Route rondreis Zweden met kinderen

 

Dag 1-4: zuiden archipel bij Stockholm 

Deze rondreis Zweden met kinderen begint in de archipel van Stockholm, op ongeveer een uur onder de stad. De archipel bestaat uit zo’n 24.000 eilandjes en brengt een onberoerd landschap. De meeste eilandjes (ook wel scheren of skärgården genoemd) zijn zo klein, dat je er alleen komt met een kajak of eigen boot. Je accommodatie ligt op een vakantiepark aan het water op het vasteland. Het is een goede uitvalsbasis om met de ferry de eilanden Ornö en Utö in de archipel te bezoeken.

Je vakantiewoning ligt op een zeer groot terrein en wordt omringd door een natuurreservaat. Op het park zijn kajaks, paddleboards en fietsen aanwezig. Het is perfect voor families die graag in de natuur verblijven, maar wel de mogelijkheid willen hebben activiteiten te kunnen doen.

 

Dag 5-8: noorden archipel bij Stockholm 

Marholmen is een ongewoon eiland; 30 meter van het vasteland en met een brug verbonden. Dit is een ideale plek om jezelf terug te kunnen trekken. Op het terrein staan meerdere vakantiewoningen, en er is een hotel met restaurant. In je vakantiewoning kun je genieten van een houtkachel in de woonkamer, of je eigen sauna. Er zijn verschillende activiteiten te doen op het terrein, maar het is vooral lekker om even tot rust te komen en te zwemmen. In de zomer is er in een prachtig oud huis een zomer café geopend.

Wil je toch graag wat meer tips om dingen te ondernemen? Je kunt het gezellige plaatsje Norrtälje bezoeken, of pak de ferry voor een dagtocht naar de eilanden archipel tussen Zweden en Finland in. Elsbeth helpt je uiteraard graag verder!

 

Dag 9-12: Hoge Kust

De Hoge Kust is een gebied dat gekenmerkt wordt door weelderig begroeide heuvels, diepe valleien, steile kliffen en prachtige baaien met kristalhelder water en eilanden met onbedorven natuur. Het is prachtig om wandelend te verkennen. Op de paden zijn er plekjes waar je een vuurtje kunt maken en je eigen worstjes kunt grillen, en zwemmen kan overal. Op het terrein zich verschillende soorten accommodaties, waaronder 8 stuga’s (Zweedse houten huisjes, vergelijkbaar met een trekkershut). Op het terrein is ook een sauna en en houten hottub die je kunt huren, en ontbijt kan indien gewenst ook worden besteld. In het hart van de Hoge Kust ligt een centrum waar je allerlei outdoor activiteiten kan doen. Zo kun je tijdens deze rondreis Zweden met kinderen gaan zeekajakken, kanoën op een binnenmeer of een kleine visboot huren en proberen je eigen vis te vangen.

De Höga Kusten is een UNESCO werelderfgoed gebied waar je geniet van de natuur en je diverse activiteiten kunt ondernemen. Uiteraard zijn er regels met betrekking tot het beschermen van de natuur, maar Zweden heeft zelfs een wet waarin staat geschreven dat iedereen zich vrij mag bewegen om te genieten van de natuur.

 

Dag 13-15: binnenlanden Hoge Kust

De binnenlanden van de Hoge Kust is een zeer rustig gebied, waar de dieren het nog voor het zeggen hebben. Het guesthouse waar je verblijft is in 2019 compleet gerenoveerd en is zeer geschikt voor families. Vanaf de lodge kun je een bezoek brengen aan de voormalige waterval Nämforsen in Näsaker. Je vindt hier ook de grootste verzameling van rotstekeningen in Noord-Europa; zo'n 2600 exemplaren uit het stenen tijdperk kun je hier vinden.

Dat de dieren hier in de spotlight staan, wordt duidelijk door de activiteiten die worden aangeboden. Je kunt vanaf de accommodatie beren gaan spotten, op beversafari gaan en uiteraard op kun je op zoek naar de koning van Zweden (de eland). Ook een bezoek aan de husky’s en onder begeleiding met ze gaan wandelen is een van de opties.

