De beste reistijd in Cuba wordt uiteraard met name bepaald door het klimaat van Cuba. Maar wellicht speelt voor jou ook de vraag hoe druk het is in de verschillende maanden een rol. Voor de bestemming zelf is het eveneens beter als het toerisme beter over het jaar gespreid is. Daarom kijken wij niet alleen naar het weer, maar ook naar de drukte in de verschillende maanden.

Als je niet afhankelijk bent van de schoolvakanties is het een aanrader om buiten het hoogseizoen op vakantie naar Cuba te gaan. Het voordeel van reizen buiten de schoolvakanties is bovendien dat de ticketprijzen vaak een stuk lager liggen. Reisexpert Julio, die uit Cuba komt, geeft je graag advies.

De beste reistijd Cuba is in de maanden november t/m april. In de overige maanden kun je ook prima een rondreis Cuba maken, maar je hebt tijdens deze maaden wel meer kans op regen.

Klimaat Cuba

Cuba heeft een tropisch klimaat met een gemiddelde dagtemperatuur van tussen de 25 en 31 graden Celsius, afhankelijk van het seizoen. Er twee seizoenen op Cuba: een droog seizoen en een regenseizoen. Het regenseizoen duurt van mei t/m oktober, de temperaturen liggen dan het hoogst. Tijdens deze maanden regent het bijna nooit de hele dag. De luchtvochtigheid is wel hoog, en aan het eind van de middag heb je kans op een flinke, korte regenbui. De rest van de dag is het meestal gewoon droog met volop zon. Houd in het droge seizoen overigens ook rekening met nu en dan een bui.

Drukte

De drukkere maanden op Cuba zijn november t/m april en juli-augustus, waarbij de periode rond kerst en oud & nieuw het drukst is. De rustigere maanden zijn mei-juni en september -oktober. Het mooie van Cuba is dat een rondreis altijd goed te doen is voor wat betreft het klimaat, dus ook tijdens de rustigere periodes. Een mooie gelegenheid om écht Cuba te ontdekken.

Plan jouw reis naar Cuba

Ben je op zoek naar een bijzondere Cuba rondreis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Julio, de lokale Cuba specialist. Hij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Julio.

Reiservaringen Cuba

Bekijk meer reiservaringen van reizigers die op reis gingen naar Cuba op Reisgraag of Rondreis.

Lees ook deze blogs