Waarom overnachten in Varadero

Varadero is de bekendste kustplaats van Cuba. De locatie is ideaal: vanaf hier kun je direct doorreizen naar het vliegveld voor je vlucht naar huis. Verblijf je in een andere kustplaats, dan moet je meestal nog een nacht extra in Havana blijven, omdat de reistijd naar het vliegveld te lang is. Varadero ligt op een schiereiland en beschikt over een kilometerslang, spierwit strand. De plaats bestaat uit een hotelzone met grote all inclusive-hotels en uit een woonwijk. Wil je liever niet in een groot hotel slapen, dan kun je in de woonwijk verschillende leuke casas particulares boeken. Zo geniet je van hetzelfde witte strand, maar zit je buiten het toeristische gebied.

Overnachten in Varadero in Casas Particulares

Voordelen Casas Particulares

 • Overnachting tussen de Cubanen
 • Prachtig, rustig strand voor de deur
 • Geld gaat direct naar de lokale bevolking

Veel reizigers vinden het contrast tussen de grote hotels in Varadero en de kleinschalige casa’s in de rest van Cuba te groot. Ze willen wel graag naar het strand, maar het liefst op een rustige plek. In dat geval is Varadero in combinatie met een casa particular ideaal. Zo verblijf je tussen de locals en beleef je het gewone Cubaanse leven, maar heb je wel een prachtig, rustig strand voor de deur. Nog een voordeel: casa’s zijn een stuk goedkoper dan all inclusive-hotels én je geld komt direct bij de lokale bevolking terecht.

Nadelen Casas Particulares Varadero

Wil je je rondreis Cuba afsluiten op een plek waar ’s avonds veel te beleven is? Dan is een casa particular in Varadero minder geschikt. In de woonwijk zitten wel een paar barretjes en restaurants, maar in de hotelzone vind je die veel meer. Die zijn vooral gericht op toeristen, en minder op het lokale uitgaansleven. Zoek je uitgaansleven met een vakantiesfeer, dan is een casa particular een minder goede optie.

In Varadero zijn de stranden vlak voor de hotels niet openbaar. Die horen bij de hotels. Slaap je in een casa particular, maar wil je toch gebruik maken van deze stranden, strandstoelen en van het zwembad van een hotel? Koop dan een dagpas bij het hotel.

Overnachten in Varadero in een All inclusive hotel

Voordelen all inclusive-hotel

 • Alles wordt voor je geregeld
 • Levendig
 • Luxe kamer, zwembad en verzorgde maaltijden

Een all inclusive-hotel heeft volop voordelen. Je hebt een luxe kamer, er is een groot zwembad en drie keer per dag wordt een enorm buffet geserveerd. Je hoeft even nergens over na te denken: alles wordt voor je geregeld. Zoek je wat levendigheid, dan zijn er genoeg barretjes in de omgeving. Het strand met volop watersportmogelijkheden ligt pal voor de deur.

Nadelen all inclusive-hotel Varadero

De all inclusive-hotels in Varadero zijn allemaal heel groot. Houd je niet van drukte, dan zijn deze hotels niet zo geschikt. Je mist hier de gezellige, persoonlijke sfeer van een casa particular en het contact met de locals.

Voorbeelden van all-inclusive hotels in Varadero

Overnachten in Varadero? Hieronder vind je een overzicht van enkele all-inclusive hotels die we in Varadero gebruiken.

Iberostar Varadero Resort

 • Prachtige ligging aan mooi strand
 • Vriendelijk en behulpzaam personeel
 • Beloont met het Marti eco certificaat

Dit mooie 5-sterren resort aan het strand is populair onder de gezinnen die met ons op vakantie naar Cuba gaan.  Het resort heeft een ruim zwembad met comfortabele ligstoelen. Het buffet is erg uitgebreid en afwisselend. Het hotel heeft een animatieteam, dat veel activiteiten verzorgt. ’s Avonds worden er regelmatig dansshows opgevoerd met professionele dansers.

Meliá Varadero Resort

 • Kindvriendelijk
 • Uitstekende voorzieningen
 • Goed animatieprogramma

Ook Meliá Varadero Resort is een goed resort voor gezinnen met kinderen. Het heeft een ruim zwembad en ook aan het strand is het goed vertoeven. Ook Meliá Resort beschikt over een animatieteam. Naast het buffet restaurant zijn er drie à la carte restaurants en een aantal bars, waaronder een bar op het strand.

Edith van travel.create.repeat schreef meer informatie over overnachten in Varadero en de verschillende resorts.

Meliá Las Americas Resort

 • Rustige locatie
 • Lekker en gevarieerd eten
 • Golfterrein aanwezig

Luxe 5-sterren resort aan het strand met verschillende zwembaden. Naast het buffetrestaurant zijn er verschillende à la carte restaurants en barretjes. Het hotel beschikt over een golfterrein.

Blau Varadero Resort 

 • Vriendelijk en behulpzaam personeel
 • Gevarieerd activiteiten programma
 • Adults only

Luxe 5-sterren resort aan het strand met een ruim zwembad. Het personeel is erg vriendelijk en behulpzaam. Het resort beschikt over een spa en over een zonneterras dat uitkijkt over zee. Dit resort is adult-only.

Waar te overnachten in Varadero?

Het is lastig voor ons te beslissen waar jij het beste kunt overnachten. Weeg voor jezelf goed de voor- en de nadelen af, en kies de optie voor overnachten in Varadero die jou het meeste aanspreekt. Wat het ook wordt: Varadero is een heerlijke plek om lekker even bij te komen van je rondreis Cuba.

Plan jouw reis naar Cuba

Ben je op zoek naar een bijzondere Cuba rondreis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Julio, de lokale Cuba specialist. Hij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Julio.

Cuba met kinderen

Wil je graag naar Cuba reizen met kinderen en ben je op zoek naar een bijzondere familiereis door dit mooie land? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met een lokale reisexpert, die ervaring heeft met het organiseren van reizen met kinderen. Je maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk hier onze voorbeeldreis Cuba met kinderen.

Beste reistijd Cuba

De beste reistijd Cuba wordt uiteraard met name bepaald door het weer op Cuba. Daarnaast wil je wellicht graag dat het niet te druk is. Ook voor de bestemming zelf is het beter als het toerisme beter over het jaar gespreid is. Lees meer over de beste reistijd Cuba.

Meer over casas particulares

Logeren bij de Cubanen thuis wordt steeds populairder en veel reizigers kiezen voor een verblijf in casas particulares