Reizen met positieve impact

In de reiswereld vind je steeds meer sociale ondernemingen en ook Better Places is een sociale onderneming. Voor een sociale onderneming is een positieve bijdrage aan een mooiere wereld belangrijker dan veel geld verdienen. Als sociale onderneming vinden wij het belangrijk dat de mensen in de landen die we bezoeken optimaal profiteren van het toerisme. Dit betekent bijvoorbeeld dat mensen die voor je werken een eerlijk inkomen krijgen, dat je vaak verblijft in kleinschalige hotels en excursies doet die een authentieke ervaring bieden. Ook investeren wij een deel van onze winst in goede doelen.

Route voor de beste Tanzania vakantie

Start reis bij de Kilimanjaro

Je Tanzania vakantie start bij de Kilimanjaro. Van hieruit ga je op stap en maak je in je eerste dagen al kennis met de lokale bevolking en hun keuken. Ook bezoek je een aantal projecten van de Watoo Foundation.

Dag 1 - Aankomst Kilimanjaro

Welkom in Tanzania! Je komt aan op de Kilimanjaro luchthaven en onze chauffeur zal hier op je wachten. Het is een uurtje rijden naar de kleinschalige lodge waar je vanavond verblijft. Eenmaal aangekomen word je hartelijk verwelkomd en staat het diner voor jullie klaar. De eerste overnachting biedt al een prachtig uitzicht over de twee hoogste bergen van Tanzania; Mount Meru en Mount Kilimanjaro. 

Je accommodatie is de eerste lodge in de wereld die wordt gerund door ex-straatkinderen. De lodge is onderdeel van de Watoto Foundation. Alle baten gaan naar de projecten "Child in the Stars" en "Child in the Sky". Wat de lodge zo bijzonder maakt zijn de mensen. Achter iedere medewerker zit een aangrijpend verhaal. Door in deze lodge te verblijven draag je een steentje bij aan de toekomst van deze mensen.

Dag 2 - Arusha

Vandaag ga je kennismaken met de geheimen van de Tanzaniaanse keuken. Samen met een lokale kok ga je een paar traditionele Tanzaniaanse gerechten klaarmaken! Uiteraard mag je ze daarna ook opeten. Na de kookworkshop is er nog voldoende tijd om de omgeving te verkennen. Wandelen of mountainbiken is een grote aanrader! Een gids van de lodge zal met je mee gaan en laat je kennis maken met het traditionele dagelijkse leven op het platteland. Een uitgelezen mogelijkheid om bijzondere ontmoetingen met de bewoners van dit gebied te ervaren.

 Met een rondreis op maat krijg je alle vrijheid om een prachtige reis samen te stellen, samen met onze ervaren reisspecialisten Karin en Astrid. Vraag ze om alle mogelijkheden en de mooiste plekken.

Dag 3 - Arusha

Vandaag bezoek je de twee verschillende projecten van de Watoto Foundation. Het ''Child in the Stars'' project in Arusha vangt straatkinderen op en biedt onderdak aan. Veel van de kinderen zijn verslaafd geraakt aan het snuiven van lijm. Dit project richt zich dan ook op het laten afkicken van de kinderen.

De volgende stap is het ''Child in the Sky'' project. Hier ga je lunchen bij het lokale restaurant en zal je het revalidatie en trainingscentrum bezoeken. Hier leven, leren en werken mensen samen die een achterstand hebben door hun handicap en door het training programma uit hun isolement komen. Het is een pittige dag met enerverende ervaringen, maar door je bezoek draag je bij aan het verbeteren van de levensomstandigheden van deze kinderen.

 KLM vliegt rechtstreeks op Tanzania, dit is de beste vliegroute naar Tanzania. Door het boeken van een directe vlucht beperk je de CO2-uitstoot van je reis aanzienlijk. Maar er zijn nog veel meer redenen om een directe vlucht te boeken.

 

Sinya en West Kilimanjaro

Hierna reis je verder naar het Sinya gebied waar je gaat kamperen midden in de natuur. Hierbij wordt je vergezeld door een aantal lokale Maasai. Na de twee nachten kamperen, verblijf je in de Maasai Lodge en zal je nog meer ontdekken over de lokale bevolking!

