Vakanties zonder vliegen

Onze duurzame reizen zijn speciaal samengesteld voor reizigers die reizen op een zo duurzaam mogelijke manier willen uitvoeren. Bij deze duurzame reizen houden we rekening met het verminderen van CO2 uitstoot, het stimuleren van de lokale economie en het creëren van werkgelegenheid en zorgen we voor behoud van de natuur en biodiversiteit. Deze reis biedt de perfecte oplossing voor het maken van een mooie reis zonder dat de wereld er onder lijdt.

Bijzonder aan deze familiereis Catalonië

  • Kleinschalige accommodaties
  • Authentieke excursies met minimale uitstoot
  • Slow travel; neem de tijd om de regio te ervaren
  • Lokale ondernemers steunen met een bezoek
  • Human powered activities

Route Catalonië met kinderen reis

 

Dag 1 en 2: Girona

Je rondreis door Catalonië met kinderen start in Girona, de op een na grootste stad van Noordoost-Spanje. Het is het sprankelende kroonjuweel van de regio! De architectuur en geschiedenis van de stad zullen je versteld laten staan. Ook de smalle straatjes die gevuld zijn met de geuren van heerlijk eten zal je niet willen overslaan. De komende twee dagen verken je de binnenstad vanuit een bijzonder, gerestaureerd Catalaans hotel, wat eigendom is van een lokale familie. Je kunt zelf op pad gaan door de stad, maar je kunt eventueel ook met een stadgids de geschiedenis van de stad induiken.

Met de trein naar de Spaanse stad Barcelona reizen is heel makkelijk. Je reist binnen één dag met de trein naar Spanje.

 

Dag 3-6: Serinya

Tijd om de stad achter je te laten en het Catalaanse platteland te ontdekken! Onderweg kun je een leuke stop maken bij het Dali Museum. In de namiddag arriveer je bij de luxe 'Masia' (Spaans landhuis) aan de voet van de Pyreneeën. De eigenaren zullen je hartelijk ontvangen en kunnen je leuke tips geven voor de omgeving. Er staan fietsen voor jullie klaar voor een leuke oriëntatietocht en in de avond schuif je bij de familie aan voor het avondeten. De komende dagen kun je fietsen, kajakken of heerlijk zwemmen en ontspannen aan het grootste zoetwatermeer van Catalonië. Op de derde dag van je verblijf neemt gastvrouw Fiona je mee naar de buren, waar je de vers geteelde seizoensgroenten kunt gaan plukken. De lunch die jullie vervolgens samen gaan bereiden is een leuke activiteit voor jong én oud!

Tijdens je reis onderneem je verschillende excursies en kom je ook in contact met andere locals. De Spanjaarden ontvangen je graag en zijn altijd in voor een praatje. Benieuwd welke activiteiten je kunt doen tijdens je Catalonië met kinderen reis? Bekijk dan hier de leukste excursies in Spanje!

 

Dag 7-9: La Garrotxa

Na wat tijd op het platteland te hebben spendeert, vervolg je je Catalonië met kinderen rondreis en ga je naar de vulkanische regio La Garrotxa. Reken hier op een aantal dagen vol avontuur! Je verblijft in een luxe Spaans landhuis van een Catalaans echtpaar, omgeven door de kleurrijke vulkanische natuur. Vanaf hier kun je leuke wandelingen maken. Tijdens je verblijf word je meegenomen door paard en wagen naar een bos dat groeit op de lavaresten. Een erg bijzondere beleving met vooral veel indrukwekkende uitzichten! De overige dagen kun je gebruiken om een fietstocht te maken over de Groene Route (Via Verde), te ontspannen bij het zwembad of bij een van de natuurlijke baden van het nationale park.

De Via Verde is een voormalig treinspoor dat nu gebruikt wordt als een fietspad. Dit fietspad loopt van de Pyreneeën naar de Middellandse Zee. Onderweg fiets je door het landbouwgebied langs de rivier en doorkruis je het vulkaangebied La Garrotxa. Je passeert stationnetjes die tot bar en restaurant zijn verbouwd en authentieke dorpjes.

