Boek je treinticket 

Reis met de trein naar Zweden en houd de CO2-uitstoot van je reis lekker laag. Om het boeken van een treinticket zo makkelijk mogelijk te maken, werken we samen met The Train Traveller. Deze reis vraag je aan door de volgende stappen te volgen:

  1. Neem rechtstreeks contact op met Oost-Zweden reisexpert Elsbeth om het landarrangement aan te vragen vanaf €2250,-
  2. Bekijk in de voorbeeldreis hieronder de route voor de heen- en terugreis met de trein en boot.
  3. De treinreis inclusief bootovertocht boek je zelf via The Train Traveller vanaf €529,-.
Uitstoot van het vervoer naar Zweden (kg CO2e)

Route duurzame vakantie Zweden

 

Dag 1-3: Stockholm

Je begint deze duurzame vakantie Zweden in hoofdstad Stockholm. De ideale uitvalbasis na de treinrit naar Zweden. Je hotel ligt tegenover het treinstation, zodat je geen tijd verliest om de stad te verkennen. Stockholm heeft veel hippe en gezellige eettentjes waar je de lokale keuken kunt proeven en veel leuke wijken waar je in rustig tempo doorheen kunt slenteren. Een fijn begin van je van rondreis door Zweden!

Het hotel waarin je overnacht heeft de filosofie dat ze 'denken met hun hart'. Naast hun goede zorg voor gasten en personeel, heeft het hotel een Green Key certificaat.

 

Dag 4-6: pure schoonheid van de archipel

Je vervolgt de reis middels een simpele bootreis. Van de stadse hectiek kom je in de serene schoonheid van de vermaarde Stockholm archipel op het eiland Harö. Met haar schone lucht, heldere water en ruimte om te bewegen is dit een fantastisch gebied om echt te onthaasten. De kleine intieme cabin plaatst je direct midden in de natuur, en als je tijdens de avondschemering buiten loopt, kom je tot de prettige ontdekking dat er vrijwel geen lichtvervuiling is. Heerlijk genieten van de sterrenhemel dus.
De volgende bestemming is het eiland Sandhamn, een begrip in Zweden, en bij sommigen ook bekend van de gelijknamige detective serie. Een historisch eiland waar al eeuwenlang zeilers van over de hele wereld komen.

Je kunt de archipel van Stockholm het beste per boot verkennen. Er zijn zo'n 30.000 eilandjes met elk hun eigen unieke activiteiten.

 

Dag 7-9: Utö

Je vervolgt deze duurzame vakantie Zweden en reist naar het eiland Utö, het meest zuidelijk gelegen eiland van de archipel. Op Utö ben je weer wat meer in de bewoonde wereld en met haar historie als speeltuin van de zweedse jet-set heeft dit eiland een fijne combinatie van gemak, historie en natuur. Het eiland is vrij groot en heeft zo’n 50 km aan wandelpaden. Vanaf Utö is het mogelijk om op elk gewenst niveau te kajakken (optioneel met gids). Kajakken is de ultieme slow down activiteit. Vanaf het water zie je de wereld op een hele andere manier en heb je meer oog voor details.

Het grootste gedeelte van Utö is natuurreservaat. De combinatie van natuur met de levendigheid van het plaatsje Gryvbruggan maakt dat Utö zo uniek is. Je kunt hier heerlijk een aantal dagen 'unplugged' zitten.

 

Dag 10-11: Slapen in een kasteel

In de ochtend staat de taxi klaar en brengt je naar het zuidelijk gedeelte van het eiland Utö waar je de ferry naar het vasteland neemt. Het kasteel waar je komende nacht verblijft ligt afgelegen van alle winkels, dus alle maaltijden zijn inclusief. Kom bij van je eilandhop avontuur en geniet van de rust en stilte aan het zwembad dat bij het kasteel hoort. Als je nog energie over hebt, pak je de fiets die gratis beschikbaar is voor de gasten, of ga lekker wandelen over het natuurreservaat waarin het kasteel ligt. Ook paardrijden is een optie.

Deze reis kun je verlengen met 5 dagen Gotland. Vanaf Nynäshamn vertrekken er dagelijks ferry’s naar dit bijzondere eiland.

 

Dag 12: Terugreis vanuit Stockholm

Je eindigt deze duurzame vakantie Zweden in hoofdstad Stockholm. Sommige noemen deze stad het ‘Parijs van het Noorden’, anderen vergelijken het met Venetië, maar hierbij houdt de vergelijking dan ook op. Stockholm is uniek door het contrast tussen de heldere zomers en de donkere winters, wat een bijzondere atmosfeer veroorzaakt die de stad twee volledige verschillende gezichten geeft. Verken de stad al wandelend of op de fiets en maak een ontspannen boottocht door de archipel. Je hotel ligt tegenover het treinstation, zodat je op de dag van vertrek terug naar huis gelijk de trein in kunt stappen.

Stockholm is prima bereikbaar met de trein. De reis gaat via Amsterdam, Hamburg en Kopenhagen. In de Deense hoofdstad verblijf je een nachtje en vervolgens stap je op de trein en ben je in 5,5 uur in Stockholm!

Met de trein naar Zweden

Zweden is prima bereikbaar per trein. Een treinreis naar Zweden is een geweldige belevenis, waarbij je onderweg een aantal mooie stops kunt maken.

Met de auto naar Zweden

Zweden is prima bereikbaar per auto. Via Duitsland en Denemarken rijd je in twee dagen naar het midden van Zweden toe. Onderweg kun je gebruiken maken van de veerboot en ook zijn er een aantal leuke stops te maken.

 

logo voetafdrukIn plaats van compenseren wil Better Places de CO2e-uitstoot van al haar reizen elk jaar met 5% verminderen.

 

Financiële garanties veilig reizen Better Places SGR veilig reizen Better Places Calamiteitenfonds

Better Places is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reizen (SGR) en het Calamiteitenfonds, dit betekent voor jou financiële zekerheid.

Bijzondere accommodaties

Tijdens onze rondreizen door Zweden maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat.

Bijzondere excursies

Je kunt tijdens je rondreis prachtige ervaringen opdoen bij de lokale gemeenschap en draagt daarmee meteen een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen.

Reisadvies Zweden

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Zweden. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Zweden

rondreis-zweden

Beste reistijd Zweden

Ontvang een voorstel

Geef Elsbeth je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.

 

Boeken zonder zorgen

Lees alles over onze speciale soepele boekingsvoorwaarden.