Vakanties zonder vliegen

Onze duurzame reizen zijn speciaal samengesteld voor reizigers die reizen op een zo duurzaam mogelijke manier willen uitvoeren. Bij deze duurzame reizen houden we rekening met het verminderen van CO2 uitstoot, het stimuleren van de lokale economie en het creëren van werkgelegenheid en zorgen we voor behoud van de natuur en biodiversiteit. Deze reis biedt de perfecte oplossing voor het maken van een mooie reis zonder dat de wereld er onder lijdt.

Bijzonder aan deze bijzondere Spanje reis

  • Accommodaties met eco-label
  • Rondreizen met eigen (huur)auto
  • Eco- en agritoerisme activiteiten
  • Slow travel; neem de tijd om de landen te ervaren
  • Lokale ondernemers steunen met een bezoek
  • Bijdrage aan natuurbescherming

Route bijzondere Spanje reis

 

Dag 1-3: Baskenland

Welkom in Noord-Spanje! Je komt aan in Spanje met de eigen auto of trein in Bilbao en in 45 minuten reis naar het prachtige biosfeerreservaat ‘Urdabai’ in Spaans Baskenland. Je verblijft in een eco-hotel middenin het reservaat, waardoor je Urdabai kunt ontdekken op de manier waarop jij wilt: te voet, op de fiets of met de kajak. Urdabai staat bekend om zijn prachtige stranden en vogelrijkdom, genoeg te genieten dus! Je bijzondere Spanje reis begint!

Het noorden van Spanje is goed te bereiken per auto en trein. Lees meer over hoe je met de auto of met de trein naar Spanje reist. 

 

Dag 4-6: Nationaal Park Picos de Europa

Vanuit Baskenland rijdt je in 2.5 uur naar je bestemming net over de grens met Cantabria, in Asturië. Hier verblijf je de komende 3 dagen in een Casa Rural met eigen voorzieningen. Vanuit deze plek heb je volop kans Spanje’s eerste National Park, Picos de Europa, te bezoeken. Je kunt hier prachtige wandelingen maken. Een excursie met een ervaren natuurgids zit bij de reis inbegrepen; hierdoor heb je een grote kans om lammergieren, keizerarenden, rotskruipers of bijzondere vlinders te spotten!

De Picos de Europa is Spanje's eerste nationale park en verdeeld over de provincies Asturië, León en Cantabrië. Het land wordt op een traditionele manier gebruikt door de mensen die er wonen en duurzaam toerisme is voor hen een welkome aanvulling op hun inkomen. Kijk hier voor meer informatie over Picos de Europa.

 

Dag 7-9: Nava

Het is tijd voor je volgende stop: Nava en omgeving.  

Deze streek staat bekend om zijn rurale karakter. Je krijgt hier de kans om het authentieke platteland van Asturië te ontdekken. Je kunt dit doen door middel van allerlei mooie wandelingen en op bezoek te gaan bij lokale ecologische boerderijen en ambachtslieden. In het programma zit zo’n excursie inbegrepen, geleid door een lokale organisatie die als doel heeft bij te dragen aan de leefbaarheid op het Asturiaanse platteland. Verder heet dit gebied niet voor niets ‘Comarca de la Sidra’; je kunt hier niet verblijven zonder de natuurlijke Asturiaanse appelcider te proeven en een bezoek te brengen aan het cidermuseum of een van de ‘ciderbrouwerijen’.  

De accommodatie in Nava is een kleinschalig hotel in een traditioneel Asturiaans landelijk huis. De accommodatie heeft een eco-label en focust op organische landbouw. Je ontbijt is inclusief en alle ingrediënten zijn ecologisch en lokaal geproduceerd. 

 

Dag 10-12: Natuurpark las Ubiñas- La Mesa

Je verblijft de komende 3 dagen in het natuurpark Las Ubiñas- La Mesa, in het zuiden van Asturië, waar je in 1.5 uur naartoe rijdt. Het is een van de minder bekende, maar daarom niet minder indrukwekkende natuurparken van Asturië. Je verblijft in een heel klein afgelegen dorpje middenin de natuur, waarvan een aantal huizen zijn gerestaureerd en geschikt zijn gemaakt voor bezoekers. Vanuit dit dorp kun je prachtige wandelingen maken naar watervallen en grotten in de omgeving. Bovendien verblijf je midden in het territorium van bruine beren, wolven, wilde katten, gemzen en edelherten. Met de tips van de lokale bewoners heb je grote kans deze fauna te spotten, maar om de kans nog groter te maken, ga je een dag op stap met een gids naar het nabijgelegen Somiedo Natuurpark om specifiek op zoek te gaan naar bruine beren!  

Meer dan een derde van het grondgebied van Asturië is beschermd, en natuurparken zijn daar een belangrijk onderdeel van. De natuurparken Las Ubiñas- La Mesa en Somiedo zijn allebei biosfeer reservaten. De focus ligt hier op ecotoerisme en het observeren van wild. Naturescanner vertelt je meer over de natuur in Asturië en de leukste activiteiten die je er kunt doen.

