Kies ook eens voor een homestay en maak écht kennis met de bewoners

Ontvang een voorstel op maat

Geef Ema je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.

Let op: De lokale reisexpert van deze bestemming spreekt geen Nederlands, de communicatie zal daarom in het Engels verlopen. Het is geen probleem als je zelf liever in het Nederlands schrijft.

Let op: Oostenrijk kan alleen via het formulier op de betreffende pagina geboekt worden.

Let op: Op dit moment is het helaas niet mogelijk om een reisaanvraag te doen voor Kaapverdië

Let op: Vanwege de politieke situatie in Ethiopië is het momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen.

Let op: De verwachting is dat China vanwege corona pas in 2023 weer toeristen toelaat. Op dit moment is het daarom niet mogelijk om een reisaanvraag te doen.

Let op: Het is momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen voor Mongolië.

Let op: Het is momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen voor Kirgizië.

Let op: Vanwege de politieke situatie in Myanmar is het momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen.

Let op: Vanwege de vele aanvragen duurt het momenteel wat langer voor je een reactie op je aanvraag ontvangt van onze reisexpert voor Kroatië & Slovenië.

Let op: Op dit moment is het helaas niet mogelijk om een reisaanvraag te doen voor Maleisisch Borneo.

Let op: Het is momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen voor Kosovo.

Let op: Het is momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen voor Moldavië.

Let op: Het is op dit moment wegens drukte niet mogelijk om een rondreis naar Noord-Portugal aan te vragen voor de maanden juli en augustus. Wil je toch in juli of augustus op vakantie? Dan is Italië een goed alternatief.

Momenteel bieden wij alleen rondreizen op maat naar Noord-Portugal aan. Bekijk hier onze voorbeeldreizen door het noorden van Portugal.

Let op: Helaas is het niet meer mogelijk om een aanvraag te doen voor een rondreis Costa Rica met vertrek in juli of augustus. De meeste hotels en huurauto's zijn volgeboekt. Wil je toch in juli of augustus op vakantie? Bekijk dan onze reizen naar Cuba of Zuid-Afrika .

Let op: Helaas is het niet meer mogelijk om een aanvraag te doen voor een rondreis Colombia met vertrek in juli of augustus. De beste hotels zijn volgeboekt. Wil je toch in juli of augustus op vakantie? Bekijk dan onze reizen naar Cuba of Guatemala.

Let op: Helaas is het niet meer mogelijk om een aanvraag te doen voor een rondreis Noordwest-Spanje met vertrek in juli of augustus. De meeste hotels en huurauto's zijn volgeboekt. In Noordoost- en Midden-Spanje is nog voldoende beschikbaarheid. 

Let op: Helaas is het niet meer mogelijk om een aanvraag te doen voor een rondreis Sicilië met vertrek in juli of augustus. De meeste hotels en huurauto's zijn volgeboekt. Voor juni en vanaf september is er nog voldoende beschikbaarheid. 

Let op: Helaas is het niet meer mogelijk om een aanvraag te doen voor een rondreis Sicilië met vertrek in juli of augustus. De meeste hotels en huurauto's zijn volgeboekt. In Sardinië is nog voldoende beschikbaarheid. 

Let op: het is op dit moment enkel mogelijk een actieve (wandel- en/of fiets-) reis door Zwitserland aan te vragen. 

Let op: Helaas is het niet meer mogelijk om een aanvraag te doen voor een rondreis Jamaica met vertrek in juli en augustus. Vanaf half augustus nemen we weer nieuwe aanvragen aan voor de periode vanaf september. Wil je toch in juli of augustus op vakantie? Bekijk dan onze reizen naar Cuba of Guatemala.

Boeken zonder zorgen

Lees alles over onze maatregelen om veilig op reis te kunnen gaan en onze speciale soepele boekingsvoorwaarden.

Zonder vliegen naar Noord-Macedonië

Noord-Macedonië is niet het eerste land waar je aan denkt om met de trein of auto naar toe te gaan, maar het is gelukkig een stuk minder ingewikkeld dan je wellicht denkt. 