 

Dag 10-12: Costa Brava (Empordá)

Je eindigt deze Catalonië met kinderen reis aan de kust vlakbij Palamós. Je slaapt in een 18-eeuwse boerderij wat tegenwoordig een klein, excentriek familiehotel is. Natuurlijk mag een strandbezoek deze dagen niet missen in het programma! Het heerlijk warme water geeft een ultiem vakantiegevoel. Ook ga je op pad met een lokale gids naar een van de bekendste visafslagen. Tijdens deze authentieke activiteit kies je je eigen vis en bereid je samen met een lokale chef een heerlijke lunch. Een perfecte afsluiting van je reis door Noordoost-Spanje met kinderen.

Tijdens je Catalonië met kinderen reis verblijf je in kleinschalige, luxe en authentieke accommodaties. Ben je benieuwd waar je verblijft? Neem dan een kijkje bij onze hotels in Spanje.

Ontvang een voorstel op maat

Geef Ellen je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat. 

Let op: De lokale reisexpert van deze bestemming spreekt geen Nederlands, de communicatie zal daarom in het Engels verlopen. Het is geen probleem als je zelf liever in het Nederlands schrijft.

Let op: Oostenrijk kan alleen via het formulier op de betreffende pagina geboekt worden.

Let op: Op dit moment is het helaas niet mogelijk om een reisaanvraag te doen voor Kaapverdië

Let op: Vanwege de politieke situatie in Ethiopië is het momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen.

Let op: De verwachting is dat China vanwege corona pas in 2023 weer toeristen toelaat. Op dit moment is het daarom niet mogelijk om een reisaanvraag te doen.

Let op: Het is momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen voor Mongolië.

Let op: Het is momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen voor Kirgizië.

Let op: Vanwege de politieke situatie in Myanmar is het momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen.

Let op: Het is vanwege drukte niet mogelijk om een aanvraag te doen voor een rondreis door Kroatië met vertrek vóór 15 augustus. Na 15 augustus is er wel weer beschikbaarheid. Wil je toch in die periode op reis? Slovenië is wel beschikbaar. Een ander goed alternatief is Italië.

Vanwege de vele aanvragen duurt het momenteel wat langer voor je een reactie op je aanvraag ontvangt van onze reisexpert voor Kroatië & Slovenië.

Vanwege de vele aanvragen duurt het momenteel wat langer voor je een reactie op je aanvraag ontvangt van onze reisexpert voor Kroatië & Slovenië.

Let op: Op dit moment is het helaas niet mogelijk om een reisaanvraag te doen voor Maleisisch Borneo.

Let op: Het is momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen voor Kosovo.

Let op: Het is momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen voor Moldavië.

Let op: Het is op dit moment wegens drukte niet mogelijk om een rondreis naar Noord-Portugal aan te vragen voor de maanden juli en augustus. Wil je toch in juli of augustus op vakantie? Dan is Italië een goed alternatief.

Momenteel bieden wij alleen rondreizen op maat naar Noord-Portugal aan. Bekijk hier onze voorbeeldreizen door het noorden van Portugal.

Let op: Helaas is het niet meer mogelijk om een aanvraag te doen voor een rondreis Costa Rica met vertrek in juli of augustus. De meeste hotels en huurauto's zijn volgeboekt. Wil je toch in juli of augustus op vakantie? Bekijk dan onze reizen naar Cuba of Zuid-Afrika .

Let op: Helaas is het niet meer mogelijk om een aanvraag te doen voor een rondreis Colombia met vertrek in juli of augustus. De beste hotels zijn volgeboekt. Wil je toch in juli of augustus op vakantie? Bekijk dan onze reizen naar Cuba of Guatemala.

