Tips bij het boeken van je vlucht

 • Boek zo vroeg mogelijk als je in een drukke tijd op vakantie wilt, bijvoorbeeld in de kerst- en zomervakantie.
 • Je kunt je CO2 uitstoot eenvoudig reduceren door zo veel mogelijk te kiezen voor rechtstreekse vluchten en nieuwere vliegtuigen, een rechtstreekse vlucht scheelt je bovendien veel tijd.
 • Het is aan te raden je vlucht bij een Europese maatschappij te boeken, zodat je beter beschermd bent in het geval van problemen of vertragingen.
 • Let bij het selecteren van vluchten niet alleen op de prijs, maar ook naar zaken als aantal overstappen, totale reisduur en voorwaarden die gehanteerd worden. Een vlucht boeken met flexibele voorwaarden is in tijden van COVID-19 ten zeerste aan te raden.
 • Houd er rekening mee dat door COVID-19 onderstaande zaken (tijdelijk) gewijzigd kunnen zijn. Lees de informatie van de maatschappij bij wie je hebt geboekt daarom goed door, en vraag hen er verder nog zaken zijn waar rekening mee gehouden dient te worden als je naar je bestemming vliegt. Onze reisexperts kunnen je ook informeren over de laatste stand van zaken op hun bestemming.

Vind je vliegtickets naar Cuba

 • Bepaal waar je vlucht heen gaat en vanaf waar weer terug. Voor de reizen van Better Places in Cuba vlieg je naar en van Havana, Varadero of Holguin.
 • TUI Fly vliegt vanuit Amsterdam twee keer per week rechtstreeks op Varadero (in het westen van Cuba) en één keer per week op Holguin (in het oosten van Cuba). Dit is de beste optie als je vanaf Amsterdam vliegt.
 • TUI Fly vliegt vanuit Brussel twee keer per week op Varadero. Dit is de beste optie als je vanaf Brussel vliegt.
 • KLM vliegt vanuit Amsterdam op Havana.
 • Andere mogelijkheden vanaf zowel Amsterdam als Brussel zijn combinatievluchten met Air Europa, Lufthansa, Condor, Eurowings en/of Brussel Airlines. Je moet dan één keer overstappen.
 • Let op: Als je via de Verenigde Staten reist, mag je officieel niet voor toeristische doeleinden naar Cuba reizen. Wel zijn er 12 andere redenen om uit te kiezen. Ook moet je een ander type visum voor Cuba aanvragen, dan het reguliere toeristen visum dat je via Julio, de Cuba specialist kunt krijgen. Je kunt het beste bij de luchtvaartmaatschappij waar je je ticket hebt geboekt navragen of zij het visum verkopen en indien niet, of zij je kunnen informeren hoe je hier het beste aan kunt komen. Dit verschilt namelijk per luchtvaartmaatschappij. Lees de informatie op de website van de US Department of the Treasury goed door en vraag Julio om meer informatie.

De voordelen van een directe vlucht

Het klinkt zo aantrekkelijk: geld besparen door een vlucht met één of meerdere tussenstops te boeken. Maar geld is niet altijd het belangrijkste. Een directe vlucht boeken met een nieuwer vliegtuig kost je misschien wat meer, maar je zorgt wel voor een forse vermindering van de CO2-uitstoot van je reis. Er zijn nog meer redenen om een directe vlucht te boeken en die zetten we hier voor je op een rij.

Compensatie van CO2 uitstoot

Wij vinden het belangrijk om in de toekomst nog steeds mooie reizen aan te kunnen bieden. Wij kiezen er daarom voor om de CO2 die we met onze reizen veroorzaken te compenseren. Wij compenseren niet alleen het landarrangement wat je bij ons boekt maar ook de uitstoot van de vlucht die nodig is om je bestemming te bereiken. Jij betaalt hiervoor niets extra’s, de compensatie van de CO2-uitstoot nemen wij voor onze rekening. Boek je via FlyGRN, dan wordt de CO2 uitstoot van je vluchten dubbel gecompenseerd.

Met de elektrische taxi naar Schiphol

Boek je taxi naar Schiphol van te voren bij Taxi Electric. Dit is de eerste elektrische taxiservice van Europa. Taxi Electric is een Social Enterprise. Dit betekent dat zij ondernemen voor een betere wereld. Boek via deze site je taxi. 

Reizen via de Verenigde Staten

Als je via de Verenigde Staten reist, dien je voor vertrek een zogenaamde ESTA aan te vragen op de website van U.S. Customs and Border Protection. Wij adviseren je dit minimaal 2 weken voor vertrek te doen. Voor de aanvraag betaal je $14,-, te voldoen met een creditcard.

Je reisexpert helpt je graag

Neem contact op met Julio voor meer informatie over de beste verbindingen en luchtvaartmaatschappijen naar Cuba. Wij adviseren om je vliegtickets Cuba pas vast te leggen nadat het landarrangement bevestigd is.