Beste mogelijkheden rondreizen op Cuba volgens Julio

  • Per privé taxi met chauffeur (transfers)
  • Met een huurauto
  • Met de bus (Viazul)

Rondreizen Cuba met transfers per privé taxi met chauffeur

Transfers zijn privé taxi’s die je van bestemming naar bestemming brengen. De taxi hoef je dus niet met andere reizigers te delen. Je wordt opgehaald bij je casa en ook weer voor de deur van je nieuwe casa afgezet. Het voordeel hiervan is, is dat je niet op zoek hoeft naar de juiste casa. Ontspan tijdens de rit en geniet van het prachtige Cuba! De transfer worden van tevoren geregeld. De ophaaltijd is meestal rond 9 uur, maar kan altijd aangepast worden. Houd er wel rekening mee dat de taxi’s op Cuba iets minder comfortabel zijn dan de taxi’s die we in Europa gewend zijn.
 

Rondreizen Cuba met een huurauto

Rondreizen met de huurauto is de ideale manier op Cuba te ontdekken, maar ook een avontuur! Hou er rekening mee dat de auto’s op Cuba niet de meest nieuwe auto’s zijn. Ze gaan namelijk al langere tijd mee. Ook zal je vaak je snelheid moeten aanpassen door gaten in de weg, mensen die langs de weg lopen of overstekende dieren. In vergelijking met de bus of transfers heb je met een huurauto wel meer vrijheid en kun je je tijd efficiënter indelen. De organisatie bij het verhuurkantoor loopt niet altijd op rolletjes, dus geduld is een schone zaak. Desondanks is de auto onder onze reizigers de meest gebruikte manier van vervoer op Cuba  Let op: de autoverzekeringen op Cuba zijn niet allrisk er is veel uitgesloten. Je betaalt de verzekering altijd lokaal bij het ophalen van de auto en niet vooraf bij de boeking. 

Rondreizen Cuba met de bus

De voordeligste manier om rond te reizen in Cuba is met de bus. De bus is onder toeristen een populaire manier van reizen en een hele leuke ervaring. De bussen zijn touringcars speciaal voor toeristen en zijn voorzien van airconditioning. Zo kun je op een ontspannen manier tussen de bestemmingen reizen. Alles is van tevoren geregeld, je kunt je laten rijden dus je hoeft je nergens druk over te maken. Zo kun je lekker genieten van de omgeving of eventueel een dutje doen, zodat je uitgerust aankomt op de volgende bestemming.

Plan jouw reis naar Cuba

Ben je op zoek naar een bijzondere Cuba rondreis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Julio, de lokale Cuba specialist. Hij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Julio.

Vervoer op Cuba

Na het lezen van deze blog nog steeds twijfels over hoe je gaat rondreizen op Cuba? Onze reizigers deelden hun ervaringen: Rudi en zijn zoons reisden met een huurauto door Cuba, Jonathan en zijn dochter reisden met privé transfers door Cuba, en Joyce en haar vriendinnen reisden per bus door Cuba. Op de blog van Reis-Expert vind je nog meer informatie over vervoer op Cuba.

Cuba met kinderen

Wil je graag naar Cuba reizen met kinderen en ben je op zoek naar een bijzondere familiereis door dit mooie land? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met een lokale reisexpert, die ervaring heeft met het organiseren van reizen met kinderen. Je maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk hier onze voorbeeldreis Cuba met kinderen.

Beste reistijd Cuba

De beste reistijd Cuba wordt uiteraard met name bepaald door het weer op Cuba. Daarnaast wil je wellicht graag dat het niet te druk is. Ook voor de bestemming zelf is het beter als het toerisme beter over het jaar gespreid is. Lees meer over de beste reistijd Cuba.