Veiligheid Cuba: tips van Julio

  • Eén van de veiligste landen in Midden-Amerika
  • Neem normale voorzorgsmaatregelen
  • Let extra goed op in het verkeer

Wil je meer weten over de veiligheid in een land? Kijk dan altijd naar het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Dit geeft aan of er bijzondere veiligheidsrisico’s zijn. Voor de veiligheid in Cuba heeft de kleur geel. Dat betekent dat er wat risico’s zijn, maar dat is niets om je zorgen over te maken. Vrijwel alle niet-Westerse landen zijn geel gekleurd. Op Cuba moet je vooral rekening houden met de soms slechte staat van de wegen. Let ook op je spullen, zoals je in elk land zou doen.

Deze blog bevat algemene informatie over de veiligheid op Cuba, maar bekijk voor actuele informatie over de veiligheidssituatie op Cuba de website van de rijksoverheid bij reisadviezen.

Veiligheid Cuba: praktische tips

Cuba is over het algemeen een veilig land om te reizen en is één van de veiligste landen in Midden-Amerika. De locals staan altijd klaar om je te helpen en veruit de meeste reizigers reizen zonder problemen door het land. We hebben wel een aantal praktische tips voor een veilige reis door Cuba:

  • Rijd niet ’s avonds, want de wegen zijn slecht verlicht. Sowieso is goed opletten in het verkeer belangrijk, want de wegen zijn niet altijd even goed en naast auto’s kom je ook allerlei andere vervoersmiddelen tegen, variërend van fietsers tot paardenkarren.
  • Let goed op je spullen, zeker op plekken waar het druk is. Berg je waardevolle spullen goed op en zwaai niet met volle portemonnees.
  • Loop niet ’s nachts door stille steegjes in de grote steden.

Veiligheid Cuba: orkanen

Op Cuba is het van juni tot en met half november orkaanseizoen en er is een kleine kans dat het eiland door zo’n storm getroffen wordt. Hier wordt op tijd voor gewaarschuwd. Heb jij net de pech dat je tijdens een orkaan op Cuba bent, dan helpt onze lokale reisspecialist je ter plekke om het weer goed te doorstaan, bijvoorbeeld door je reisroute om te gooien.

Plan jouw reis naar Cuba

Ben je op zoek naar een bijzondere Cuba rondreis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Julio, de lokale Cuba specialist. Hij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Julio.

Beste reistijd Cuba

De beste reistijd Cuba wordt uiteraard met name bepaald door het weer op Cuba. Daarnaast wil je wellicht graag dat het niet te druk is. Ook voor de bestemming zelf is het beter als het toerisme beter over het jaar gespreid is. Lees meer over de beste reistijd Cuba.

Cuba met kinderen

Wil je graag naar Cuba reizen met kinderen en ben je op zoek naar een bijzondere familiereis door dit mooie land? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met een lokale reisexpert, die ervaring heeft met het organiseren van reizen met kinderen. Je maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk hier onze voorbeeldreis Cuba met kinderen.