Vind je vliegtickets naar Cuba

 • Bepaal waar je vlucht heen gaat en vanaf waar weer terug. Voor de reizen van Better Places in Cuba vlieg je naar en van Havana, Varadero of Holguin.
 • TUI Fly vliegt vanuit Amsterdam twee keer per week rechtstreeks op Varadero (in het westen van Cuba) en één keer per week op Holguin (in het oosten van Cuba). Dit is de beste optie als je vanaf Amsterdam vliegt.
 • TUI Fly vliegt vanuit Brussel twee keer per week op Varadero. Dit is de beste optie als je vanaf Brussel vliegt.
 • KLM vliegt vanuit Amsterdam op Havana.
 • Andere mogelijkheden vanaf zowel Amsterdam als Brussel zijn combinatievluchten met Air Europa, Lufthansa, Condor, Eurowings en/of Brussel Airlines. Je moet dan één keer overstappen.
 • Let op: Als je via de Verenigde Staten reist, mag je officieel niet voor toeristische doeleinden naar Cuba reizen. Wel zijn er 12 andere redenen om uit te kiezen. Ook moet je een ander type visum voor Cuba aanvragen, dan het reguliere toeristen visum dat je via Julio, de Cuba specialist kunt krijgen. Je kunt het beste bij de luchtvaartmaatschappij waar je je ticket hebt geboekt navragen of zij het visum verkopen en indien niet, of zij je kunnen informeren hoe je hier het beste aan kunt komen. Dit verschilt namelijk per luchtvaartmaatschappij. Lees de informatie op de website van de US Department of the Treasury goed door en vraag Julio om meer informatie.

Reizen via de Verenigde Staten

Als je via de Verenigde Staten reist, dien je voor vertrek een zogenaamde ESTA aan te vragen op de website van U.S. Customs and Border Protection. Wij adviseren je dit minimaal 2 weken voor vertrek te doen. Voor de aanvraag betaal je $14,-, te voldoen met een creditcard.

Tips bij het boeken van je vlucht

 • Boek zo vroeg mogelijk als je in een drukke tijd op vakantie wilt, bijvoorbeeld in de kerst- en zomervakantie.
 • Je kunt je CO2 uitstoot eenvoudig reduceren door zo veel mogelijk te kiezen voor rechtstreekse vluchten en nieuwere vliegtuigen, een rechtstreekse vlucht scheelt je bovendien veel tijd.
 • Het is aan te raden je vlucht bij een Europese maatschappij te boeken, zodat je beter beschermd bent in het geval van problemen of vertragingen.
 • Let bij het selecteren van vluchten niet alleen op de prijs, maar ook naar zaken als aantal overstappen, totale reisduur en voorwaarden die gehanteerd worden. Een vlucht boeken met flexibele voorwaarden is in tijden van COVID-19 ten zeerste aan te raden.

De voordelen van een directe vlucht

Het klinkt zo aantrekkelijk: geld besparen door een vlucht met één of meerdere tussenstops te boeken. Maar geld is niet altijd het belangrijkste. Een directe vlucht boeken met een nieuwer vliegtuig kost je misschien wat meer, maar je zorgt wel voor een forse vermindering van de CO2-uitstoot van je reis. Er zijn nog meer redenen om een directe vlucht te boeken en die zetten we hier voor je op een rij.

Plan jouw reis naar Cuba

Ben je op zoek naar een bijzondere Cuba rondreis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Julio, de lokale Cuba specialist. Hij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Julio.

Klimaatimpact

De gemiddelde uitstoot van een retourvlucht naar Cuba (Havana) is 4042kg CO2e (Bron: Atmosfair)

Bekijk de klimaatimpact van onze reizen

De echte prijs van vliegen
 • Gemiddelde prijs retourticket € 600,-
 • Bijdrage klimaatverandering € 401,08
 • Bijdrage luchtvervuiling € 169,03
 • Echte prijs vliegticket € 1,169,11

Lees meer over de echte prijs van vliegen.

logo voetafdrukBetter Places is gestopt met het compenseren van de CO2-uitstoot van haar reizen. In plaats daarvan willen wij de CO2-uitstoot van al onze reizen elk jaar met 5% verminderen. Omdat we willen bijdragen aan een leefbare planeet, investeren we voor elke reiziger een bedrag in projecten voor duurzame energie of biodiversiteit.