Met de trein naar Noord-Macedonië

Kleinschalige accommodaties

Tijdens onze rondreizen door Noord-Macedonië maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat.

Voorkom drukte en reis in het voor- of naseizoen

Reisadvies Noord-Macedonië

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Noord-Macedonië. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Noord Macedonië

rondreis-noord-macedonie

Beste reistijd Noord-Macedonië

Waar moet je nu op letten voor een duurzame reis? We hebben speciaal daarvoor een checklist voor duurzaam reizen samengesteld!

Rondreizen in Noord-Macedonië

Natuur Noord-Macedonië: bergen en watervallen

Qua natuur is er veel te beleven in Noord-Macedonië. Vlakbij de grens met Albanië ligt bijvoorbeeld het dorp Vevchani. Het dorp heeft verschillende mooie kerken, maar je gaat hier vooral naartoe voor de prachtige watervallen, gelegen in een mooi gebied om te wandelen. Liever een wat pittigere hike doen? Dat kan in de drie nationale parken van Noord-Macedonië. Bezoek tijdens je rondreis Noord-Macedonië bijvoorbeeld Galičica National Park, met bergen, grotten en volop wilde dieren. Klim je naar de top van de Magaroberg, dan heb je een prachtig uitzicht over de meren van Ohrid en Prespa. Nog zo’n mooi nationaal park is Pelister in het Baba-bergmassief. De hoogste bergen zijn 2600 meter hoog en in de winter kun je hier skiën. In het grootste nationale park van Noord-Macedonië, Mavrovo, kun je overnachten in een ecohotel en zien hoe de locals leven. Wandelen kan er natuurlijk ook: het park heeft prachtige valleien, kloven en watervallen.

Lekker eten en drinken in Noord-Macedonië

Even iets totaal anders beleven? Dat kan! Noord-Macedonië heeft verschillende tabak- en wijnregio’s. Rond het kleurrijke stadje Prilep wordt tabak verbouwd en Prilep heeft ook een leuk tabaksmuseum. In de drie wijnregio’s van Macedonië (met Povardarie als belangrijkste wijngebied) proef je natuurlijk de lekkerste lokale wijnen en eet je de beste lokale specialiteiten.

Individuele rondreis Noord-Macedonië: steden Skopje en Bitola

De hoofdstad van Noord-Macedonië is Skopje en hier is genoeg te zien. Neem de kabelbaan naar het grootste kruis ter wereld, het Millennium-kruis, waar je een prachtig uitzicht hebt over Skopje en de omliggende bergen. Bezoek verder de St. Pantelejmon-kerk op de flanken van Mount Vodno en wandel door het oude centrum van Skopje. Sla zeker de fontein van Alexander de Grote op het Macedonië plein niet over en bezoek de Stone Bridge. Deze brug werd gebouwd in de zesde eeuw en heeft heel wat aanslagen overleefd. Neem ook de tijd voor de oude bazaar, compleet met Ottomaanse moskeeën. Ook Bitola is een leuke stad om te bezoeken. Deze stad is al 1600 jaar bewoond en is een mooie mix van oud en nieuw.

Met de trein of auto naar Noord-Macedonië

Het is verrassend goed te doen om met de trein of auto naar Noord-Macedonië te reizen. Het voordeel van een trein- of autoreis, is dat je op elk moment kunt stoppen. Bezoek leuke steden tussendoor en zie de reis als onderdeel van je vakantie. Lees meer over hoe je met de trein naar Noord-Macedonië kunt reizen.

Je rondreis Noord-Macedonië zelf samenstellen?

Bij Better Places kun je je rondreis Noord-Macedonië zelf samenstellen. Geef je wensen door aan Ema, de lokale reisexpert, en zij stuurt je een voorstel op maat.

Veelgestelde vragen Noord-Macedonië

Wat is de beste reistijd voor Noord-Macedonië?

Is Noord-Macedonië geschikt voor een gezinsvakantie?

Kan ik met de trein naar Noord-Macedonië reizen?