De mooiste Dubrovnik bezienswaardigheden

Oude stadsmuur
Kajakken rond de stad
De hoofdstad Stradun
Fort Lovrijenac
War Photo Limited Museum 
Eilandhoppen rondom de stad
De kabelbaan en het uitzicht

Wandel de hele stad rond via de oude stadsmuur

Als je maar één ding kunt doen in Dubrovnik, kies dan voor een wandeling over de stadsmuur. Deze muur is bijna twee kilometer lang en leidt helemaal rond het oude centrum van Dubrovnik. Je hebt van alle kanten een prachtig uitzicht: over de talloze rode daken van de stad, over de helderblauwe Adriatische zee en over de eilanden bij Dubrovnik. Hoewel de wandeling nog geen twee kilometer lang is, doe je er waarschijnlijk uren over. Na elke bocht wacht namelijk weer een nieuw fotomomentje. De stadsmuur is één van de belangrijkste bezienswaardigheden van Dubrovnik en erg populair. Zorg daarom dat je meteen bij openingstijd de muur op gaat, zodat je in relatieve rust van de mooie wandeling kunt genieten.

Lekker actief: kajakken rond de stadsmuur van Dubrovnik

Wil je de oude stadsmuur van Dubrovnik op een heel andere manier bekijken? Boek dan een kajaktocht die leidt langs de middeleeuwse muur en het eiland Lokrum. Vanaf het water leer je Dubrovnik op een heel andere manier kennen en kajakken op de Adriatische zee is ook nog eens erg leuk om te doen.

Stradun: hoofdstraat vol Dubrovnik bezienswaardigheden

Je komt het oude centrum van Dubrovnik waarschijnlijk binnen via toegangspoort Pile en daarna sta je meteen in de hoofdstraat van de oude stad: de Stradun. Zeker als je ’s ochtends voor de drukte de stad in wandelt, maakt deze driehonderd meter lange straat veel indruk. Langs de kalkstenen Stradun vind je een groot aantal van de belangrijkste bezienswaardigheden van Dubrovnik. Het Franciskanenklooster bijvoorbeeld, maar ook de Onofrio-fontein, de kathedraal van Dubrovnik en het Sponzapaleis. Bovendien kun je via de Stradun direct de mooiste zijstraten inschieten, om op je gemak de rustige delen van Dubrovnik te verkennen. De steile trappen leiden je naar smalle, sfeervolle straten vol planten en bloemen, gezellige terrasjes en leuke cafés.

Dubrovnik is een geweldig leuke stad om te bezoeken tijdens je rondreis. Hier vind je nog meer bezienswaardigheden in Kroatië.

Fort Lovrijenac: alleen al de moeite voor de uitzichten

Je entreekaartje voor de stadsmuur geeft je ook toegang tot het imposante Fort Lovrijenac, gelegen aan zee. Het fort is alleen al de moeite waard vanwege de indrukwekkende uitzichten op de stadsmuur en het oude centrum van Dubrovnik. Het fort staat bekend als het Gibraltar van Dubrovnik en dateert uit de elfde eeuw. Ben je fan van de serie Game of Thrones? Dan herken je het fort meteen, want daarin komt het regelmatig terug.

Dubrovnik bezienswaardigheden: het War Photo Limited Museum

Je wordt er niet direct vrolijk van, maar het War Photo Limited Museum in Dubrovnik is wel erg indrukwekkend. Het doel van het museum is om bezoekers te laten zien hoe rauw en angstaanjagend oorlog is en hoe het de levens van onschuldige mensen beïnvloedt. Het museum biedt een vaste fotocollectie van de oorlogen in voormalig Joegoslavië en steeds wisselende tentoonstellingen van foto’s uit andere oorlogsgebieden.

Eilandhoppen rondom Dubrovnik

Ben je de stad even beu? Dat is in Dubrovnik geen probleem, want je vaart in no time naar het groene eiland Lokrum. Dit eiland ligt tegenover de oude stad en er varen taxibootjes af en aan. Lokrum is een fijne plek om te wandelen in de bossen en heeft mooie, rotsachtige stranden. Ideaal om te zwemmen! Wil je nog even wat cultuur snuiven, bezoek dan het middeleeuwse Benedictijnse klooster op Lokrum. Smaakt het eilandbezoek naar meer, boek dan een dagtrip naar de Elaphiti-eilanden Koločep, Lopud en Sipan. Je kunt ze alle drie op één dag bezoeken.

Dubrovnik bezienswaardigheden: de oude haven

De oude haven van Dubrovnik is een heerlijke plek om even bij te komen van al het sightseeën. Haal een lekker ijsje (adresjes genoeg), zoek een vrij bankje op en bekijk op je gemak de vele bootjes die langsvaren. Het is ook leuk om bij de haven om de oude stadsmuur heen te lopen en daar de kust te bewonderen. Dit is ook een goede plek om te zwemmen, dus neem je zwemspullen mee als je Dubrovnik op een warme dag bezoekt.

Voor het beste uitzicht op Dubrovnik: neem de kabelbaan

De ligging van Dubrovnik is spectaculair en dat kun je het beste in je opnemen vanaf de berg Srd. Er gaat een kabelbaan naar boven en vanaf de bergtop heb je een fantastisch uitzicht over het oude centrum van Dubrovnik, het groene eiland Lokrum en natuurlijk de helderblauwe zee.

Dubrovnik bezienswaardigheden – laat je inspireren

Meer lezen over Dubrovnik bezienswaardigheden? Lees het blog van Karlijn en geniet van haar verhalen over het prachtige Kroatië.

Plan jouw reis naar Kroatië

Ben je op zoek naar een bijzondere rondreis door Kroatië? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Ruud, de reisexpert in Kroatië. Hij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtsreeks bij Ruud.

Beste reistijd Kroatië

Je plant je reis naar Kroatië het beste in het voor- of naseizoen. Zo vermijd je het drukke hoogseizoen en geniet je van prachtige landschappen. Hier lees je meer over de beste reistijd in Kroatië.