6x Picos de Europa tips

  • Ruta del Cares
  • Oude ezelpad van Poncebos naar Bulnes
  • Kabelbaan naar Teleferico Fuente De
  • Wandelen vanuit Sotres
  • Wandelen langs Lagos de Covadonga
  • Picu Uriellu

Wandelen Picos de Europa: de spectaculaire Ruta del Cares

De Ruta del Cares is één van de populairste wandelingen in de Picos de Europa en geldt als één van de mooiste dagwandelingen in Spanje. Dat is niet voor niets. Je wandelt over een smal pad door een enorm diepe kloof, uitgesleten door de rivier de Cares. Aan de ene kant van het pad torenen hoge rotsen, aan de andere kant kijk je de diepte in. Spectaculair! De wandeling is twaalf kilometer lang en een retourtrip is daarmee maar liefst 24 kilometer wandelen. Een flinke tocht, dus keer eerder om als je dat te lang vindt. Let op: in de zomermaanden kan het erg druk zijn op deze wandelroute. Vertrek dan heel vroeg om de grootste drukte voor te zijn.

Samen in een kleine groep op pad in de Picos de Europa? Sluit dan aan bij onze groepsreis en maak met maximaal 7 anderen een prachtige huttentocht door het nationale park.

Huttentocht Picos de Europa

Gegarandeerd vertrek: 25 augustus 2024

Het oude ezelpad van Poncebos naar Bulnes

Deze wandeling start in Poncebos, waar je een ondergronds treintje neemt naar het plaatsje Bulnes. Vanuit Bulnes loop je terug naar Poncebos, over een voormalig ezelspad. Het treintje werd in 2001 aangelegd en tot die tijd was Bulnes alleen via dit ezelpad bereikbaar. De wandeling is een kleine vijf kilometer lang en je loopt door een prachtig ruig berggebied met schitterende uitzichten. Het laatste deel van de wandeling leidt door weiden en grasland naar het dorpje Poncebos terug.

Nieuwsgierig naar welke Spanje reizen wij aanbieden? Bekijk de bijzondere Spanje reis!

Met de kabelbaan naar Teleferico Fuente De

Enkele van de mooiste wandelingen in de Picos de Europa zijn toegankelijk vanuit Teleferico Fuente De. Je neemt de kabelbaan naar het startpunt op een hoogte van ruim 1800 meter en meteen zodra je uitstapt kun je genieten van de indrukwekkende uitzichten. Je kunt kiezen tussen verschillende wandelingen, variërend van een uur tot ruim een halve dag. Aanraders zijn wandelingen naar Puertos de Áliva en Horcados Rojos, met spectaculaire uitzichten op de ruige pieken van het nationaal park Picos de Europa.

Spanje is prima per trein te bereiken. Wil je weten hoe? Lees meer over naar Spanje met de trein.

Wandelen vanuit Sotres, het hoogstgelegen dorp in Picos de Europa

Sotres is het hoogstgelegen dorp in de Picos de Europa en daarmee een ideaal startpunt voor het maken van de mooiste wandelingen. Je kunt kiezen uit lange en korte routes, die verschillen in moeilijkheidsgraad. Een mooie wandeling van dertien kilometer leidt bijvoorbeeld via de bergpas Hoyo el Tejo, gelegen boven Sotres, naar het verlaten mijngebied Andara. Tip: ga op pad met een ervaren natuurgids, die het gebied op zijn duimpje kent. Zo heb je kans dat je onderweg lammergieren, keizerarenden, rotskruipers of bijzondere vlinders kunt spotten.

Picos de Europa: wandelen rond Lagos de Covadonga

De Lagos de Covadonga vormen de bekendste plek van de Picos de Europa. Geen wonder, want de drie helderblauwe gletsjermeren, omringd door groene weiden en ruige rotsen, zijn een plaatje. Bij het Ercina-meer starten verschillende goed aangegeven wandelroutes, die je langs de mooiste uitzichten en langs een oude ijzermijn leiden. Vergeet niet om goed te eten voor of na je wandeling: aan de voet van de bergen worden heerlijke traditionele lunches geserveerd. 

Benieuwd waar je verblijft tijdens je reis door Spanje? Bekijk op deze blog de hotels in Spanje.

Picu Uriellu: overnachten in een berghut in Picos de Europa

Wil je optimaal van de bergen van de Picos de Europa genieten? Plan dan een wandeling met een overnachting in een berghut. De Picu Uriellu is een bergpiek van ruim 2500 meter hoog en je kunt een prachtige wandeling maken naar de voet van deze berg. Af en toe heb je het gevoel dat je op de maan bent, met al die ruige, desolate landschappen om je heen. De wandeling is ongeveer 6,5 kilometer lang en je doet daar ruim drie uur over. Dan kom je aan in een gezellige berghut waar je de nacht doorbrengt. De volgende ochtend loop je hetzelfde pad weer terug. Een mooie ervaring en ook voor wat oudere kinderen is deze tocht prima te doen. Ben je een klimmer? Dan kun je zelfs naar de top van de Pico Uriellu klimmen.

Plan jouw reis naar Spanje

Ben je op zoek naar een bijzondere Spanje rondreis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Debora, de reisexpert in het noordwesten van Spanje. Zij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Debora.

Beste reistijd Spanje

Reisexpert Debora, die al jaren in Spanje woont, geeft je graag advies over de beste reistijd voor je Spanje vakantie. Afhankelijk van wat jij belangrijk vindt, kijkt zij naar het klimaat, en naar de drukte in de verschillende maanden. Lees meer over de beste reistijd van Spanje.