Vakanties zonder vliegen

Onze duurzame reizen zijn speciaal samengesteld voor reizigers die reizen op een zo duurzaam mogelijke manier willen uitvoeren. Bij deze duurzame reizen houden we rekening met het verminderen van CO2 uitstoot, het stimuleren van de lokale economie en het creëren van werkgelegenheid en zorgen we voor behoud van de natuur en biodiversiteit. Deze reis biedt de perfecte oplossing voor het maken van een mooie reis zonder dat de wereld er onder lijdt.

Bijzonder aan deze familiereis Catalonië

  • Kleinschalige accommodaties
  • Authentieke excursies met minimale uitstoot
  • Slow travel; neem de tijd om de regio te ervaren
  • Lokale ondernemers steunen met een bezoek
  • Human powered activities

Route Catalonië met kinderen reis

 

Dag 1 en 2: Girona

Je rondreis door Catalonië met kinderen start in Girona, de op een na grootste stad van Noordoost-Spanje. Het is het sprankelende kroonjuweel van de regio! De architectuur en geschiedenis van de stad zullen je versteld laten staan. Ook de smalle straatjes die gevuld zijn met de geuren van heerlijk eten zal je niet willen overslaan. De komende twee dagen verken je de binnenstad vanuit een bijzonder, gerestaureerd Catalaans hotel, wat eigendom is van een lokale familie. Je kunt zelf op pad gaan door de stad, maar je kunt eventueel ook met een stadgids de geschiedenis van de stad induiken.

Met de trein naar de Spaanse stad Barcelona reizen is heel makkelijk. Je reist binnen één dag met de trein naar Spanje.

 

Dag 3-6: Serinya

Tijd om de stad achter je te laten en het Catalaanse platteland te ontdekken! Onderweg kun je een leuke stop maken bij het Dali Museum. In de namiddag arriveer je bij de luxe 'Masia' (Spaans landhuis) aan de voet van de Pyreneeën. De eigenaren zullen je hartelijk ontvangen en kunnen je leuke tips geven voor de omgeving. Er staan fietsen voor jullie klaar voor een leuke oriëntatietocht en in de avond schuif je bij de familie aan voor het avondeten. De komende dagen kun je fietsen, kajakken of heerlijk zwemmen en ontspannen aan het grootste zoetwatermeer van Catalonië. Op de derde dag van je verblijf neemt gastvrouw Fiona je mee naar de buren, waar je de vers geteelde seizoensgroenten kunt gaan plukken. De lunch die jullie vervolgens samen gaan bereiden is een leuke activiteit voor jong én oud!

Tijdens je reis onderneem je verschillende excursies en kom je ook in contact met andere locals. De Spanjaarden ontvangen je graag en zijn altijd in voor een praatje. Benieuwd welke activiteiten je kunt doen tijdens je Catalonië met kinderen reis? Bekijk dan hier de leukste excursies in Spanje!

 

Dag 7-9: La Garrotxa

Na wat tijd op het platteland te hebben spendeert, vervolg je je Catalonië met kinderen rondreis en ga je naar de vulkanische regio La Garrotxa. Reken hier op een aantal dagen vol avontuur! Je verblijft in een luxe Spaans landhuis van een Catalaans echtpaar, omgeven door de kleurrijke vulkanische natuur. Vanaf hier kun je leuke wandelingen maken. Tijdens je verblijf word je meegenomen door paard en wagen naar een bos dat groeit op de lavaresten. Een erg bijzondere beleving met vooral veel indrukwekkende uitzichten! De overige dagen kun je gebruiken om een fietstocht te maken over de Groene Route (Via Verde), te ontspannen bij het zwembad of bij een van de natuurlijke baden van het nationale park.

De Via Verde is een voormalig treinspoor dat nu gebruikt wordt als een fietspad. Dit fietspad loopt van de Pyreneeën naar de Middellandse Zee. Onderweg fiets je door het landbouwgebied langs de rivier en doorkruis je het vulkaangebied La Garrotxa. Je passeert stationnetjes die tot bar en restaurant zijn verbouwd en authentieke dorpjes.

 

Dag 10-12: Costa Brava (Empordá)

Je eindigt deze Catalonië met kinderen reis aan de kust vlakbij Palamós. Je slaapt in een 18-eeuwse boerderij wat tegenwoordig een klein, excentriek familiehotel is. Natuurlijk mag een strandbezoek deze dagen niet missen in het programma! Het heerlijk warme water geeft een ultiem vakantiegevoel. Ook ga je op pad met een lokale gids naar een van de bekendste visafslagen. Tijdens deze authentieke activiteit kies je je eigen vis en bereid je samen met een lokale chef een heerlijke lunch. Een perfecte afsluiting van je reis door Noordoost-Spanje met kinderen.

Tijdens je Catalonië met kinderen reis verblijf je in kleinschalige, luxe en authentieke accommodaties. Ben je benieuwd waar je verblijft? Neem dan een kijkje bij onze hotels in Spanje.

Ontvang een voorstel op maat

Geef Ellen je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat. 

Let op: De lokale reisexpert van deze bestemming spreekt geen Nederlands, de communicatie zal daarom in het Engels verlopen. Het is geen probleem als je zelf liever in het Nederlands schrijft.

Let op: Oostenrijk kan alleen via het formulier op de betreffende pagina geboekt worden.

Let op: Het is momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen voor Kirgizië.

Let op: Wales kan alleen via het formulier op de betreffende pagina geboekt worden.

Met de trein naar Spanje

Spanje is prima bereikbaar per trein. Een treinreis naar Spanje is een geweldige belevenis, waarbij je onderweg een aantal mooie stops kunt maken.

Met de auto naar Spanje

Spanje is prima bereikbaar per auto. Via België en Frankrijk rijd je in anderhalve dag naar Spanje toe. Onderweg kun je een aantal leuke stops maken. 

Met het vliegtuig naar Spanje

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Spanje boeken. Door waar mogelijk te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen.

 

logo voetafdrukIn plaats van compenseren wil Better Places de CO2-uitstoot van al haar reizen elk jaar met 5% verminderen.

Retour Amsterdam-Girona uitstoot per persoon per vervoersmiddel

Auto o.b.v. 4 personen

Meer info

Bijzondere accommodaties

Tijdens onze rondreizen door Catalonië maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat.

Bijzondere excursies

Je kunt tijdens je rondreis prachtige ervaringen opdoen bij de lokale gemeenschap en draagt daarmee meteen een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen.

Reisadvies Spanje

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Spanje. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Noordoost-Spanje

beste-reistijd-Noordoost-Spanje

Beste reistijd Spanje

Boeken zonder zorgen

Lees alles over onze maatregelen om veilig op reis te kunnen gaan en onze speciale soepele boekingsvoorwaarden.

Boek je internationale treinreis via The Train Traveller

Wil je duurzaam met de trein naar je bestemming reizen? Better Places werkt samen met The Train Traveller. Hier kun je terecht voor bijna alle treintickets binnen Europa en daarbuiten. De treinexperts van The Train Traveller kennen de verschillende internationale boekingssystemen op hun duimpje. Vraag vrijblijvend een prijsopgave aan.