Op vakantie in april, waar ga je heen?

Wil je op vakantie in april? Een prima maand om op reis te gaan. Je reist dan op veel plekken in het laagseizoen, maar nog wel in de droge tijd. Dat betekent dat je relatief goedkoop kunt reizen, je grote kans hebt op zonnig weer én het niet zo druk is. Ook fijn voor de bestemming, want door buiten het hoogseizoen te reizen wordt het toerisme over het jaar verspreid en voorkom je overtoerisme. Op deze pagina vind je een overzicht van de landen met als beste reistijd april, samengesteld dankzij het advies van onze lokale reisexperts

beste reistijd april
Spanje Madrid Almudena kathedraal

Cuba – kleurrijk en sfeervol

Op vakantie in april? Denk aan glimmende Amerikaanse oldtimers, salsamuziek, mojito’s, koloniale steden en groene valleien: een reis door Cuba is in alle opzichten een feest. Zeker als je je rondreis in april plant. Je reist nog net in het droge seizoen, de grootste drukte begint af te nemen en de kans is groot dat je met een beetje zoeken relatief goedkope vluchten kunt vinden.

Beste reistijd maart

Peru – het land van de Inca’s

Of je nu dol bent op natuur of liever culturele bezienswaardigheden bezoekt: in Peru zit je altijd goed. Je reist langs oude Inca-steden, rokende vulkanen, hoge bergen en groene valleien. En natuurlijk bezoek je het beroemde Machu Picchu. Wil je naar Peru reizen in een maand met goed weer en niet teveel andere reizigers? Dan is de beste reistijd april. Je reist net na het regenseizoen en het drukke hoogseizoen is nog niet begonnen. Lees hier meer over de beste reistijd in Peru.

Wandelen op Sicilie

Festivals in april

Vier het Nepalese nieuwjaar in Bhaktapur

Ook de Nepalezen vieren nieuwjaar in april, maar daar gaat het er compleet anders aan toe dan in Thailand. In Nepal wordt nieuwjaar gevierd tijdens het Bisket Jatra-festival, dat vooral in de stad Bhaktapur erg de moeite waard is. Honderden locals duwen een enorme wagen met een beeld van de god Bhairab door de straten naar een centrale plein. Twee teams, uit het hoge en het lage deel van de stad, proberen vervolgens de wagen naar hun kant te trekken tijdens een spannende wedstrijd. Kinderen offeren fruit en cadeautjes aan hun moeders, om hun respect en dankbaarheid te laten zien. Een bijzonder festival en unieke beleving.

Bekijk onz Nepal reizen

Meer landen met als beste reistijd april:

  • Ecuador – authentieke cultuur en afwisselende natuur
  • Suriname – Nederlandse geschiedenis in de tropen
  • Kroatië – waar de Balkan de Middellandse Zee ontmoet
  • Costa Rica – regenwoud, vulkanen en witte stranden
  • Marokko – mix van bruisende steden en prachtige natuur
  • Sardinië –  Italiaanse cultuur en cuisine, mét parelwitte stranden
  • Zuid-Afrika – spot The Big Five en leer de locals kennen
  • Bulgarije – veelzijdige vakantiebestemming aan de Zwarte Zee
  • Schotland – lange reisdagen en prachtige landschappen
  • Portugal – groene valleien, wijnvelden en grillige kusten

Een unieke rondreis op maat

Better Places is gespecialiseerd in individuele reizen op maat. Samen met de reisexpert die in het land woont, ontwerp je je droomreis, helemaal zoals je zelf wilt. Heb je geen tijd of zin om je reisroute helemaal zelf uit te zoeken? Geef dan aan de lokale expert je wensen en budget door en je ontvangt een reisvoorstel dat precies bij je past.