Op vakantie in november, waar ga je heen?

Tijdens je reis wil je natuurlijk genieten van lekker weer met genoeg zon en zo min mogelijk regen. Maar ook de grootste drukte ontwijk je het liefst. Onze reisspecialisten weten precies in welke maanden jij optimaal van een bestemming kunt genieten, zo ook de beste reistijd november. Wil je op vakantie in november? Argentinië en Cuba zijn dan ideale keuzes, maar ook een reis naar Suriname, Guatemala of het Aziatische Myanmar is in november een aanrader. Je vermijdt dan het hoogseizoen, wat voor jou minder drukte en lagere prijzen betekent, terwijl je het land van bestemming een handje helpt om de toeristendruk gelijkmatiger en daarmee duurzamer te verspreiden. Bekijk het overzicht van de landen met als beste reistijd november.

beste reistijd november
Reistips Colombia

Argentinië – spectaculaire natuurwonderen

Het op een na grootste land van Zuid-Amerika kent vanwege de omvang heel wat verschillende klimaten. De beste reistijd voor Argentinië is van oktober t/m april, waarbij november een uitstekende keuze is. Het is er dan lente en je profiteert van een relatief gunstig klimaat in het hele land. Tegelijkertijd zit je in november nog net voor de Argentijnse vakanties, waardoor het een stuk rustiger is dan bijvoorbeeld in december en de prijzen lager liggen.

beste reistijd november

Beste reistijd november – Myanmar

Myanmar kent twee duidelijke seizoenen en beide periodes hebben te maken met extremen in de vorm van regen en hitte, die je het liefst allebei wil vermijden. November is hiervoor een goede keuze, met relatief weinig tropische buien en meer gematigde temperaturen. Het land is in deze maand ook nog een stuk groener, wat prachtige landschappen oplevert. Hoewel november als de beste reistijd voor Myanmar geldt, is het er niet zo druk als in de piekmaand februari. Lees hier meer reistips over Myanmar.

Rondreis Cuba met kinderen Havana met vlag

Festivals in november

11 november: Dia de la Tradición, Argentinië

Op Dag van de Traditie vieren Argentijnen iets waar ze bijzonder trots op zijn, namelijk hun Gaucho cultuur. Deze feestdag wordt met name in San Antonio de Arecogevierd, het hart van de Gaucho regio. Mannen en jongens vanuit het hele land komen dan naar de stad toe in hun traditionele kleding en vormen met hun paarden lange parades. Het festival geeft een bijzonder kijkje in deze levendige Argentijnse cowboy cultuur en dat gaat uiteraard niet zonder traditionele muziek én eten: reken op veel asado’s (barbecues) en liters rode wijn. Tip: wil je bij dit festival aanwezig zijn, overnacht dan in een homestay bij een van de lokale Gaucho families.

Bekijk de Argentinië reizen

Op vakantie in november? Deze landen zijn ook geschikt:

  • Zuid-AfrikaGa voor afwisseling tussen wildlife en levendige steden
  • Jamaica:Ontspannen aan Caribische stranden en een roadtrip door het binnenland
  • Thailand: Ontdek boeddhistische cultuur, exotische eilanden en de lokale keuken
  • VietnamCultuur en natuur door de ogen van de lokale bevolking
  • Nicaragua: De veelzijdigheid van Midden-Amerika in één land
  • Cambodja: Bezoek wereldberoemd Angkor Wat en overnacht bij locals
  • Chili: Van woestijnen en vulkanen tot de gletsjers van Patagonië
  • Bhutan: Een unieke kijk op Azië in het hart van de Himalaya
  • Ethiopië: Culturele schatten en inheemse stammen
  • Jordanië:  Wereldwonder Petra en de Wadi Rum

Een unieke rondreis op maat

Better Places is gespecialiseerd in individuele verre reizen op maat. Samen met de reisexpert die in het land woont, ontwerp je je droomreis, helemaal zoals je zelf wilt. Heb je geen tijd of zin om je reisroute helemaal zelf uit te zoeken, geef dan aan de lokale expert je wensen en budget door en je ontvangt een reisvoorstel dat precies bij je past.