Vakanties zonder vliegen

Onze duurzame reizen zijn speciaal samengesteld voor reizigers die reizen op een zo duurzaam mogelijke manier willen uitvoeren. Bij deze duurzame reizen houden we rekening met het verminderen van CO2 uitstoot, het stimuleren van de lokale economie en het creëren van werkgelegenheid en zorgen we voor behoud van de natuur en biodiversiteit. Deze reis biedt de perfecte oplossing voor het maken van een mooie reis zonder dat de wereld er onder lijdt.

Bijzonder aan deze duurzame reis

  • Reis met trein, boot en bus
  • Excursies met minimale uitstoot
  • Slow adventure, neem de tijd door in de natuur te wandelen, fietsen of kajakken
  • Bekijk de wereld van het water
  • Human powered activities

Route duurzame vakantie Zweden

 

Dag 1-3: Mälaren

De eerste dagen van deze duurzame vakantie Zweden begin je meteen goed met een verblijf in een kasteel. Je verblijft hier 2 nachten, zodat je op de dag van aankomst rustig bij kan komen van de reis. Vanaf het treinstation staat er een taxi voor je klaar die je naar je accommodatie brengt. Het kasteel is in bezit van de koninklijke familie. Het hoofdgebouw waar de grote zalen zijn, straalt nog de sfeer van de tijd tussen 1795-1860 uit. De Ingegerdsleden, een wandelpad van 120 km met een pelgrim status, loopt langs het hotel. Een wandeling naar Sigtuna, Zweden's eerste stad, is een aanrader. Dit authentieke plaatsje heeft vele historische gebouwen. Als je jezelf wilt verwennen, dan kun je ter hoogte van Steninge Bruk genieten van lunch.

Stockholm is prima bereikbaar met de trein. De reis gaat via Amsterdam, Hamburg en Kopenhagen. Als je met een nachttrein reist, kun je al binnen 24 uur in Stockholm staan!

 

Dag 4-5: Stockholm

Neem vroeg in de ochtend de taxi naar het treinstation, en pak vervolgens de trein naar Stockholm. Sommige noemen deze stad het ‘Parijs van het Noorden’, anderen vergelijken het met Venetië, maar hierbij houdt de vergelijking dan ook op. Stockholm is uniek door het contrast tussen de heldere zomers en de donkere winters, wat een bijzondere atmosfeer veroorzaakt die de stad twee volledige verschillende gezichten geeft. Verken de stad al wandelend of op de fiets en maak een ontspannen boottocht door de archipel. Je hotel ligt tegenover het treinstation, zodat je geen tijd verliest om de stad te verkennen.

Het hotel waarin je overnacht heeft de filisofie dat ze 'denken met hun hart'. Naast hun goede zorg voor gasten en personeel, heeft het hotel een Green Key certificaat.

 

Dag 6-8: pure schoonheid van de archipel

Je zet deze duurzame vakantie Zweden voort middels een simpele bootreis. Van de stadse hectiek kom je in de serene schoonheid van de vermaarde Stockholm archipel op het eiland Harö. Met haar schone lucht, heldere water en ruimte om te bewegen is dit een fantastisch gebied om echt te onthaasten. De kleine intieme cabin plaatst je direct midden in de natuur, en als je tijdens de avondschemering buiten loopt, kom je tot de prettige ontdekking dat er vrijwel geen lichtvervuiling is. Heerlijk genieten van de sterrenhemel dus.
De reis vervolgt naar het eiland Sandhamn, een begrip in Zweden, en bij sommigen ook bekend van de gelijknamige detective serie. Een historisch eiland waar al eeuwenlang zeilers van over de hele wereld komen.

Je kunt de archipel van Stockholm het beste per boot verkennen. Er zijn zo'n 30.000 eilandjes met elk hun eigen unieke activiteiten.

 

Dag 9-10: Utö

Je vervolgt je reis naar het eiland Utö, het meest zuidelijk gelegen eiland van de archipel. Op Utö ben je weer wat meer in de bewoonde wereld en met haar historie als speeltuin van de zweedse jet-set heeft dit eiland een fijne combinatie van gemak, historie en natuur. Het eiland is vrij groot en heeft zo’n 50 km aan wandelpaden. Vanaf Utö is het mogelijk om op elk gewenst niveau te kajakken (optioneel met gids). Kajakken is de ultieme slow down activiteit. Vanaf het water zie je de wereld op een hele andere manier en heb je meer oog voor details.

Het grootste gedeelte van Utö is natuurreservaat. De combinatie van natuur met de levendigheid van het plaatsje Gryvbruggan maakt dat Utö zo uniek is. Je kunt hier heerlijk een aantal dagen 'unplugged' zitten.

