Uitstoot van je reis naar Tanzania (kg CO2e)

Route Tanzania met kinderen

Dit is een voorbeeld voor een reis met kinderen door Tanzania. Er is veel aandacht voor de prachtige natuur, wildlife en cultuur. Je kunt deze reis helemaal aanpassen. Geef Karin en Astrid je wensen door en ontvang een voorstel op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier meer voorbeelden voor een rondreis door Tanzania.

“Better Places heeft oog voor duurzaamheid en heeft goed nagedacht over de insteek van haar reizen. Er wordt zoveel mogelijk samengewerkt met lokale partners en je leert als reiziger de lokale bevolking kennen. Dat vind ik belangrijk.”

 

Dag 1-2: aankomst in Arusha

Welkom in Tanzania, je rondreis met kinderen is begonnen! Je komt aan Kilimanjaro International Airport in Arusha en de chauffeur staat al op je te wachten. Het is een half uurtje rijden naar het hotel waar je verblijft. Eenmaal aangekomen word je hartelijk welkom geheten en staat het diner voor je klaar. Hierna kun je lekker acclimatiseren. Astrid of Karin komt bij je langs om de reis met je door te nemen en eventuele vragen te beantwoorden. Bij de lodge is het heerlijk relaxen. Er is een mooie tuin en een heerlijk zwembad met comfortabele ligbedden. Rondom de lodge begeef je je midden in het lokale leven van Tanzania. Het is leuk om zelf een wandelingetje te maken in de buurt te maken. 

 

Dag 3: Tarangire Nationaal Park

Jouw privéchauffeur staat ’s ochtends vroeg voor je klaar. Hij zal je de komende week rondrijden door de natuurparken. De chauffeur is tegelijkertijd gids en heeft veel kennis van het land, de dieren en de natuur. Het is ongeveer twee uur rijden naar Tarangire National Park. De eerste stop. Onderweg hoef je je niet te vervelen. Bewonder het leven van de Maasai bevolking, die in de omgeving wonen en hun kuddes laten grazen. Tarangire staat bekend om haar grote groepen olifanten en gigantische baobab bomen. Het park ontleent zijn naam aan de Tarangire rivier die door het park stroomt. De dieren komen graag drinken van het verse water. Een spectaculair schouwspel.

 

Dag 4: Lake Manyara Nationaal Park

In de ochtend rijd je via een prachtige route naar Lake Manyara Nationaal Park. De charme van Lake Manyara Nationaal Park is dat het een grote diversiteit aan landschap en wild heeft in een relatief klein gebied. Het park is beroemd om vanwege de leeuwen die graag in bomen klimmen. Maar ook de grote verscheidenheid aan apen, zoals Sykes apen, franje apen, vervet apen en bavianen hebben een grote aantrekkingskracht op avonturiers. Je bezoekt de nijlpaardenpoel en met een beetje geluk zie je duizenden flamingo’s in het meer.

Tanzania reisspecialist Astrid reisde samen met haar dochter heel Tanzania door en vertelt je graag waarom Tanzania zo'n prachtige familiebestemming is.

 

Dag 5: Mto wa Mbu

Vandaag rijd je naar het plaatsje Mto wa Mbu. Dat is een groene oase in de uitgestrekte Maasaivlaktes. Op de mountainbike maak je een tocht van zo'n drie uur over een vlak terrein. Je fietst onder andere langs lokale boeren, de school, een kerk en een lokale bar. Onderweg stop je bij een markt, waar je een rode banaan kan proeven. De lokale mama’s hebben een Tanzaniaanse lunch voor je klaargemaakt, die geschikt is voor westerse magen.

Benieuwd waar je overnacht tijdens je Tanzania met kinderen rondreis? Met Better Places slaap je altijd in kleinschalige en bijzondere accommodaties. Bekijk voorbeelden van de mooiste hotels en lodges die we in Tanzania gebruiken.

 

Dag 6-7: Serengeti Nationaal Park

De komende dagen van deze rondreis Tanzania met kinderen breng je door in het Serengeti Nationaal Park. Dit is een van de beroemdste en indrukwekkendste wildlife parken van Afrika en heeft een grote variatie aan dieren zoals olifanten, giraffen, zebra’s en buffels. Daarnaast is er ook een kans om klein wildlife te zien, zoals bijzondere vogels en hagedissen. In sommige seizoenen kun je getuigen zijn van de Grote Migratie. Het is wel roeg opstaan, want hoe eerder je op safari bent, hoe groter de kans dat je bijzondere dieren ziet. Op de vlaktes leven duizenden zebra’s, gnoes, impala’s, thomsongazellen en giraffen. Met zoveel prooidieren zijn er ook veel leeuwen, cheeta’s, luipaarden en andere roofdieren. 

