Vakanties zonder vliegen

Onze duurzame reizen zijn speciaal samengesteld voor reizigers die reizen op een zo duurzaam mogelijke manier willen uitvoeren. Bij deze duurzame reizen houden we rekening met het verminderen van CO2 uitstoot, het stimuleren van de lokale economie en het creëren van werkgelegenheid en zorgen we voor behoud van de natuur en biodiversiteit. Deze reis biedt de perfecte oplossing voor het maken van een mooie reis zonder dat de wereld er onder lijdt.

Boek je treinticket naar Spanje

Reis met de trein naar Spanje en houdt de CO2-uitstoot van je reis lekker laag. Om het boeken van een treinticket zo makkelijk mogelijk te maken, werken we samen met The Train Traveller. Deze treinexpert helpt je bij het vinden van de beste route en het regelen van de reis. Je boekt een ticket naar Hendaye in Noord-Spanje al vanaf €175,- per persoon (2e klasse, inclusief gereserveerde zitplaatsen).

Boek je treinticket

Uitstoot van het vervoer naar Noordwest-Spanje (kg CO2e)

Bijzonder aan deze bijzondere Spanje reis

  • Accommodaties met eco-label
  • Rondreizen met eigen (huur)auto
  • Mogelijkheid om rond te reizen met het openbaar vervoer
  • Eco- en agritoerisme activiteiten
  • Slow travel; neem de tijd om de landen te ervaren
  • Lokale ondernemers steunen met een bezoek
  • Bijdrage aan natuurbescherming

Route bijzondere Spanje reis

 

Dag 1: San Sebastian

Welkom in Noord-Spanje! Met de trein sta je binnen 12 uur in het centrum van San Sebastian, het startpunt van deze bijzondere reis door Spanje. Je bent op tijd voor het avondeten in Spanje en kunt dus gelijk van de lokale ‘pintxos’ genieten. De volgende ochtend heb je tijd om een rondje door de stad te dwalen. Een ontspannen begin van je reis! 

Het noorden van Spanje is goed te bereiken per auto en trein. Lees meer over hoe je met de auto of met de trein naar Spanje reist. 

 

Dag 2-4: Natuurpark Urdabai

Vanaf San Sebastian reis je naar het biosfeerreservaat ‘Urdabai’ in Spaans Baskenland. Je verblijft in een leuke Casa Rural op een antieke Baskische boerderij. Urdabai staat bekend om zijn vogelrijkdom. Je hebt hier prachtige wandelroutes die de moeite waard zijn. Ook is het leuk om een kustplaatsje te bezoeken zoals Bermeo of Mundaka. Tijdens je verblijf staat er ook een culinaire excursie op het programma. Samen met een Engelstalige gids proef je de lokale Txakoli wijn en typische pintxos. 

 

Dag 5-7: Picos de Europa

Vanuit Baskenland rijd je in 2.5 uur naar je bestemming net over de grens met Cantabrië, in Asturië. Hier verblijf je de komende 3 dagen in een Casa Rural met eigen voorzieningen. Vanuit deze plek heb je volop kans Spanje’s eerste National Park, Picos de Europa, te bezoeken. Je kunt hier prachtige wandelingen maken. Een excursie met een ervaren natuurgids zit bij de reis inbegrepen; hierdoor heb je een grote kans om lammergieren, keizerarenden, rotskruipers of bijzondere vlinders te spotten! 

De Picos de Europa is Spanje's eerste nationale park en verdeeld over de provincies Asturië, León en Cantabrië. Het land wordt op een traditionele manier gebruikt door de mensen die er wonen en duurzaam toerisme is voor hen een welkome aanvulling op hun inkomen. Kijk hier voor meer informatie over Picos de Europa.

 

Dag 8-10: Nava en omgeving

Het is tijd voor je volgende stop: Nava en omgeving. Onderweg kun je nog een van de idyllische kustplaatsjes Llanes of Ribadesella ontdekken. Deze streek staat bekend om zijn rurale karakter. Je krijgt hier de kans om het authentieke platteland van Asturië te ontdekken. Je kunt dit doen door middel van allerlei mooie wandelingen en op bezoek te gaan bij lokale ecologische boerderijen en ambachtslieden. Verder heet dit gebied niet voor niets ‘Comarca de la Sidra’; je kunt hier niet verblijven zonder de natuurlijke Asturiaanse appelcider te proeven en een bezoek te brengen aan het cidermuseum of een van de ‘ciderbrouwerijen’.

