In het hart van de Himalaya ligt het Boeddhistische koninkrijk Bhutan. Een klein land, ingeklemd tussen reuzen China en India, met een unieke cultuur. Tot 1960 werden er bijna geen buitenlanders toegelaten en wegen of een eigen munteenheid waren er heel lang niet. Maak je een rondreis Bhutan, dan leer je een uitzonderlijk land kennen, met prachtige kloosterforten, kleurrijke festivals, mythes en legendes en ongerepte natuur.

Maak niet elk jaar een verre reis en als je gaat, ga dan zo lang mogelijk

Ontvang een voorstel op maat

Geef Jan je wensen door en hij stuurt je een voorstel op maat. 

Welke (andere) Baltische Staten wil je nog meer bezoeken?
Welke (andere) Baltische Staten wil je nog meer bezoeken?
Welke (andere) Baltische Staten wil je nog meer bezoeken?
Weet je al welke eilanden je wilt bezoeken?
Een combinatie van onderstaande eilanden is uiteraard ook mogelijk

Boeken zonder zorgen

Bij het uitvoeren van je reis staan je gezondheid en veiligheid bij ons op nummer één. Daarom hebben we een aantal richtlijnen opgesteld, zodat je veilig op reis kunt gaan. Ook hanteren we tijdelijk soepele boekingsvoorwaarden.

Kleinschalige accommodaties

Tijdens onze rondreizen door Bhutan maken we zo veel mogelijk gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat.

Bijzondere excursies

Verklein je persoonlijke voetafdruk en eet zoveel mogelijk vegetarisch of veganistisch op reis

Reisadvies Bhutan

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Bhutan. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Bhutan

Beste reistijd Bhutan

Ervaringen rondreis Bhutan

Rondreizen in Bhutan

Festival Bhutan: het hoogtepunt van je Bhutan reizen

Ga je naar Bhutan, probeer dan zeker één van de jaarlijkse meerdaagse festivals bij te wonen. Dit zijn spektakels met felgekleurde kostuums, angstaanjagende maskers, opzwepende muziek, wervelende dansers en dolenthousiaste Bhutanezen, allemaal gekleed in hun mooiste traditionele kleding. Vaak vinden de feesten plaats in één van de prachtig gedecoreerde kloosterforten van Bhutan, de dzongs. Onze lokale reisspecialist Jan helpt je graag om je festivalreis Bhutan samen te stellen.

Zo maak je een individuele rondreis Bhutan

Er wordt vaak gedacht dat het moeilijk is om Bhutan in te komen. Dat is niet waar. Het klopt wel dat er regels zijn voor het maken van een Bhutan-reis. Om door Bhutan te kunnen reizen, moet je een complete rondreis boeken, die minimaal 250 euro per persoon per dag kost. De Bhutanese regering houdt de prijs bewust hoog, om te voorkomen dat het land wordt overlopen door toeristen. In je rondreis Bhutan zit alles inbegrepen: vluchten, hotels, excursies, entreeprijzen en maaltijden. Ter plekke heb je daardoor vrijwel geen kosten meer. Een deel van het geld dat je betaalt voor je reis, wordt bovendien geïnvesteerd in onderwijs en zorg. Zo profiteren Bhutanezen zelf direct van het toerisme.

Duurzaam Reizen in Bhutan

De regering van Bhutan heeft duurzaam toerisme hoog in het vaandel staan. Het land wil voorkomen dat het wordt overlopen door reizigers. Bovendien vindt Bhutan het belangrijk dat lokale tradities en cultuur behouden blijven. Als reiziger maak je dan ook kennis met veel lokale gebruiken, zoals boogschieten, het vieren van traditionele festivals en de intense beleving van het Boeddhisme. Dat doe je samen met een goed opgeleide lokale gids, die alles weet van de cultuur en natuur in zijn land. Je kunt slapen in homestays, meedoen aan kookworkshops en prachtige wandelingen door de Himalaya maken. Bhutan is een ideale bestemming om op een duurzame manier te ontdekken.

Rondreis Bhutan zelf samenstellen?

Bij Better Places kun je je rondreis Bhutan zelf samenstellen. Geef je wensen door aan Jan, de lokale reisexpert, en hij stuurt je een voorstel op maat.

Veelgestelde vragen Bhutan

Wat is de beste reistijd voor een rondreis Bhutan?

Is een vakantie naar Bhutan duur?

Waar overnacht je tijdens een rondreis Bhutan?