Dag 4 - naar Sinya

Maak je klaar voor de eerste safari dag! De privé chauffeur én privé auto staat helemaal voor je klaar om op pad te gaan. De chauffeur heeft enorm veel kennis en vertelt je met passie over de natuur en alle dieren. Je gaat iets heel bijzonders doen! De komende twee nachten zal je kamperen in koepeltentjes, midden in de natuur van het Sinya gebied. Je wordt voorzien van de nodige faciliteiten om te overnachten. Er zullen geen andere kampeerders zijn, maar je wordt vergezeld door een aantal Maasai die je helpen met de tenten en het koken. Een mooie kans om de lokale Maasai beter te leren kennen!

Dag 5 - Sinya

Je rijdt door het beschermde natuurgebied Sinya Wildlife Conservancy. Sinya is een prachtig gebied waar wild aanwezig is, maar niet in de grote getale zoals in de nationale parken. Het is vooral de natuur die het verblijf hier zo bijzonder maken. Door middel van een game drive verken je het mooie gebied. Ook zijn er mooie rotspartijen te beklimmen en ga je aan het einde van de middag naar de heuvel van Nadosoito. Dit is een prachtige plek om de zonsondergang van te bekijken en met een lekker drankje van het uitzicht te genieten. 's Avonds gaat het kampvuur aan en heb je diner onder de sterrenhemel.

Dag 6 - naar West Kilimanjaro

Na het ontbijt vertrek je richting de bijzondere Africa Amini Maasai lodge. De lodge ligt midden in Maasai land en je slaapt in de traditioneel gebouwde hutten. Vanaf je kamer heb je een prachtig uitzicht op de Kilimanjaro. Ook is er een heerlijk zwembad met sauna aanwezig. De lodge wordt uitsluitend gerund door lokale maasai die vol enthousiasme hun tradities met de gasten willen delen.

De lodge is opgezet door 2 Oostenrijkse dokters. Zij hebben een ziekenhuis geopend waar de Maasai uit de omgeving gratis geholpen worden, met inachtneming van hun traditionele medische waarden door zoveel mogelijk gebruik te maken van de natuur. Om het ziekenhuis en de naderhand gebouwde lokale school te financieren heeft men de lodge opgericht.

Dag 7 - West Kilimanjaro

De Maasai Lodge is een heel bijzondere bestemming en bied je de mogelijkheid om meer van de bekende Maasai stam te leren. Vandaag ga je een wandeling maken door het gebied, samen met de lokale Maasai. Ook zullen ze je leren speerwerpen en kan je hun traditionele dans en zang ervaren. Optioneel kan je vandaag ook sieraden maken met de Maasai dames of verschillende projecten bezoeken. Er is meer dan genoeg te doen bij de lodge en in de omgeving!

 Deze beste Tanzania vakantie barst van de lokale ervaringen en excursies. Wil je weten wat er nog meer mogelijk is tijdens je rondreis? Onze lokale reisspecialisten zetten de meest bijzondere excursies op een rij.

 

Tarangire Nationaal Park en Mto wa Mbu

Je reis gaat verder naar Tarangire Nationaal Park, wat ook meteen het begin van de échte safari is. Ook hier kan je meer ontdekken over het leven van de Maasai. Hierna ga je naar Mto wa Mbu. Vandaar maak je een fietstocht door de omgeving.

Dag 8 - naar Tarangire NP

De échte safari gaat vanaf nu beginnen! De privé chauffeur staat voor je klaar om naar Tarangire National Park te rijden. Laat het landschap aan je voorbij gaan en bewonder het leven van de Maasai bevolking die daar woont en hun kuddes laten grazen. Tarangire National Park is een niet zo bekend park, maar geheel onterecht. Zo zal je nergens anders in Oost Afrika zoveel verschillende vogelsoorten vinden. Ook staat het park bekend om zijn grote olifantenkuddes.

Onderweg zal je nog stoppen in Arusha bij Shanga. Shanga biedt een werkplek voor mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. Hier worden prachtige producten gemaakt van gerecycled materiaal zoals glas en aluminium. Ook zijn zij de eerste glasblazers in Tanzania! Na een rondleiding door de workshop kan je een bezoek brengen aan de winkel.

Eenmaal aangekomen bij de accommodatie, dat op 5 minuten van het park ligt, kan je uitrusten bij het meer. Ook kan je de zon onder zien gaan vanaf de top van de heuvel. Samen met een lokale gids maak je een kleine wandeling om de dag hier af te sluiten.

Dag 9 - Tarangire NP

Vandaag een volle dag in Tarangire National Park! Het landschap van Tarangire is divers, van de met Baobabs bezaaide vlaktes tot de altijd groene moeras gebieden. De levensader van het park is de Tarangire Rivier, zelfs in het droge seizoen levert deze nog de mogelijkheid voor de dieren om te drinken omdat olifanten gaten graven in de rivierbedding op zoek naar ondergrondse stromen.