 

Dag 8: Ngorongoro Krater

Na het ontbijt neemt de chauffeur je mee in de richting van de reusachtige Ngorongoro Krater. Hier brengt een steile klim met de auto je tot aan de rand van de ingeklapte vulkaan. Vanaf de rand heb je een prachtig uitzicht over het prachtige landschap. De krater is een uitgedoofde vulkaan, en om de vloer van de krater te bereiken moet je flink afdalen. In de Ngorongoro krater is de variatie aan zowel landschappen als wild ongekend.

Reisspecialisten Karin en Astrid helpen je bij het samenstellen van de perfecte rondreis, die helemaal past bij jou en je kinderen. Vertel ze wat jij leuk vindt en laat je inspireren door de reistips van onze experts.

 

Dag 9-10: de Maasai Lodge

Je rijdt naar Masaai land. Hier slaap je in een zeer bijzondere lodge, die helemaal gerund wordt door Maasai. Hierdoor kom je op een authentieke en eerlijke manier in aanraking met deze bijzondere stam. Je slaapt in traditionele Maasai-hutten die van alle gemakken voorzien zijn. Je hebt een grote kans om hier de Kilimanjaro te zien in al zijn glorie. Er is een fijn zwembad en zelfs een sauna. Geniet van de omgeving, neem een duik of lees een boek bij het zwembad. Bij je verblijf is een leuke wandeling met de Maasai en een cursus speerwerpen ook inbegrepen. Zo leer je samen met je kinderen meer van deze interessante bevolking in Tanzania.

Als onderdeel van onze maatschappelijke missie dragen wij bij aan een educatief project van de non-profit organisatie Africa Amini Life in Tanzania. Maak je een reis door Tanzania? Dan heb je de mogelijkheid om dit project te bezoeken door te lunchen in het restaurant waar de leerlingen worden opgeleid.

 

Dag 11-12: Stone Town, Zanzibar

De chauffeur haalt op om je naar het vliegveld te brengen voor je vlucht naar Zanzibar. De eerste twee nachten verblijf je in Stone Town. Waan je voor even in een sprookje van duizend en één nacht door de geuren, kleuren en geluiden van het unieke Stone Town. De centrale markt is leuk om ’s avonds te bezoeken en te ervaren hoe de lokale bevolking leeft. Er zijn veel leuke restaurants te vinden in de stad. Het is leuk om door de straten van Stone Town te slenteren. Bezoek het slavenmonument, of doe de beroemde spice tour. Ook kun je nog wat souvenirs shoppen of een terras aan zee opzoeken.

 

Dag 13-18: Jambiani, Zanzibar

De laatste dagen van deze rondreis Tanzania met kinderen breng je door in Jambiani, gelegen aan de zuidoostkust van het eiland. De sfeer bij het hotel is ongedwongen en relaxed. Het ligt direct aan het strand en heeft een fijn zwembad. Er staat altijd wel een lekker windje. Je hebt alle tijd om volop te relaxen. Naast al het luieren op het strand kun je ook meer van het eiland Zanzibar leren. Ga bijvoorbeeld mee op een Spice Tour, waarbij je samen met een lokale gids door de plantages wandelt waar de lokale gemeenschap verschillende kruiden verbouwd en oogst. Aan het einde van de tour snap je waarom Zanzibar ook wel het 'kruideneiland' wordt genoemd! Op dag 18 staat de chauffeur klaar om je naar Zanzibar Airport te brengen voor je vlucht naar huis. 

Je sluit je reis met kinderen door Tanzania af in Zanzibar. Dit prachtige eiland barst van de mooie stranden. Het is moeilijk kiezen waar je jouw handdoekje spreidt!

Ontvang een voorstel op maat

Geef Karin en Astrid je wensen door en zij sturen je een voorstel op maat.

 

Vliegtickets rondreis Tanzania

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Tanzania boeken. Door waar mogelijk te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. Karin en Astrid geven je graag advies over de beste optie. Kijk hier voor meer informatie.

Financiële garanties

Better Places is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reizen (SGR) en het Calamiteitenfonds, dit betekent voor jou financiële zekerheid.

Better Places garantie SGR Better Places garantie Calamiteitenfonds

 

Bekijk de positieve en negatieve impact van de Tanzania reis.

Ik ben benieuwd

Bijzondere accommodaties

Tijdens onze rondreizen door Tanzania maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat.

Bijzondere excursies

Je kunt tijdens je rondreis prachtige ervaringen opdoen bij de lokale gemeenschap en draagt daarmee meteen een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen.

Reisadvies Tanzania

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Tanzania. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Tanzania

beste reistijd Tanzania

Beste reistijd Tanzania

Boeken zonder zorgen

Lees alles over onze maatregelen om veilig op safari in Tanzania te gaan en onze speciale soepele boekingsvoorwaarden

Veelgestelde vragen

Is reizen door Tanzania veilig?

Waar slaap je tijdens je reis door Tanzania?

Waar in Tanzania kun je de big five spotten?