Wil je het kleurrijke Cuba en haar al even kleurrijke bevolking echt leren kennen? Dan kan je er beter de tijd voor nemen. Het culturele en diverse Cuba is onvergelijkbaar met andere bestemmingen en biedt een echt unieke reiservaring, mits je er de tijd voor neemt. Hoeveel dagen in Cuba je precies nodig hebt, hangt af van de route en voorkeuren van je rondreis. Bij Better Places adviseren wij om drie weken in Cuba te verblijven, zodat je het land niet alleen ziet maar ook beleeft.

Een ontspannen rondreis door Cuba

Cuba is ongeveer 2,5 keer zo groot als Nederland. De meest populaire bezienswaardigheden, waaronder de steden Havana, Trinidad en Varadero, zijn gelegen in het westen van het land. Om de hoogtepunten te zien, is een reis van minimaal 18 dagen in Cuba aan te raden. Wij adviseren onze reizigers liever om er langer de tijd voor te nemen. Zo is er tijdens een reis van drie weken in Cuba meer ruimte om kennis te maken met de Cubanen, te leren over de cultuur en geschiedenis van het land en om actieve dagen af te wisselen met ontspanning, zodat je na je reis niet het gevoel hebt dat je een vakantie nodig hebt.

Geadviseerde aantal dagen in Cuba

Wij adviseren al onze reizigers om minimaal 18 dagen in Cuba uit te trekken voor een rondreis. Je hebt dan voldoende tijd om de hoogtepunten van Cuba te leren kennen. We raden echter aan om je reis te verlengen en drie weken in Cuba te verblijven zodat je meer kunt ervaren én op een rustiger tempo reist. Zo kan je tijdens een individuele rondreis Cuba in drie weken naast de bovengenoemde steden bijvoorbeeld ook Santa Clara bezoeken, de stad van Ché Guevara, en Remedios, één van de mooiste koloniale plaatsen van Cuba. Ook is er tijd voor een bezoek aan de tabaksplantages in Viñales en een wandeling in Biosfeerreservaat Soroa.

Voordelen van een Cuba rondreis van drie weken

Door drie weken de tijd te nemen voor je rondreis Cuba, kan je bovendien volop kennismaken met het meest bijzondere aan dit land: de Cubanen! De cultuur en gastvrijheid van de Cubanen ervaar je pas echt als je met ze in contact komt. Bijvoorbeeld door te slapen in Casas Particulares en door met ze op pad te gaan tijdens excursies. Maak een fietstour met een gids in Havana of leer een Cubaanse sigaar rollen met een tabaksboer in Viñales. We horen keer op keer dat deze ontmoetingen de mooiste reisherinneringen opleveren. Bij ons advies voor het aantal dagen in Cuba, houden wij er ook rekening mee dat het bij aankomst fijn is om even ‘te landen’ en niet gelijk met een vol reisschema te beginnen. Bovendien is het heerlijk om aan het einde van je rondreis nog een paar dagen in Cuba te ontspannen aan de prachtige stranden

Meer positieve impact 

Voldoende tijd nemen voor een rondreis Cuba zorgt er niet alleen voor dat je meer kunt zien, beleven en ontspannen. Door een langere reis kan je namelijk ook meer positieve impact maken. De vliegreis van en naar Cuba is nu eenmaal vervuilend; maak je hem toch, dan doe je dat het beste voor een langere reis. Met een langer verblijf op de bestemming zorg je er namelijk voor dat de Cubanen meer inkomen verdienen aan jouw reis. Bovendien kan je op die manier binnenlandse vluchten vermijden. Door uitsluitend over land te reizen beperk je je CO2-uitstoot en kan je zelf onderweg nog meer van Cuba zien.