Vakanties zonder vliegen

Onze duurzame reizen zijn speciaal samengesteld voor reizigers die reizen op een zo duurzaam mogelijke manier willen uitvoeren. Bij deze duurzame reizen houden we rekening met het verminderen van CO2 uitstoot, het stimuleren van de lokale economie en het creëren van werkgelegenheid en zorgen we voor behoud van de natuur en biodiversiteit. Deze reis biedt de perfecte oplossing voor het maken van een mooie reis zonder dat de wereld er onder lijdt.

Bijzonder aan deze duurzame reis

  • Reis met trein, boot en bus
  • Excursies met minimale uitstoot
  • Slow travel, neem de tijd door in de natuur te wandelen of fietsen
  • Bekijk de wereld van het water
  • Human powered activities 

Route duurzame vakantie Zweden

 

Dag 1-3: Mälaren

De eerste dagen van deze duurzame vakantie Zweden begin je meteen goed met een verblijf in een kasteel. Je verblijft hier 2 nachten, zodat je op de dag van aankomst rustig bij kan komen van de reis. Vanaf het treinstation staat er een taxi voor je klaar die je naar je accommodatie brengt. Het kasteel is in bezit van de koninklijke familie. Het hoofdgebouw waar de grote zalen zijn, straalt nog de sfeer van de tijd tussen 1795-1860 uit. De Ingegerdsleden, een wandelpad van 120 km met een pelgrim status, loopt langs het hotel. Een wandeling naar Sigtuna, Zweden's eerste stad, is een aanrader. Dit authentieke plaatsje heeft vele historische gebouwen. Als je jezelf wilt verwennen, dan kun je ter hoogte van Steninge Bruk genieten van lunch.  

Stockholm is prima bereikbaar met de trein. De reis gaat via Amsterdam, Hamburg en Kopenhagen. Als je met een nachttrein reist, kun je al binnen 24 uur in Stockholm staan!

 

Dag 4-5: Stockholm

Neem vroeg in de ochtend de taxi naar het treinstation, en pak vervolgens de trein naar Stockholm. Sommige noemen deze stad het ‘Parijs van het Noorden’, anderen vergelijken het met Venetië, maar hierbij houdt de vergelijking dan ook op. Stockholm is uniek door het contrast tussen de heldere zomers en de donkere winters, wat een bijzondere atmosfeer veroorzaakt die de stad twee volledige verschillende gezichten geeft. Verken de stad al wandelend of op de fiets en maak een ontspannen boottocht door de archipel. Je hotel ligt tegenover het treinstation, zodat je geen tijd verliest om de stad te verkennen.

Het hotel waarin je overnacht heeft de filisofie dat ze 'denken met hun hart'. Naast hun goede zorg voor gasten en personeel, heeft het hotel een Green Key certificaat. 

 

Dag 6-8: Dalarö

Je zet deze duurzame vakantie Zweden voort en neemt de ferry die je naar het zuidelijke gedeelte van de archipel brengt. Afhankelijk van de accommodatie die je kiest, stap je uit in Dalarö of op het eiland Ornö. Dalarö is de toegangspoort naar de zuidelijke eilanden van de archipel. Je kunt vanuit hier het nationale park Tyresta goed bezoeken, waar je in de ongerepte oerbossen heerlijke wandelingen kunt maken. De accommodatie in Dalarö is een hostel en ligt in de haven aan het water. Het is het voormalig stuurhuis voor binnenkomende schepen. 

Je kunt de archipel van Stockholm het beste per boot verkennen. Er zijn zo'n 30.000 eilandjes met elk hun eigen unieke activiteiten.