Behalve de grote kuddes olifanten staat het park ook bekend om zijn grote kuddes buffels. Je zal ook veel andere grazers als impalas, gazelles, zebras en gnoes tegenkomen. Een echte safari dag om niet te vergeten! 

Dag 10 - naar Mto wa Mbu

Je rijdt naar het plaatsje Mto wa Mbu. Mto wa Mbu is een groene oase in de uitgestrekte Maasai vlaktes. Op de mountainbike maak je een fietstocht van ongeveer 2,5 - 3 uur over vlak terrein. Tijdens de tocht rijd je onder andere langs lokale farmers, de school, de kerk en een lokale bar. Onderweg zal de gids vast stoppen om je de rode banaan te laten proeven. De lokale mama’s hebben een Tanzaniaanse lunch voor je klaargemaakt, geschikt voor westerse magen.

 Tanzania en Zanzibar zijn prachtige bestemmingen, maar je wilt natuurlijk wel weten of je veilig naar deze bijzondere plekken kan reizen. Onze reisspecialisten vertellen je meer.

 

Serengeti en Ngorongoro

Na de uitgestrekte Maasai vlaktes reis je door naar Serengeti National Park. Een van de beroemdste en indrukwekkendste parken van Afrika. Hier ga je op zoek naar de wilde dieren en genieten van al het moois van het park. Daarna reis je verder naar Ngorongoro, waar je een uitgedoofde vulkaan bezoekt en een wandeling maakt met lokale gids.

Dag 11 - naar Serengeti

Na het ontbijt reis je naar Serengeti National Park. Dit is een van de beroemdste en indrukwekkendste wildlife parken van heel Afrika. Er zijn veel verschillende dieren te zien, zoals olifanten, giraffes, zebra’s, buffalo’s en als je geluk hebt ook cheeta’s, luipaarden, neushoorns en nijlpaarden. Daarnaast is er ook kans om klein wildlife te zien zoals vogels en hagedissen. De dieren bewegen zich door het park volgens de zogenoemde ‘migratie’.

Dag 12 - Serengeti

Word wakker in de vroege ochtend en geniet van het ontbijt. Je chauffeur staat klaar om je al het moois van het park te laten zien. Voor de lunch kun je teruggaan naar het tentenkamp, of je kunt ervoor kiezen om een picknick lunch van het kamp mee te brengen en dit te nuttigen op een van de picknick spots in het park.

Dag 13 - naar Ngorongoro

Vandaag ga je één van de meest bijzondere plekken ter wereld bezoeken, de Ngorongoro Krater. Je krijgt al een prachtig uitzicht over dit wereldwonder. De krater is een uitgedoofde vulkaan, om de vloer van de krater te bereiken moet je met de auto flink afdalen. Binnen Ngorongoro is de variatie aan zowel landschappen als wild ongekend. Op de bodem van de krater bevinden zich alle leden van de ‘Big Five’. Vandaag maak je ook kans om de zeldzame neushoorn te zien.

De lodge waar je overnacht ligt zo'n 20 minuten rijden van Ngorongoro, en heeft een fijn zwembad om aan het einde van de dag even af te koelen. De loge is opgericht door een Nederlands echtpaar, met het doel om weeskinderen op te vangen. Met de inkomsten uit de lodge wordt het kinderhuis gefinancierd. Door te logeren bij de lodge dragen alle gasten vanzelf een steentje bij. Je wordt vanavond uitgenodigd om het Children's Home te bekijken. Speel een potje voetbal met de kinderen, of help met hun huiswerk. 

Dag 14 - Ngorongoro Highlands

's Ochtends gaan jullie onder begeleiding van een gids een wandeling maken naar Rhotia Valley’s Coffee Corner. Duur ongeveer 2 uur. Jullie wandelen langs lokale farms, de school, de kerk en de dorpjes. De gids is een medewerker van Rhotia Valley en woont zelf in het gebied. Aangekomen bij de Coffee Corner hebben jullie een prachtig uitzicht op de vallei en men serveert de allerbeste koffie! De chauffeur brengt jullie vervolgens terug naar Rhotia Valley waar jullie 's middags lekker gaan relaxen. 

  Tanzania staat bekend om een heel bijzonder spektakel dat elk jaar terug keert: De Grote Migratie. Ruim een miljoen wildebeesten, zebra's en gazelles trekken elk jaar in enorme kuddes door de Serengeti!

