in de winter kun je hier skiën. In het grootste nationale park van Noord-Macedonië, Mavrovo, kun je overnachten in een ecohotel en zien hoe de locals leven. Wandelen kan er natuurlijk ook: het park heeft prachtige valleien, kloven en watervallen.

Lekker eten en drinken in Noord-Macedonië

Even iets totaal anders beleven? Dat kan! Noord-Macedonië heeft verschillende tabak- en wijnregio’s. Rond het kleurrijke stadje Prilep wordt tabak verbouwd en Prilep heeft ook een leuk tabaksmuseum. In de drie wijnregio’s van Macedonië (met Povardarie als belangrijkste wijngebied) proef je natuurlijk de lekkerste lokale wijnen en eet je de beste lokale specialiteiten.

Individuele rondreis Noord-Macedonië: steden Skopje en Bitola

De hoofdstad van Noord-Macedonië is Skopje en hier is genoeg te zien. Neem de kabelbaan naar het grootste kruis ter wereld, het Millennium-kruis, waar je een prachtig uitzicht hebt over Skopje en de omliggende bergen. Bezoek verder de St. Pantelejmon-kerk op de flanken van Mount Vodno en wandel door het oude centrum van Skopje. Sla zeker de fontein van Alexander de Grote op het Macedonië plein niet over en bezoek de Stone Bridge. Deze brug werd gebouwd in de zesde eeuw en heeft heel wat aanslagen overleefd. Neem ook de tijd voor de oude bazaar, compleet met Ottomaanse moskeeën. Ook Bitola is een leuke stad om te bezoeken. Deze stad is al 1600 jaar bewoond en is een mooie mix van oud en nieuw.

Je rondreis Noord-Macedonië zelf samenstellen?

Bij Better Places kun je je rondreis Noord-Macedonië zelf samenstellen. Geef je wensen door aan Ema, de lokale reisexpert, en zij stuurt je een voorstel op maat.