Uitstoot van het vervoer naar Zweden (kg CO2e)

Route rondreis Zweden met kinderen

 

Dag 1: Aankomst 

Na aankomst staat de eerste dag van je Zweden met kinderen reis in het teken van de voorbereiding voor de kajaktocht! Je verblijft de eerste nacht in een hotel bij Norrköping, dicht bij de kajakverhuurder. Vandaag ga je alvast de inkopen doen voor de maaltijden. De komende dagen ga een kajaktocht maken, en op kleine eilandjes kamperen. In de kajakwereld staat de St. Anna archipel bekend als een van ’s werelds mooiste regio’s om te kajakken. De kustlijn staat bekend om zijn vele natuurreservaten en duizenden eilanden en inhammen. Hier zijn maar een paar eilanden bewoond, waardoor het gemakkelijk is om je eigen eilanden te vinden om daar te kamperen. De ultieme manier om ‘friluftsliv’ te ervaren. Vrij vertaald is dit het vrije buitenleven. De archipel kan op veel verschillende manieren worden ervaren. Bijvoorbeeld met korte dagtochten, of lange meerdaagse tochten.

 

Dag 2-5: Kajaktocht

De volgende dag start het avontuur. Bij de kajakverhuurder ligt er een compleet kajak en kampeerpakket klaar. Je wordt ontvangen en krijgt een uitgebreide instructie over het inpakken van de kajak. Bovendien worden tips met je gedeeld over waar je goed kunt overnachten en krijg je uiteraard een introductie tot kajakken. Rond de middag is het tijd om op stap te gaan. Al hoppend van eiland naar eiland, voel je je de komende dagen één met de natuur, rondzwervend met de kajak. Er zijn hier geen dorpjes, alleen maar eilandjes en water. Alles wat je nodig hebt zit in de kajak, eten, water en kampeerspullen, een gevoel van een vrij leven. De komende dagen ga je het gebied verkennen en genieten van het buitenleven, terwijl je wildkampeert in een tent.

 Nog vrije tijd over tijdens je reis? Bekijk dan hier nog meer onvergetelijke excursies die je in Zweden kan doen!

 

Dag 6-7: Naar Stockholm

Na de geweldige ervaring van de afgelopen dagen, verlaat de serene wereld van alleen maar natuur en laat je je onderdompelen in de kindvriendelijk stad, Stockholm. De hoofdstad van Zweden heeft voor actieve gezinnen veel te bieden. Je slaapt in een comfortabel hotel, en gaat de komende dagen een diversiteit aan activiteiten doen. Je fietst door de stad naar Gronälund, het bijzondere attractiepark op het eiland Djurgården. Een perfecte dagbesteding met de kinderen.

Ook is het wereldberoemde Vasa museum voor alle leeftijden het bezoeken waard. De Vasa is een schip dat in de zeventiende eeuw zonk en meer dan 300 jaar op de bodem van de zee lag. Nu is het schip te bewonderen in het museum.

 

Dag 8-9: Stockholm

Je bezoekt het oudste openluchtmuseum ter wereld: Skansen, waar je terug gaat in de historie van Zweden. Je vindt hier de oude bouwstijlen van Zweden. Er is een centrum in het stadje nagebouwd, en je vindt er boerderijen, molens en werkplaatsen van ambachtslieden. De laatste dag neem je de tijd om meer over Vikingen te leren in het Vikingenmuseum. Het is een nieuwe educatieve belevenis, waar je het dagelijks leven van de Vikingen kunt ontdekken en waar je een lekker hapje kunt eten in het bijbehorende restaurant.

Je terugtrekken in de natuur, meerdere dagen op een bestemming verblijven en met de auto naar de bestemming reizen: deze rondreis Zweden met kinderen voldoet perfect aan de principes van slow travel.