 

Dag 11-12: Nynäshamm

In de ochtend staat de taxi klaar en brengt je naar het zuidelijk gedeelte van het eiland Utö waar je de ferry naar het vasteland neemt. De ferry vertrekt vanaf Alö en maakt een stop op Nåttarö. Nåttarö staat bekend om zijn zandstranden. Het hotel in Nynäshamn ligt centraal te midden van buzz van de aankomende en vertrekkende ferry’s. Hier kun je bijkomen van ‘je terug naar de natuur avontuur’. Heb je nog energie, pak de fiets en fiets naar de oude watertoren. Vanaf hier heb je een uitzicht over de archipel en het vasteland. Vanaf Nynäshamn pak je de trein terug naar Stockholm centraal, waar deze duurzame vakantie Zweden eindigt.

Deze reis kun je verlengen met 5 dagen Gotland. Vanaf Nynäshamn vertrekken er dagelijks ferry’s naar dit bijzondere eiland.

Met de trein naar Zweden

Zweden is prima bereikbaar per trein. Een treinreis naar Zweden is een geweldige belevenis, waarbij je onderweg een aantal mooie stops kunt maken.

Met de auto naar Zweden

Zweden is prima bereikbaar per auto. Via Duitsland en Denemarken rijd je in twee dagen naar het midden van Zweden toe. Onderweg kun je gebruiken maken van de veerboot en ook zijn er een aantal leuke stops te maken.

 

logo voetafdrukBij Better Places compenseren we de CO2-uitstoot van al onze reizen.

Retour Amsterdam-Stockholm uitstoot per persoon per vervoersmiddel

Auto o.b.v. 2 personen

Bijzondere accommodaties

Tijdens onze rondreizen door Zweden maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat.

Bijzondere excursies

Je kunt tijdens je rondreis prachtige ervaringen opdoen bij de lokale gemeenschap en draagt daarmee meteen een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen.

Reisadvies Zweden

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Zweden. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Zweden

rondreis-zweden

Beste reistijd Zweden

Ontvang een voorstel op maat

Geef Elsbeth je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.

Let op: De lokale reisexpert van deze bestemming spreekt geen Nederlands, de communicatie zal daarom in het Engels verlopen. Het is geen probleem als je zelf liever in het Nederlands schrijft.

Let op: Oostenrijk kan alleen via het formulier op de betreffende pagina geboekt worden.

Let op: Op dit moment is het helaas niet mogelijk om een reisaanvraag te doen voor Kaapverdië

Let op: Vanwege de politieke situatie in Ethiopië is het momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen.

Let op: De verwachting is dat China vanwege corona pas in 2023 weer toeristen toelaat. Op dit moment is het daarom niet mogelijk om een reisaanvraag te doen.

Let op: Het is momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen voor Mongolië.

Let op: Het is momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen voor Kirgizië.

Let op: Vanwege de politieke situatie in Myanmar is het momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen.

Let op: Vanwege de vele aanvragen duurt het momenteel wat langer voor je een reactie op je aanvraag ontvangt van onze reisexpert voor Kroatië & Slovenië.

Let op: Op dit moment is het helaas niet mogelijk om een reisaanvraag te doen voor Maleisisch Borneo.

Let op: Het is momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen voor Kosovo.

Let op: Het is momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen voor Moldavië.

Let op: Het is op dit moment wegens drukte niet mogelijk om een rondreis naar Noord-Portugal aan te vragen voor de maanden juli en augustus. Wil je toch in juli of augustus op vakantie? Dan is Italië een goed alternatief.

Momenteel bieden wij alleen rondreizen op maat naar Noord-Portugal aan. Bekijk hier onze voorbeeldreizen door het noorden van Portugal.

Let op: Helaas is het niet meer mogelijk om een aanvraag te doen voor een rondreis Costa Rica met vertrek in juli of augustus. De meeste hotels en huurauto's zijn volgeboekt. Wil je toch in juli of augustus op vakantie? Bekijk dan onze reizen naar Cuba of Zuid-Afrika .

Let op: Helaas is het niet meer mogelijk om een aanvraag te doen voor een rondreis Colombia met vertrek in juli of augustus. De beste hotels zijn volgeboekt. Wil je toch in juli of augustus op vakantie? Bekijk dan onze reizen naar Cuba of Guatemala.

Let op: Helaas is het niet meer mogelijk om een aanvraag te doen voor een rondreis Noordwest-Spanje met vertrek in juli of augustus. De meeste hotels en huurauto's zijn volgeboekt. In Noordoost- en Midden-Spanje is nog voldoende beschikbaarheid. 

Let op: Helaas is het niet meer mogelijk om een aanvraag te doen voor een rondreis Sicilië met vertrek in juli of augustus. De meeste hotels en huurauto's zijn volgeboekt. Voor juni en vanaf september is er nog voldoende beschikbaarheid. 

Boeken zonder zorgen

Lees alles over onze maatregelen om veilig op reis te kunnen gaan en onze speciale soepele boekingsvoorwaarden.

Boek je internationale treinreis via The Train Traveller

Wil je duurzaam met de trein naar je bestemming reizen? Better Places werkt samen met The Train Traveller. Hier kun je terecht voor bijna alle treintickets binnen Europa en daarbuiten. De treinexperts van The Train Traveller kennen de verschillende internationale boekingssystemen op hun duimpje. Vraag vrijblijvend een prijsopgave aan.