Let op: Helaas is het niet meer mogelijk om een aanvraag te doen voor een rondreis Noordwest-Spanje met vertrek in juli of augustus. De meeste hotels en huurauto's zijn volgeboekt. In Noordoost- en Midden-Spanje is nog voldoende beschikbaarheid. 

Let op: Helaas is het niet meer mogelijk om een aanvraag te doen voor een rondreis Sicilië met vertrek in juli of augustus. De meeste hotels en huurauto's zijn volgeboekt. Voor juni en vanaf september is er nog voldoende beschikbaarheid. 

Let op: Helaas is het niet meer mogelijk om een aanvraag te doen voor een rondreis Sicilië met vertrek in juli of augustus. De meeste hotels en huurauto's zijn volgeboekt. In Sardinië is nog voldoende beschikbaarheid. 

Let op: het is op dit moment enkel mogelijk een actieve (wandel- en/of fiets-) reis door Zwitserland aan te vragen. 

Let op: Helaas is het niet meer mogelijk om een aanvraag te doen voor een rondreis Jamaica met vertrek in juli en augustus. Vanaf half augustus nemen we weer nieuwe aanvragen aan voor de periode vanaf september. Wil je toch in juli of augustus op vakantie? Bekijk dan onze reizen naar Cuba of Guatemala.

Let op: Wales kan alleen via het formulier op de betreffende pagina geboekt worden.

Let op: Helaas is het niet meer mogelijk om een aanvraag te doen voor een rondreis Canada met vertrek in juli of augustus. Er zijn niet voldoende huurauto's en accommodaties meer beschikbaar. Voor een reis in het najaar of voor 2023 helpen onze reisexperts je graag verder! 

Let op: Helaas is het niet meer mogelijk om een aanvraag te doen voor een rondreis Mexico met vertrek in juli of augustus. Er is niet voldoende beschikbaarheid meer om een mooie rondreis samen te stellen. Voor reizen vanaf september helpt onze reisexpert je graag verder! 

Let op: Helaas is het niet meer mogelijk om een aanvraag te doen voor een rondreis Montenegro met vertrek in juli of augustus. Er zijn niet voldoende huurauto's en accommodaties meer beschikbaar. Voor reizen met vertrek op of na 25 augustus is er nog voldoende beschikbaarheid! 

Met de trein naar Spanje

Spanje is prima bereikbaar per trein. Een treinreis naar Spanje is een geweldige belevenis, waarbij je onderweg een aantal mooie stops kunt maken.

Met de auto naar Spanje

Spanje is prima bereikbaar per auto. Via België en Frankrijk rijd je in anderhalve dag naar Spanje toe. Onderweg kun je een aantal leuke stops maken. 

Met het vliegtuig naar Spanje

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Spanje boeken. Door waar mogelijk te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen.

 

logo voetafdrukBij Better Places compenseren we de CO2-uitstoot van al onze reizen.

Retour Amsterdam-Girona uitstoot per persoon per vervoersmiddel

Auto o.b.v. 4 personen

Meer info

Bijzondere accommodaties

Tijdens onze rondreizen door Catalonië maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat.

Bijzondere excursies

Je kunt tijdens je rondreis prachtige ervaringen opdoen bij de lokale gemeenschap en draagt daarmee meteen een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen.

Reisadvies Spanje

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Spanje. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Noordoost-Spanje

beste-reistijd-Noordoost-Spanje

Beste reistijd Spanje

Boeken zonder zorgen

Lees alles over onze maatregelen om veilig op reis te kunnen gaan en onze speciale soepele boekingsvoorwaarden.

Boek je internationale treinreis via The Train Traveller

Wil je duurzaam met de trein naar je bestemming reizen? Better Places werkt samen met The Train Traveller. Hier kun je terecht voor bijna alle treintickets binnen Europa en daarbuiten. De treinexperts van The Train Traveller kennen de verschillende internationale boekingssystemen op hun duimpje. Vraag vrijblijvend een prijsopgave aan.