Weer Cuba in het kort

  • Over het algemeen warm en tropisch
  • Droge tijd november-april
  • Natte tijd mei-oktober
  • Orkaanseizoen juni-half november
  • Beste reistijd Cuba in de droge tijd

Weer Cuba algemeen

Cuba is een tropische bestemming en dat zie je ook zeker terug in het klimaat. Het hele jaar door ligt de temperatuur tussen de 25 en ruim 30 graden, lekker warm dus. Cuba heeft twee seizoenen: het droge en het natte seizoen. Het droge seizoen loopt van november tot en met april en het natte seizoen van mei tot en met oktober. In het natte seizoen vallen er regelmatig flinke buien. Het droge seizoen geldt als de beste reistijd voor Cuba, maar je kunt er eigenlijk het hele jaar door prima reizen. Houd bij het plannen van je Cuba reis wel rekening met het orkaanseizoen. Deze loopt van juni tot half november, met een piek in september en oktober. Je kunt deze maanden nog steeds op vakantie naar Cuba, maar als je een orkaan treft moet je je reis mogelijk aanpassen. Onze lokale reisspecialist Julio staat in dat geval klaar om je te helpen.

 

Weer op Cuba januari-februari

Wil je op reis naar Cuba, dan zijn januari en februari twee van de beste maanden om dat te doen. Je reist dan midden in het droge seizoen, de zon schijnt volop en er valt maar weinig regen. Een prima maand om een rondreis te maken, door de sfeervolle Cubaanse steden te slenteren en uit te rusten aan een wit strand. Over de temperaturen hoef je je niet druk te maken: die liggen gemiddeld tussen de 25 en 30 graden. Cuba is een heerlijke bestemming als je aan de koude Nederlandse winter wilt ontsnappen.

 

Weer op Cuba maart

Ben je van plan om in maart een Cuba rondreis te maken? Goed idee, want maart is qua weer één van de beste reismaanden voor Cuba. Het is nog steeds volop droogseizoen, het regent erg weinig en de luchten zijn meestal helderblauw. Vaak is het net wat warmer dan in februari (zeker in het oosten van Cuba), maar het is nog niet te heet. Ideale omstandigheden om een mooie reis over het hele eiland te maken.

 

Weer op Cuba april

In april is het nog steeds droog en de zon schijnt volop. Reken op temperaturen hoger dan dertig graden, een lekker tropisch weertje dus! In aanloop naar het regenseizoen wordt het steeds wat vochtiger op Cuba. In het oosten merk je dat de regentijd er langzaam aan komt: het regent al wat meer dan in de maanden ervoor. Niets om je zorgen over te maken: april is nog altijd een prima reismaand voor Cuba.

 

Weer op Cuba mei

In mei begint normaal gesproken het regenseizoen op Cuba. Het is dan warm en vochtig en je moet rekenen op flinke buien. Het oosten is meestal natter dan het westen van Cuba. Hoewel het weer wisselvallig is, hoeft regen helemaal niet van invloed te zijn op je reis. Buien waaien op Cuba ook vaak zo weer over.

 

Weer op Cuba juni

Cuba ligt in het Caribisch gebied en daar is het elk jaar vanaf juni orkaanseizoen. Het is in het westen van Cuba relatief nat en erg warm. In het oosten vallen ook flinke buien, vaak vooral aan het einde van de dag. Je kunt nog steeds goed reizen in deze maand, maar houd wel rekening met nattigheid.

 

Weer op Cuba juli-augustus

In juli en augustus is het warm op Cuba en de luchtvochtigheid is hoog. In de oostelijke helft van het eiland regent het veel, maar wel afgewisseld met flinke zonnige perioden. In het westen vallen er regelmatig buien en is het erg heet. Ondanks dat het weer niet altijd ideaal is, gaan er in onze zomermaanden volop reizigers naar Cuba. Houd rekening met wisselvallig weer en dan kun je zonder problemen reizen. Behalve als je een orkaan treft. Als het nodig is, kan onze lokale reisspecialist ter plekke je reisroute aanpassen.  

Weer op Cuba september-oktober

De kans op orkanen op Cuba is het grootste in september en oktober. De temperaturen zijn dan onverminderd hoog en deze maanden behoren tot de natste van het jaar. Toch geldt ook deze periode dat de zon zich nog steeds regelmatig laat zien.

 

Weer op Cuba november

In november valt er alweer een stuk minder regen dan in oktober en tussen de regenbuien is het langer droog en zonnig. De temperaturen dalen naar een aangenamer niveau en ook qua luchtvochtigheid zijn de omstandigheden beter. In november reis je bovendien net voor het drukke hoogseizoen en ook dat heeft volop voordelen.

 

Weer op Cuba december

Het droge seizoen doet officieel zijn intrede op Cuba en dat betekent volop zon, blauwe luchten, aangename temperaturen en weinig regen. Cuba blijft een tropische bestemming en een bui kan er altijd vallen, maar over het algemeen is het heerlijk weer voor een rondreis Cuba, zowel in het westen als in het oosten van het land.

 

Plan jouw reis naar Cuba

Ben je op zoek naar een bijzondere Cuba rondreis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Julio, de lokale Cuba specialist. Hij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Julio.

Beste reistijd Cuba

Je kunt Cuba het hele jaar door bezoeken. De droge tijd loopt van november tot april, maar ook dan kan er nog steeds af en toe een bui vallen. Lees meer over de beste reistijd Cuba.

Orkaan Irma op Cuba

In 2017 kwam orkaan Irma over Cuba heen, en de media berichtte uitgebreid over de verwoestingen. Reisblogger Edith van Travel Create Repeat was op dat moment op Cuba en deelde haar verhaal over het reizen tijdens de orkaan.