 

Bwejuu, Zanzibar

De laatste paar dagen van je beste Tanzania vakantie verblijf je op Zanzibar. Je begint hier in Bwejuu, een dorpje gelegen aan het strand. Vanuit hier is er voor ieder wat wils. Je kan genieten van een stranddag, maar ook op de fiets of scooter de omgeving verkennen.

Dag 15 - Vlucht naar Zanzibar

's Ochtends rijd je naar Arusha Airport voor de binnenlandse vlucht naar Zanzibar. Eenmaal aangekomen brengt een chauffeur je naar de oostkust van het eiland, naar de plaats Bwejuu. Hier verblijf je in een gezellige guesthouse, pal aan het strand! Geniet van het heerlijke weer en de prachtige stranden hier. Vanuit de Guesthouse worden er leuke activiteiten georganiseerd. Ga bijvoorbeeld de zee op voor een 'zee-safari', of breng een bezoek aan het nabij geleden Seaweed Center. 

Het is natuurlijk ook goed mogelijk om gewoon even te relaxen op het strand. Je bent ten slotte op Zanzibar!

Dag 16 - Bwejuu, Zanzibar

Er is voor ieder wat wils in Bwejuu. Je bent omgeven door ongerepte witte zandstranden waar je kan zonnen of de schaduw kan opzoeken van de palmen. Voor degenen die verder willen gaan dan het ontspannende eilandresort leven en verder weg willen verkennen, kunnen fietsen en scooters worden gehuurd in het dorp.

Dag 17 - Bwejuu, Zanzibar

Je hebt nog 1 dag bij de guesthouse voor je morgen naar een ander gedeelte van Zanzibar vertrekt. Wist je dat Bwejuu een uitstekende plek is om te kitesurfen? Trek je stoute schoenen aan en probeer het een keer! Anders is het natuurlijk mogelijk om de andere sporters in actie te zien.

Andere populaire activiteiten zijn onder andere zwemmen, snorkelen, duiken en het doorbrengen van langzame dagen onder het genot van een boek. Het is genieten van de Afrikaanse zon en ongerepte stranden.

 Kijk ook eens naar onze blog met daarin een lijstje van de mooiste stranden op Zanzibar.

 

Jambiani, Zanzibar

Na Bwejuu reis je verder naar Jambiani, een authentiek vissersdorp gelegen aan de zuidoost kust van het eiland. Ook hier kan je weer genieten van een rustig dagje op het strand, maar kan je ook kennis maken met het lokale leven.

Dag 18 - naar Jambiani, Zanzibar

Vandaag vertrek je naar een ander gedeelte van Zanzibar. Aan de zuidoost kust verblijf je in de plaats Jambiani. Jambiani is een authentiek vissersdorp, ver van het massatoerisme en de grote resorts. De komende nachten verblijf je opnieuw bij een leuk nieuw hotel met twee grote zwembaden, en het ligt direct aan zee. De sfeer hier is heerlijk ongedwongen en relaxed. 

Naast het idyllische strand zal je hier ook het lokale leven ervaren. Spelende kinderen op het strand, dorpsbewoners klussend aan hun bootje en de vrouwen die zeewier verzamelen tijdens het laagtij. Tijdens deze Tanzania vakantie leer je het land op de juiste manier kennen.

Dag 19 - Jambiani, Zanzibar

In Jambiani staat altijd een lekker windje. Je hebt alle tijd om volop te relaxen of de vele activiteiten te ondernemen! Je kunt in de buurt van de accommodatie een watersportcentrum vinden waar je zelf ook watersporten kunt beoefenen.

Naast al het luieren op het strand kan je ook meer van het eiland Zanzibar leren. Het is vandaag mogelijk om mee te doen aan een Spice Tour. Samen met de gids wandel je door de plantages waar de lokale gemeenschap vele verschillende kruiden groeit en oogst. Ruik, voel en proef de bekende, maar ook onbekende, kruiden die je langs zal zien komen. Een ware ervaring voor alle zintuigen. Aan het einde van de tour zal wel duidelijk zijn waarom Zanzibar ook wel het 'Kruideneiland' wordt genoemd!

Dag 20 - Jambiani, Zanzibar

Je laatste volle dag op Zanzibar! Bedenk maar goed hoe je je dag wilt doorbrengen, want voor je het weet zit je weer op het vliegtuig naar huis! Nog even genieten van het mooie weer en de parelwitte stranden.