 

Dag 16-18: Orbaden

Verblijf de laatste dagen van je reis in een lofthuis op de heuvel boven de bomen, uitkijkend midden in de natuur. Deze natuurervaring wordt gecombineerd met een Spa & Wellness hotel, en je voelt je weer helemaal herboren. Bij aankomst bij het hotel laat je je bagage achter voor een nachtje in het lofthuis, waar je heel avontuurlijk midden in de natuur overnacht. Je hoort de vogels en bent omringd door alleen maar natuur. In het lofthuis is verwarming, licht en koud water. Slaap op een heerlijke luxe matras en ontbijt met een weids uitzicht. Na de laatste overnachting in het wellness hotel is deze reis helaas ten einde komen.

Je terugtrekken in de natuur, meerdere dagen op een bestemming verblijven en met de auto naar de bestemming reizen: deze rondreis Zweden met kinderen voldoet perfect aan de principes van slow travel.

Met de trein naar Zweden

Zweden is prima bereikbaar per trein. Een treinreis naar Zweden is een geweldige belevenis, waarbij je onderweg een aantal mooie stops kunt maken.

Met de auto naar Zweden

Zweden is prima bereikbaar per auto. Via Duitsland en Denemarken rijd je in twee dagen naar het midden van Zweden toe. Onderweg kun je gebruiken maken van de veerboot en ook zijn er een aantal leuke stops te maken. 

Vliegtickets rondreis Zweden

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Zweden boeken. Door waar mogelijk te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen.

 

logo voetafdrukIn plaats van compenseren wil Better Places de CO2-uitstoot van al haar reizen elk jaar met 5% verminderen.

Retour Amsterdam-Stockholm uitstoot per persoon per vervoersmiddel

Auto o.b.v. 4 personen

Bijzondere accommodaties

Tijdens onze rondreizen door Zweden maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat.

Bijzondere excursies

Je kunt tijdens je rondreis prachtige ervaringen opdoen bij de lokale gemeenschap en draagt daarmee meteen een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen.

Reisadvies Zweden

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Zweden. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Zweden

rondreis-zweden

Beste reistijd Zweden

Ontvang een voorstel op maat

Geef Elsbeth je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.

Let op: De lokale reisexpert van deze bestemming spreekt geen Nederlands, de communicatie zal daarom in het Engels verlopen. Het is geen probleem als je zelf liever in het Nederlands schrijft.

Let op: Oostenrijk kan alleen via het formulier op de betreffende pagina geboekt worden.

Let op: Op dit moment is het helaas niet mogelijk om een reisaanvraag te doen voor Kaapverdië

Let op: Vanwege de politieke situatie in Ethiopië is het momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen.

Let op: De verwachting is dat China vanwege corona pas in 2023 weer toeristen toelaat. Op dit moment is het daarom niet mogelijk om een reisaanvraag te doen.

Let op: Het is momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen voor Mongolië.

Let op: Het is momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen voor Kirgizië.

Let op: Vanwege de politieke situatie in Myanmar is het momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen.

Let op: Op dit moment is het helaas niet mogelijk om een reisaanvraag te doen voor Maleisisch Borneo.

Let op: Het is momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen voor Kosovo.

Let op: Het is momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen voor Moldavië.

Let op: het is op dit moment enkel mogelijk een actieve (wandel- en/of fiets-) reis door Zwitserland aan te vragen. 

Let op: Wales kan alleen via het formulier op de betreffende pagina geboekt worden.

Let op: Helaas is het tot en met eind oktober niet mogelijk om een aanvraag te doen voor een rondreis door Panama. 

Boeken zonder zorgen

Lees alles over onze maatregelen om veilig op reis te kunnen gaan en onze speciale soepele boekingsvoorwaarden.

Boek je internationale treinreis via The Train Traveller

Wil je duurzaam met de trein naar je bestemming reizen? Better Places werkt samen met The Train Traveller. Hier kun je terecht voor bijna alle treintickets binnen Europa en daarbuiten. De treinexperts van The Train Traveller kennen de verschillende internationale boekingssystemen op hun duimpje. Vraag vrijblijvend een prijsopgave aan.