"Wij hadden het appartement voor ons alleen, net alsof we in het oude Havana woonden. De kamer en badkamer waren boven verwachting en de huisgemaakte flan bij het ontbijt smaakte ons goed. De eigenaar, Eduardo, was erg behulpzaam."

Een casa particular op Cuba

  • Eigen douche en toilet
  • Steeds meer keuze
  • Verschillende maten van comfort

Eigen douche en toilet in je casa particular op Cuba

In de casas slaap je in een kamer in een Cubaans huis met eigen douche en toilet. Vaak heb je ook een eigen veranda of dakterras bij je kamer, waar je lekker buiten kunt zitten. Bij sommige casas schuif je letterlijk aan de keukentafel en zit je in alle drukte tussen de familie te dineren. In andere casas heb je meer privacy. Sommige Cubanen hebben op hun terrein extra kamers aangebouwd speciaal voor verhuur aan de toeristen.

"Wij zijn ontzettend fijn ontvangen door Isabel en haar familie. Isabel beweegt zich zingend door het huis en maakt de allerlekkerste warme chocolade melk. Het huis ligt op een centrale locatie in Baracoa en de kamers zijn schoon."

Steeds meer keuze in casas particulares

Elk jaar komen er weer nieuwe casas bij, zodat de keuze steeds groter wordt. Voor veel Cubanen is het een belangrijke bron van inkomsten. Het is wel belangrijk om kritisch te zijn en te checken of de casa particular Cuba in het bezit is van een vergunning. Deze kun je herkennen aan het blauwe logo dat voor de casa hangt.

"Ons verblijf in Bayamo was waar wij het dichtst bij het dagelijkse leven in Cuba kwamen.  We voelden ons even onderdeel van de familie. Het diner wat we hier hadden was een van de lekkerste. Top plek!"

Verschil in comfort

Er zijn verschillende soorten casas. Sommige zijn voorzien van prachtige dakterrassen, geluidloze airconditioning en ruime badkamers. In Trinidad heb je bijvoorbeeld prachtige koloniale herenhuizen. In andere casas is het verblijf eenvoudiger. Uiteindelijk is het de huiselijke sfeer, warmte, gastvrijheid en vriendelijkheid van de Cubanen wat telt. Daarnaast is het zelfgemaakte Cubaanse eten in een paladar (huiskamerrestaurant) of in je eigen casa particular Cuba veel lekkerder.

"Wauw! Deze accommodatie in Havana is geweldig. Heel luxe terwijl de eigenaren een persoonlijke sfeer neerzetten en zorgen dat je alles hebt wat je nodig hebt. Het huis is gezellig ingericht en wij voelden ons helemaal thuis. De prachtig groene tuin heeft een jacuzzi waar je tot rust komt na een dagje Havana."

Sfeerimpressie van onze casas particulares

Cuba casas particulares Trinidad
Casa particular in Trinidad
Cuba casas particulares Santa Clara
Casa particular in Santa Clara
Casa particular Cuba Havana
Casa particular in Havana

Verblijf in een koloniaal hotel of luxe-resort

Overnachten in een casa particular op Cuba is onze standaard. Hotels kunnen ingepland worden, maar hotelovernachtingen op Cuba zijn wel een stuk duurder vergeleken met casas particulares. Daarnaast is de hotelclassificatie ook iets anders: een 4* hotel op Cuba is bijvoorbeeld niet altijd hetzelfde zoals we hier in Europa gewend zijn. In sommige plaatsen vind je ook alleen maar eenvoudige 3* hotels. In de meeste gevallen raden we dan liever een casa aan. Aan de kust, zoals bijvoorbeeld in Varadero, vind je bijna alleen maar all-inclusive resort van 4 of 5 sterren. Wederom let erop dat dit niet altijd de Europese standaarden zijn. Vraag Julio naar de mogelijkheden.

Plan jouw reis naar Cuba

Ben je op zoek naar een bijzondere Cuba rondreis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Julio, de lokale Cuba specialist. Hij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Julio.

Voorbeelden van casas particulares op Cuba

Deze casas particulares zijn voorbeelden van de casas die gebruikt zouden kunnen worden tijdens een Cuba rondreis. Alle casas particulares worden geboekt op basis van beschikbaarheid van de accommodatie ten tijde van de boeking.

Beste reistijd Cuba

De beste reistijd Cuba wordt uiteraard met name bepaald door het weer op Cuba. Daarnaast wil je wellicht graag dat het niet te druk is. Ook voor de bestemming zelf is het beter als het toerisme beter over het jaar gespreid is. Lees meer over de beste reistijd Cuba.