De mooiste stranden van Kroatië

  • De lange kustlijn van Zlatni Rat
  • Omringd door rotsen op het strand van Stiniva
  • Makkelijk te bereiken Sakarun Beach
  • Ongerept Saplunara
  • Bijeca, ideaal voor kinderen
  • De baai van Pupnatska Beach

1. Met stip op nummer 1: Zlatni Rat

Kroatië heeft een lange kustlijn en honderden eilanden. Het aantal stranden is daarmee ontelbaar en er zitten volop pareltjes tussen. Toch is er duidelijk één strand het mooiste strand van Kroatië en dat is Zlatni Rat op het eiland Brač. Dit spierwitte strand geldt zelfs als één van de mooiste stranden van Europa en dat wil wat zeggen. Zlatni Rat bestaat uit heel fijne witte kiezelstenen en heeft de vorm van een hoorn. De vorm verandert regelmatig een beetje, door de stroming en de wind. In alle opzichten heel bijzonder dus!

2. Mooiste stranden Kroatië: Stiniva-strand op het eiland Vis

In Kroatië is elk strand weer anders. Er zijn zandstranden, kiezelstranden en rotsstranden en zelfs per eiland kunnen de verschillen groot zijn. Op het eiland Vis vind je een heel bijzonder strand: dat van Stiniva. Dit witte strand wordt omringd door rotsen en de opening naar zee is maar smal. Dat zorgt ervoor dat het witte kiezelstrand van Stiniva in een soort verborgen baai ligt. Je kunt het strand bereiken met de boot, maar je kunt er ook naartoe wandelen.

Kroatië heeft een prachtige kustlijn met honderden mooie eilanden om te bezoeken. Wij nemen je mee naar de mooiste eilanden van het land.

3. Sakarun Beach: makkelijk te bereiken vanuit Zadar

Zadar is een erg leuke stad om te bezoeken. Heb je alles in het centrum gezien, dan kun je vanuit Zadar de ferry het eiland Dugi Otok pakken. Het doel: relaxen op het prachtige Sakarun Beach. Dit zandstrand is 800 meter lang en wordt omringd door een kristalheldere turquoisekleurige zee en groene bomen. Sakarun heeft bovendien een goed restaurant en een strandbar en de baai is ideaal om te zwemmen. Perfect voor een dag ultiem ontspannen.

4. Ongerept Saplunara: één van de mooiste stranden van Kroatië

Het groene eiland Mljet bestaat voor een groot deel uit nationaal park en het is dan ook een ideale bestemming voor natuurliefhebbers. Houd je ook nog eens van stranden, dan ben je in Mljet helemaal aan het juiste adres. Het brede zandstrand Saplunara ligt in een afgelegen, perfect gevormde baai met een groen achterland. Als je hier eenmaal bent wil je eigenlijk nooit meer weg! Er is een barretje voor als je iets wilt drinken en verder zijn er vrijwel geen voorzieningen. Lekker ongerept en dé plek voor een dag lekker helemaal niets doen.

Kroatië is ook heel goed te bereiken met de trein. Dit is niet alleen een comfortabele en minder stressvolle manier van reizen maar vermindert ook nog eens drastisch de uitstoot van je reis.

5. Ideaal strand voor kinderen in Kroatië: Bijeca

Maak je een rondreis Kroatië met kinderen, dan kies je natuurlijk voor een kindvriendelijk strand waar ze veilig kunnen zwemmen. In Kroatië heb je keuze genoeg als je kindvriendelijke stranden zoekt en één van de beste voorbeelden is het zandstrand Bijeca in Medulin, in Istrië. Dit strand is maar liefst een kilometer lang, heeft verschillende leuke bars en restaurants en je kunt er ook watersporten. Het strand loopt geleidelijk af en doordat het zo lang ondiep blijft, kunnen kinderen hier prima zwemmen.

6. Pupnatska Beach op het eiland Korčula

Het eiland Korčula, prima te bereiken met de ferry vanuit Dubrovnik, is sowieso een aanrader voor een meerdaags bezoek. Als je gaat eilandhoppen in Kroatië bijvoorbeeld! Op het eiland vind je naast het prachtige Korčula stad verschillende schitterende baaien met knalblauw water en mooie stranden. Eén van de mooiste stranden in Kroatië is Pupnatska Beach, gelegen in een perfecte baai met turquoise water. Pupnatska is een wit kiezelstrand en dan is het extra fijn dat je hier ook ligstoelen kunt huren. Zo kom je de dag lekker comfortabel door!

Mooiste stranden van Kroatië – laat je inspireren

Wil je na het lezen over de mooiste stranden van Kroatië meer inspiratie voor je rondreis? Lees het blog van Karlijn en geniet van haar verhalen over dit prachtige land.

Plan jouw reis naar Kroatië

Ben je op zoek naar een bijzondere rondreis door Kroatië? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Ruud, de reisexpert in Kroatië. Hij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Ruud.

Beste reistijd Kroatië

Je plant je reis naar Kroatië het beste in het voor- of naseizoen. Zo vermijd je het drukke hoogseizoen en geniet je van prachtige landschappen. Hier lees je meer over de beste reistijd in Kroatië.

Met de trein naar Kroatië

Het is verrassend goed te doen om met de trein naar Kroatië te reizen. Het is een prachtige reis, dwars door de Alpen. Wij raden je dan ook aan om je treinreis onderdeel te laten zijn van je reis. Zo kun je stops maken in Parijs, Wenen, de Zwitserse Alpen en in Slovenië. Hier lees je meer over reizen met de trein naar Kroatië.