Op vakantie in december, waar ga je heen?

De Nederlandse winter even ontsnappen en op vakantie in december? Dan zoek je ongetwijfeld een bestemming waar de zon wél schijnt. Het is belangrijk om bij het uitkiezen van een bestemming rekening te houden met de beste reistijd december, zowel wat betreft het klimaat als de drukte. Zonbestemmingen zijn er genoeg voor een reis in december, maar op veel plekken start in deze maand ook de vakantie voor de lokale bevolking waardoor het drukker kan zijn, met name rond de feestdagen. Voor jouw reiservaring is het prettig om het drukste moment in het hoogseizoen te vermijden, iets wat ook de bestemming zelf ten goede komt. Het spreiden van de drukte bevordert namelijk een duurzame vorm van toerisme. Voor een reis in december zijn landen als Costa Rica, Chili en Cuba een uitstekende keuze, net als een safari in Zuid-Afrika of een mooie rondreis door Thailand. Op deze pagina vind je een overzicht van de landen met als beste reistijd december.

Beste reistijd december
Stranden Thailand

Cuba – terug in de tijd

Zonovergoten dagen domineren de maand december op Cuba. Het regenseizoen is dan definitief tot een einde gekomen, net als het orkaanseizoen. De temperaturen liggen tussen de 25 en 30 graden, wat prima is voor een bezoek aan het binnenland maar ook om te genieten van de mooie kust. Hoewel december een van de populairste maanden is, zal je tijdens een rondreis Cuba niet snel last hebben van te veel drukte. Meer over de beste reistijd Cuba. of reisinspiratie opdoen? Lees meer!

Beste reistijd december

Zuid-Afrika – wildlife en wereldsteden

Het is in Zuid-Afrika met als beste reistijd december volop zomer. Met name de weersomstandigheden rond Kaapstad zijn in deze maand ideaal met temperaturen rond de 25 graden en nagenoeg geen regen. Een perfect klimaat om de Tafelberg te beklimmen en de wijnregio Stellenbosch te bezoeken. Richting het noorden kan het in deze periode behoorlijk warm zijn, maar het is nog een prima tijd voor het spotten van de Big Five in een van de vele natuurparken. Meer over de beste reistijd Zuid-Afrika.

Thailand - rijstvelden

Festivals in december

Jaarwisseling, Kaapstad

Beste reistijd december – Oud en nieuw vieren in het buitenland is altijd een unieke ervaring, maar Kaapstad spant daarin de kroon. Wereldwijd staat de Zuid-Afrikaanse hoofdstad bekend als een van de meest bijzondere plekken om het nieuwe jaar in te luiden. Overal in de stad wordt feest gevierd, maar een echte aanrader is het Victoria & Albert Waterfront, waar het op 31 december al de hele dag feest is. Aan de lange promenade komt iedereen samen om te genieten van eten en drinken en in een groot amfitheater worden muziekoptredens afgewisseld met allerlei ander entertainment. Het hoogtepunt volgt natuurlijk om middenacht, genietend van een spectaculaire vuurwerkshow met uitzicht op de haven en de Tafelberg op de achtergrond.

Bekijk de Zuid-Afrika reizen

Op vakantie in december? Deze landen zijn ook geschikt:

  • Argentinië: Van gletsjers en bergketens tot woestijnen en wereldsteden
  • Colombia: Een kleurrijke rondreis 
  • Jamaica: Ervaar het paradijselijke eiland via de lokale bevolking
  • Mexico: Ontdek Mayasteden, Caribische kust en de lokale keuken
  • Panama: Regenwouden en bounty stranden
  • Namibië: Een indrukwekkende kennismaking met wildlife 
  • India: Een avontuurlijke rondreis voor alle zintuigen
  • Myanmar: Tempels, meren, bergen en bijzondere ontmoetingen
  • Laos: Homestays en hoogtepunten, weg van de massa
  • Tanzania: Paradijselijk Zanzibar en op safari in de Serengeti

Een unieke rondreis op maat

Better Places is gespecialiseerd in individuele verre reizen op maat. Samen met de reisexpert die in het land woont, ontwerp je je droomreis, helemaal zoals je zelf wilt. Heb je geen tijd of zin om je reisroute helemaal zelf uit te zoeken, geef dan aan de lokale expert je wensen en budget door en je ontvangt een reisvoorstel dat precies bij je past.