De accommodatie in Nava is een kleinschalig hotel in een traditioneel Asturiaans landelijk huis. De accommodatie heeft een eco-label en focust op organische landbouw. Je ontbijt is inclusief en alle ingrediënten zijn ecologisch en lokaal geproduceerd.

 

 

Dag 11-13: Las Ubiñas la Mesa

Je verblijft de komende 3 dagen in het natuurpark Las Ubiñas- La Mesa, in het zuiden van Asturië, waar je in 1.5 uur naartoe rijdt. Het is een van de minder bekende, maar daarom niet minder indrukwekkende natuurparken van Asturië. Je verblijft in een heel klein afgelegen dorpje middenin de natuur, waarvan een aantal huizen zijn gerestaureerd en geschikt zijn gemaakt voor bezoekers. Vanuit dit dorp kun je prachtige wandelingen maken naar watervallen en grotten in de omgeving. Bovendien verblijf je midden in het territorium van bruine beren, wolven, wilde katten, gemzen en edelherten. Met de tips van de lokale bewoners heb je grote kans deze fauna te spotten, maar om de kans nog groter te maken, ga je een dag op stap met een gids naar het nabijgelegen Somiedo Natuurpark om specifiek op zoek te gaan naar bruine beren!    

De natuurparken Las Ubiñas- La Mesa en Somiedo zijn allebei biosfeer reservaten. De focus ligt hier op ecotoerisme en het observeren van wild. Naturescanner vertelt je meer over de natuur in Asturië en de leukste activiteiten die je er kunt doen.

 

Dag 14-16: Natuurpark Oyambre in Cantabrië

Vanuit Asturië rijd je in ruim anderhalf uur naar het volgende natuurpark, Oyambre. De combinatie van stranden, een steile rotskust, moerassen, duinen en grasland zorgt voor een grote rijkdom aan soorten flora en fauna. Voor de afwisseling ga je samen met een lokale gids hier het stadje Comillas bezoeken. Zeker liefhebbers van architectuur vinden dit interessant. Je kunt ook het prachtige nabijgelegen plaatsje ‘San Vicente de la Barquera’ of ‘El Capricho’ bezoeken; een uniek herenhuis ontworpen door de architect Gaudi! 

 

Dag 17-18: San Sebastian

Vanuit Oyambre reis je terug naar San Sebastian. Onderweg kan Santillana del Mar nog een leuke stop zijn, een van de mooiste dorpjes van Cantabrië. In dit dorp is alles een monument! Ook kun je nog de groten van Altamira bezoeken. In San Sebastian slaap je nog een nachtje in een fijn hotel in de stad. Vanuit hier kun je per trein of auto weer terug reizen naar huis en zit de bijzondere Spanje reis er weer op. 

Ontvang een voorstel op maat

Geef Debora je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.

Met de trein naar Spanje

Spanje is prima bereikbaar per trein. Een treinreis naar Spanje is een geweldige belevenis, waarbij je onderweg een aantal mooie stops kunt maken.

Met de auto naar Spanje

Spanje is prima bereikbaar per auto. Via België en Frankrijk rijd je in anderhalve dag naar Spanje toe. Onderweg kun je een aantal leuke stops maken.

Bekijk de positieve en negatieve impact van de Noordwest-Spanje reis.

Ik ben benieuwd

Bijzondere accommodaties

Tijdens onze rondreizen door Spanje maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat. Tijdens je duurzame verblijf je veel in accommodaties met een Europees Eco-label.

Bijzondere excursies

Je kunt tijdens je rondreis prachtige ervaringen opdoen bij de lokale gemeenschap en draagt daarmee meteen een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen.

Reisadvies Spanje

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Spanje. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Noordwest-Spanje

rondreis-spanje

Beste reistijd Spanje

Boeken zonder zorgen

Lees alles over onze speciale soepele boekingsvoorwaarden.

Boek je internationale treinreis via The Train Traveller

Wil je duurzaam met de trein naar je bestemming reizen? Better Places werkt samen met The Train Traveller. Hier kun je terecht voor bijna alle treintickets binnen Europa en daarbuiten. De treinexperts van The Train Traveller kennen de verschillende internationale boekingssystemen op hun duimpje. Vraag vrijblijvend een prijsopgave aan.