Op vakantie in november, waar ga je heen?

Tijdens je reis wil je natuurlijk genieten van lekker weer met genoeg zon en zo min mogelijk regen. Maar ook de grootste drukte ontwijk je het liefst. Onze reisspecialisten weten precies welke bestemmingen je het beste kunt bezoeken in november. Spanje en Guatemala zijn ideale keuzes voor een vakantie in november. Maar ook een reis naar Suriname, Sicilië of Suriname is in november een aanrader. Je vermijdt dan het hoogseizoen, wat voor jou minder drukte en lagere prijzen betekent. Tegelijkertijd help je overtoerisme voorkomen. Wel zo duurzaam. Bekijk het overzicht van de landen met als beste reistijd november, samengesteld dankzij het advies van onze lokale reisexperts.

Beste reistijd november
Excursies Spanje - Wandelen

Spanje - prachtig gekleurde landschappen

November is een fijne periode voor een rondreis door Midden-Spanje. De temperatuur is aangenaam en er zijn weinig toeristen. De herfst hult het landschap in prachtige kleuren. Rood, geel en groen gekleurde bossen zorgen voor een unieke beleving. Je maakt de mooiste foto's als je met je eigen huurauto door het Spaanse binnenland rijdt. Je kan namelijk stoppen voor een foto wanneer je wilt! Lees meer over de beste reistijd in Spanje.

beste reistijd november

Argentinië – spectaculaire natuurwonderen

Het op een na grootste land van Zuid-Amerika kent vanwege de omvang heel wat verschillende klimaten. De beste reistijd voor Argentinië is van oktober t/m april, waarbij november een uitstekende keuze is. Het is er dan lente en je profiteert van een relatief gunstig klimaat in het hele land. Tegelijkertijd zit je in november nog net voor de Argentijnse vakanties, waardoor het een stuk rustiger is dan bijvoorbeeld in december en de prijzen lager liggen. Zo heb je de spectaculaire natuurwonderen helemaal voor jezelf.

Vakantie Sicilie Cefalu

Festivals in november

11 november: Dia de la Tradición, Argentinië

Op Dag van de Traditie vieren de Argentijnen iets waar ze bijzonder trots op zijn, namelijk hun Gaucho-cultuur. Deze feestdag wordt met name in San Antonio de Arecogevierd, het hart van de Gaucho-regio. Mannen en jongens vanuit het hele land komen naar de stad toe in hun traditionele kleding en vormen met hun paarden lange parades. Het festival geeft een bijzonder kijkje in deze levendige Argentijnse cowboycultuur. Dat gaat uiteraard niet zonder traditionele muziek én eten. Reken op veel asado’s (barbecues) en liters rode wijn. Tip: wil je bij dit festival aanwezig zijn? Overnacht dan in een homestay bij één van de lokale Gaucho families.

Bekijk onze Argentinië reizen

Meer landen met als beste reistijd november:

  • Zuid-Afrika: ga voor afwisseling tussen wildlife en levendige steden
  • Jamaica: ontspannen aan Caribische stranden en een roadtrip door het binnenland
  • Thailand: ontdek boeddhistische cultuur, exotische eilanden en de lokale keuken
  • Vietnam: cultuur en natuur door de ogen van de lokale bevolking
  • Nepal: wandel naar de voet van de Mount Everest
  • Cambodja: bezoek wereldberoemd Angkor Wat en overnacht bij locals
  • Chili: van woestijnen en vulkanen tot de gletsjers van Patagonië
  • Bhutan: een unieke kijk op Azië in het hart van de Himalaya
  • Cuba: terug in de tijd tussen oldtimers, salsadansers en sigaren
  • Jordanië:: wereldwonder Petra en de Wadi Rum

Een unieke rondreis op maat

Better Places is gespecialiseerd in individuele reizen op maat. Samen met de reisexpert die in het land woont, ontwerp je je droomreis, helemaal zoals je zelf wilt. Heb je geen tijd of zin om je reisroute helemaal zelf uit te zoeken? Geef dan aan de lokale expert je wensen en budget door en je ontvangt een reisvoorstel dat precies bij je past.