Op vakantie in december, waar ga je heen?

De Nederlandse winter even ontsnappen en op vakantie in december? Dan zoek je ongetwijfeld een bestemming waar de zon wél schijnt. Het is belangrijk om bij het uitkiezen van een bestemming voor een reis in december rekening te houden met zowel het klimaat als de drukte. Zonbestemmingen zijn er genoeg voor een reis in december, maar op veel plekken start in deze maand ook de vakantie voor de lokale bevolking, waardoor het drukker kan zijn dan normaal. Met name rond de feestdagen. Voor jouw reiservaring is het prettig om het drukste moment in het hoogseizoen te vermijden, iets wat ook de bestemming zelf ten goede komt. Voor een reis in december zijn landen als Costa Rica, Chili en Cuba een uitstekende keuze, net als een safari in Zuid-Afrika of een mooie winterreis door Moldavië. Op deze pagina vind je een overzicht van de landen met als beste reistijd december, samengesteld dankzij het advies van onze lokale reisexperts.

Beste reistijd december
Cuba straatmuzikanten

Cuba – terug in de tijd

Zonovergoten dagen domineren de maand december op Cuba. Het regenseizoen is dan definitief tot een einde gekomen, net als het orkaanseizoen. De temperaturen liggen tussen de 25 en 30 graden, wat prima is voor een bezoek aan het binnenland maar ook om te genieten van de mooie kust. Hoewel december een van de populairste maanden is, zal je tijdens een rondreis door Cuba niet snel last hebben van te veel drukte. Hier lees je meer over de beste reistijd in Cuba.

Beste reistijd december

Tanzania - de Serengeti op haar mooist

Welke maand is nou beter om je ultieme droomreis door Tanzania te plannen, dan het feestelijke december? Overdag is het lekker warm, met temperaturen rond de 28 graden. Het kan af en toe even kort regenen, maar dat is stiekem best lekker om even af te koelen. De natuur in de Serengeti is op haar allermooist in december. Vooral vogelspotters kunnen hun hart ophalen, aangezien duizenden trekvogels in alle soorten en maten een stop maken in het natuurgebied. Je sluit je rondreis af op Zanzibar, waar het in december extra gezellig is.

Visum Tanzania

Festivals in december

Jaarwisseling, Kaapstad

Oud en nieuw vieren in het buitenland is altijd een unieke ervaring, maar Kaapstad spant daarin de kroon. Wereldwijd staat de Zuid-Afrikaanse hoofdstad bekend als een van de meest bijzondere plekken om het nieuwe jaar in te luiden. Overal in de stad wordt feest gevierd, maar een echte aanrader is het Victoria & Albert Waterfront, waar het op 31 december de hele dag feest is. Aan de lange promenade komt iedereen samen om te genieten van eten en drinken en in een groot amfitheater worden muziekoptredens afgewisseld met allerlei ander entertainment. Het hoogtepunt volgt natuurlijk om middenacht, genietend van een spectaculaire vuurwerkshow met uitzicht op de haven en de Tafelberg op de achtergrond.

Bekijk onze Zuid-Afrika reizen

Meer bestemmingen met als beste reistijd december:

  • Argentinië: van gletsjers en bergketens tot woestijnen en wereldsteden
  • Colombia: een kleurrijke rondreis 
  • Jamaica: ervaar het paradijselijke eiland via de lokale bevolking
  • Mexico: ontdek Mayasteden, Caribische kust en de lokale keuken
  • Panama: regenwouden en bounty stranden
  • Namibië: een indrukwekkende kennismaking met wildlife
  • India: een avontuurlijke rondreis voor alle zintuigen
  • Thailand: vier de feestdagen op een tropisch eiland
  • Zweden: op je sneeuwschoenen op zoek naar wolven
  • Portugal: geniet van prachtige steden en gezellige dorpjes

Een unieke rondreis op maat

Better Places is gespecialiseerd in individuele reizen op maat. Samen met de reisexpert die in het land woont, ontwerp je je droomreis, helemaal zoals je zelf wilt. Heb je geen tijd of zin om je reisroute helemaal zelf uit te zoeken? Geef dan aan de lokale expert je wensen en budget door en je ontvangt een reisvoorstel dat precies bij je past.

Wat zijn de voordelen van een reis in de winter?

Wat zijn de leukste landen om in december te bezoeken?

Welke bestemmingen zijn ideaal voor een wandelreis?