 

Dag 13-15: Beschermd natuurgebied Cabo Penas

Tijd om weer terug te rijden naar de Cantabrische zeekust! Je verblijft in de kustregio ‘Gozon’ met het beschermde natuurgebied Cabo Penas. Een bezoek aan het noordelijkste puntje van Asturië (Cabo Penas) met zijn indrukwekkende kliffen is zeker de moeite waard. Afhankelijk van het jaargetijde kan je hier ook allerlei trekvogels waarnemen. Er liggen een groot aantal prachtige stranden in de buurt waar je naartoe kunt lopen en dag kunt doorbrengen. Je rurale hotel, met ecolabel, heeft de beschikking over kamers met een jacuzzi met hydromassage.   

Tijdens je reis onderneem je verschillende excursies en kom je ook in contact met andere locals. De Spanjaarden ontvangen je graag en zijn altijd in voor een praatje. Ook de hosts van het hotel leren je graag een paar woordjes Spaans. Tijdens een wandeling kun je altijd een lokale gids meenemen, die je meer kan vertellen over de flora en fauna en de Spaanse cultuur. Lees meer over mogelijke excursies in Spanje!

 

Dag 16-18: Natuurpark Oyambre in Cantabrië

Vanuit Asturië rijdt je in ruim anderhalf uur naar je laatste verblijf van deze reis. Deze dagen breng je door in de omgeving van natuurpark ‘Oyambre’ in Cantabrië. De combinatie van stranden, een steile rotskust, moerassen, duinen en grasland zorgt voor een grote rijkdom aan soorten flora en fauna. Mocht je na alle indrukken in de natuur behoefte hebben aan wat cultuur, kun je hier ook het prachtige nabijgelegen plaatsje ‘San Vicente de la Barquera’ of ‘El Capricho’; een uniek herenhuis ontworpen door de architect Gaudi!

Het appartement waar je verblijft heeft extra zorg voor het milieu; zo gebruikt het groene energie, duurzame textiel en schoonmaakmiddelen en doet het aan waterbesparing. Ook schenkt het een deel van zijn winst aan NGO's. 

Ontvang een voorstel op maat

Geef Debora je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.

Let op: De lokale reisexpert van deze bestemming spreekt geen Nederlands, de communicatie zal daarom in het Engels verlopen. Het is geen probleem als je zelf liever in het Nederlands schrijft.

Let op: Oostenrijk kan alleen via het formulier op de betreffende pagina geboekt worden.

Let op: Op dit moment is het helaas niet mogelijk om een reisaanvraag te doen voor Kaapverdië

Let op: Vanwege de politieke situatie in Ethiopië is het momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen.

Let op: De verwachting is dat China vanwege corona pas in 2023 weer toeristen toelaat. Op dit moment is het daarom niet mogelijk om een reisaanvraag te doen.

Let op: Het is momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen voor Mongolië.

Let op: Het is momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen voor Kirgizië.

Let op: Vanwege de politieke situatie in Myanmar is het momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen.

Let op: Op dit moment is het helaas niet mogelijk om een reisaanvraag te doen voor Maleisisch Borneo.

Let op: Het is momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen voor Kosovo.

Let op: Het is momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen voor Moldavië.

Let op: het is op dit moment enkel mogelijk een actieve (wandel- en/of fiets-) reis door Zwitserland aan te vragen. 

Let op: Wales kan alleen via het formulier op de betreffende pagina geboekt worden.

Let op: Helaas is het tot en met eind oktober niet mogelijk om een aanvraag te doen voor een rondreis door Panama. 

Met de trein naar Spanje

Spanje is prima bereikbaar per trein. Een treinreis naar Spanje is een geweldige belevenis, waarbij je onderweg een aantal mooie stops kunt maken.

Met de auto naar Spanje

Spanje is prima bereikbaar per auto. Via België en Frankrijk rijd je in anderhalve dag naar Spanje toe. Onderweg kun je een aantal leuke stops maken.

 

logo voetafdrukIn plaats van compenseren wil Better Places de CO2-uitstoot van al haar reizen elk jaar met 5% verminderen.

Retour Amsterdam-Bilbao uitstoot per persoon per vervoersmiddel

Auto o.b.v. 2 personen

Meer info

Bijzondere accommodaties

Tijdens onze rondreizen door Spanje maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat. Tijdens je duurzame verblijf je veel in accommodaties met een Europees Eco-label.

Bijzondere excursies

Je kunt tijdens je rondreis prachtige ervaringen opdoen bij de lokale gemeenschap en draagt daarmee meteen een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen.

Reisadvies Spanje

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Spanje. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Noordwest-Spanje

rondreis-spanje

Beste reistijd Spanje

Boeken zonder zorgen

Lees alles over onze maatregelen om veilig op reis te kunnen gaan en onze speciale soepele boekingsvoorwaarden.

Boek je internationale treinreis via The Train Traveller

Wil je duurzaam met de trein naar je bestemming reizen? Better Places werkt samen met The Train Traveller. Hier kun je terecht voor bijna alle treintickets binnen Europa en daarbuiten. De treinexperts van The Train Traveller kennen de verschillende internationale boekingssystemen op hun duimpje. Vraag vrijblijvend een prijsopgave aan.