Als je nog op zoek bent naar een leuke activiteit, is het aan te raden om naar de receptie van je hotel te gaan. Ze organiseren veel leuke tours en de opbrengsten komen volledig ten goede van de Zanzibari die de tours organiseren. Een echte aanrader is om met Captain Zapy de zee op te gaan in zijn traditionele zeilboot. Snorkelspullen mee dus!

Dag 21 - Vertrek uit Tanzania

Nog een laatste dag genieten van de zon, zee en het strand! Afhankelijk van de vliegtijden staat de chauffeur klaar om je naar Zanzibar Airport te brengen voor de vlucht naar huis. De mooie vakantie zit erop! Wij zeggen hier kwa heri (tot ziens) en karibuni tena (welcome again) (in Kiswahili)!

 Doordat deze reis zo'n 3 weken duurt, heb je langer om de bestemming te verkennen. Bovendien zijn er meer voordelen van slow travel.

Ontvang een voorstel op maat

Geef Karin en Astrid je wensen door en zij sturen je een voorstel op maat.

Let op: De lokale reisexpert van deze bestemming spreekt geen Nederlands, de communicatie zal daarom in het Engels verlopen. Het is geen probleem als je zelf liever in het Nederlands schrijft.

Let op: Oostenrijk kan alleen via het formulier op de betreffende pagina geboekt worden.

Let op: Op dit moment is het helaas niet mogelijk om een reisaanvraag te doen voor Kaapverdië

Let op: Vanwege de politieke situatie in Ethiopië is het momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen.

Let op: De verwachting is dat China vanwege corona pas in 2023 weer toeristen toelaat. Op dit moment is het daarom niet mogelijk om een reisaanvraag te doen.

Let op: Het is momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen voor Kirgizië.

Let op: Vanwege de politieke situatie in Myanmar is het momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen.

Let op: Het is momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen voor Kosovo.

Let op: Het is momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen voor Moldavië.

Let op: het is op dit moment enkel mogelijk een actieve (wandel- en/of fiets-) reis door Zwitserland aan te vragen. 

Let op: Wales kan alleen via het formulier op de betreffende pagina geboekt worden.

Let op: Helaas is het tot en met eind oktober niet mogelijk om een aanvraag te doen voor een rondreis door Panama. 

Bijzondere accommodaties

Tijdens onze rondreizen door Tanzania maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat.

Bijzondere excursies

Je kunt tijdens je rondreis prachtige ervaringen opdoen bij de lokale gemeenschap en draagt daarmee meteen een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen.

Reisadvies Tanzania

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Tanzania. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Tanzania

beste reistijd Tanzania

Beste reistijd Tanzania

Plasticvrij op reis

Wij streven ernaar dat reizigers in 2020 geen gebruik meer maken van single use plastic waterflesjes. Als reiziger gebruik je per week zo’n 15 waterflessen per persoon. Dit levert een gigantische afvalberg op en helaas komt veel plastic afval terecht in zee. Wij geven je graag praktische tips zodat je geen enkele plastic fles meer hoeft te kopen tijdens je Tanzania vakantie. Neem in ieder geval een hervulbare waterfles mee, in veel hotels kun je deze bijvullen met water uit grote containers.

Sustainable Development Goals

Eind 2015 hebben de Verenigde Naties 17 Werelddoelen opgesteld om een einde te maken aan armoede, ongelijkheid en klimaatverandering: de Sustainable Development Goals. Deze doelen vormen een richtlijn om de wereld voor iedereen een betere plek te maken. Better Places wil graag een bijdrage leveren aan het bereiken van de Sustainable Development Goals. Wij geloven dat als je op een verantwoorde manier reist, toerisme de wereld een beetje mooier kan maken. Het mooie is, dat dit tegelijkertijd zorgt voor unieke, authentieke ervaringen.

Verminderen van CO2-uitstoot

Better Places is gestopt met het compenseren van de CO2-uitstoot van de reizen die zij organiseert. Compensatieprojecten, zoals bomen planten en kooktoestellen uitdelen, blijken weinig effect te hebben. Bovendien maken we met compenseren de uitstoot van broeikasgassen niet ongedaan. Daarom zetten we nu vol in op het verminderen van onze totale CO2-uitstoot. Dat is inclusief het vervoer van en naar de bestemming. Dat betekent dat we steeds meer focussen op reizen binnen Europa, naar bestemmingen die ook per trein of auto bereikbaar zijn. Lees meer over onze weg van compenseren naar reduceren en true pricing.

Boeken zonder zorgen

Lees alles over onze maatregelen om veilig op safari in Tanzania te gaan en onze speciale soepele boekingsvoorwaarden