 

Dag 9-10: Utö

Je vervolgt je reis met de ferry (of taxi, afhankelijk van je reismaand) naar het eiland Utö, het meest zuidelijk gelegen eiland van de archipel. Je komt aan in Gruvbyggan, een klein plaatsje met paar winkels een goed restaurant en bakker. De komende dagen verblijf je in een oud boothuis aan zee, midden in de natuur. Een verblijf in het boothuis brengt je letterlijk dichter bij de elementen. Er is geen stromend water, en om te kunnen douchen spring je in het frisse zeewater. Liever wat luxere accommodatie? Er is op Utö ook een prachtig hotel. Het eiland is vrij groot en heeft zo’n 50 km aan wandelpaden. Vanaf Utö is het mogelijk om op elk gewenst niveau te kajakken (optioneel met gids). Kajakken is de ultieme slow down activiteit. Vanaf het water zie je de wereld op een hele andere manier en heb je meer oog voor details.

Het grootste gedeelte van Utö is natuurreservaat. De combinatie van natuur met de levendigheid van het plaatsje Gryvbruggan maakt dat Utö zo uniek is. Je kunt hier heerlijk een aantal dagen 'unplugged' zitten.

 

Dag 11-12: Nynäshamm

In de ochtend staat de taxi klaar en brengt je naar het zuidelijk gedeelte van het eiland Utö waar je de ferry naar het vasteland neemt. De ferry vertrekt vanaf Alö en maakt een stop op Nåttarö. Nåttarö staat bekend om zijn zandstranden. Het hotel in Nynäshamn ligt centraal te midden van buzz van de aankomende en vertrekkende ferry’s. Hier kun je bijkomen van ‘je terug naar de natuur avontuur’. Maak gebruik van je eigen privé sauna, jacuzzi en watermassage bed dat je een dik uur voor jezelf hebt. Heb je nog energie, pak de fiets en fiets naar de oude watertoren. Vanaf hier heb je een 360 graden uitzicht, over de archipel en het vasteland. Vanaf Nynäshamn pak je de trein terug naar Stockholm centraal, waar deze duurzame vakantie Zweden eindigt.

Deze reis kun je verlengen met 5 dagen Gotland. Vanaf Nynäshamn vertrekken er dagelijks ferry’s naar dit bijzondere eiland.

Met de trein naar Zweden

Zweden is prima bereikbaar per trein. Een treinreis naar Zweden is een geweldige belevenis, waarbij je onderweg een aantal mooie stops kunt maken.

Met de auto naar Zweden

Zweden is prima bereikbaar per auto. Via Duitsland en Denemarken rijd je in twee dagen naar het midden van Zweden toe. Onderweg kun je gebruiken maken van de veerboot en ook zijn er een aantal leuke stops te maken.

 

Bij Better Places compenseren we de CO2-uitstoot van al onze reizen.

Amsterdam-Stockholm uitstoot per persoon per vervoersmiddel

Auto o.b.v. 2 personen

Bijzondere accommodaties

Tijdens onze rondreizen door Zweden maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat. 

Bijzondere excursies

Je kunt tijdens je rondreis prachtige ervaringen opdoen bij de lokale gemeenschap en draagt daarmee meteen een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen.

Reisadvies Zweden

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Zweden. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Zweden

rondreis-zweden

Beste reistijd Zweden

Ontvang een voorstel op maat

Geef Elsbeth of Sylvia je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.

Let op: De lokale reisexpert van deze bestemming spreekt geen Nederlands, de communicatie zal daarom in het Engels verlopen. Het is geen probleem als je zelf liever in het Nederlands schrijft.

Let op: Oostenrijk kan alleen via het formulier op de betreffende pagina geboekt worden.

Boeken zonder zorgen

Lees alles over onze maatregelen om veilig op reis te kunnen gaan en onze speciale soepele boekingsvoorwaarden.

Boek je internationale treinreis via The Train Traveller

Wil je duurzaam met de trein naar je bestemming reizen? Better Places werkt samen met The Train Traveller. Hier kun je terecht voor bijna alle treintickets binnen Europa en daarbuiten. De treinexperts van The Train Traveller kennen de verschillende internationale boekingssystemen op hun duimpje. Vraag vrijblijvend een prijsopgave aan.