 

Dag 10-13: Naar het hart van de Hoge Kust

Je vervolgt je rondreis naar de Hoge Kust. Dit is een gebied dat gekenmerkt wordt door weelderig begroeide heuvels, diepe valleien, steile kliffen en prachtige baaien met kristalhelder water en eilanden met onbedorven natuur. In het hart van de hoge kust ligt een outdoor centrum waar je als gezin allerlei outdoor activiteiten kan doen. Mis je het kajakken al? Dan kun je hier gaan zee kajakken, of kanoën op een binnenmeer. Maar dit gebied is vooral ook prachtig om wandelend te verkennen. Er zijn veel plekjes waar je een vuurtje kunt maken en van de gezelligheid kunt genieten. Zwemmen kan overal en het is vooral ook leuk om naar een uitzicht punt te klimmen en te genieten van het prachtige uitzicht. Je kan de ferry naar het eiland Trysunda nemen en wandelen naar een van de overdekte picknickplaatsen die aan het strand liggen.

De Höga Kusten is een UNESCO werelderfgoed gebied waar je geniet van de natuur en je diverse activiteiten kunt ondernemen. Uiteraard zijn er regels met betrekking tot het beschermen van de natuur, maar Zweden heeft zelfs een wet waarin staat geschreven dat iedereen zich vrij mag bewegen om te genieten van de natuur.

 

Dag 14-16: Naar Gotland

Het eiland Gotland is het grootste eiland van Zweden. De ferry vanaf het vasteland in Zweden gaat vanaf meerdere plaatsen naar Gotland. Het eiland is een populaire bestemming voor de Zweden op het vasteland. Redenen zijn onder meer het zonnige klimaat en de uitgestrekte kustlijn met z’n prachtige zandstranden. Visby, de belangrijkste stad is een historische nederzetting. Bezoek op een mooie zomerdag de blå lagunen en ga heerlijk zwemmen. Neem picknickspullen mee, want het is hier goed vertoeven. Gotland heeft geen hoogteverschil en is daardoor uitstekend om fietsend te verkennen. Ga lekker fietsend op pad over zo’n 500 km aan fietspaden.

 

Dag 17-18: Fårö

Een reis naar Gotland is pas compleet met een bezoek aan het eiland Fårö, ten noorden van Gotland. Fårö is volledig gevormd uit kalksteen. Het eiland wordt voor een groot gedeelte gekenmerkt door ruige schoonheid. Er zijn prachtige sculptuurvelden langs de rand van de zee gevormd die je hier kunt bekijken.

Je Zweden met kinderen rondreis eindigt in Visby op Gotland, waarvandaan je weer terug richting Nederland rijdt.

Met de trein naar Zweden

Zweden is prima bereikbaar per trein. Een treinreis naar Zweden is een geweldige belevenis, waarbij je onderweg een aantal mooie stops kunt maken.

Met de auto naar Zweden

Zweden is prima bereikbaar per auto. Via Duitsland en Denemarken rijd je in twee dagen naar het midden van Zweden toe. Onderweg kun je gebruiken maken van de veerboot en ook zijn er een aantal leuke stops te maken. 

Vliegtickets rondreis Zweden

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Zweden boeken. Door waar mogelijk te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen.

 

logo voetafdrukBetter Places is gestopt met het compenseren van de CO2-uitstoot van haar reizen. In plaats daarvan willen wij de CO2-uitstoot van al onze reizen elk jaar met 5% verminderen. Wij investeren voor elke reiziger een bedrag in projecten voor duurzame energie of biodiversiteit.

Bijzondere accommodaties

Tijdens onze rondreizen door Zweden maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat.

Bijzondere excursies

Je kunt tijdens je rondreis prachtige ervaringen opdoen bij de lokale gemeenschap en draagt daarmee meteen een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen.

Reisadvies Zweden

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Zweden. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Zweden

rondreis-zweden

Beste reistijd Zweden

Ontvang een voorstel

Geef Elsbeth je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.

 

Boeken zonder zorgen

Lees alles over onze speciale soepele boekingsvoorwaarden.

Boek je internationale treinreis via The Train Traveller

Wil je duurzaam met de trein naar je bestemming reizen? Better Places werkt samen met The Train Traveller. Hier kun je terecht voor bijna alle treintickets binnen Europa en daarbuiten. De treinexperts van The Train Traveller kennen de verschillende internationale boekingssystemen op hun duimpje. Vraag vrijblijvend een prijsopgave aan.