Logo

Positieve Impact

Peru

In de Eerlijke Reiswijzer zie je wat de effecten zijn van jouw vakantie. We doen er alles aan om met onze reizen zoveel mogelijk goeds te brengen voor mens, dier en de planeet. We kiezen voor duurzame hotels, zorgen voor werkgelegenheid en helpen natuur en cultuur te behouden. Kijk hier voor de criteria bij het bepalen van de score.

Eerlijke Reiswijzer accommodatie

Overnachtingen

Impact Score 5/5

Tijdens je reis verblijf je zoveel mogelijk in kleinschalige, duurzame accommodaties. Zo is er veel ruimte voor persoonlijke aandacht en heb je een minimale voetafdruk.

Eerlijke Reiswijzer excursies

Excursies

Impact Score 5/5

Onze excursies worden georganiseerd door lokale ondernemers. Dat is leuker voor jou én zorgt voor werkgelegenheid. Daarmee draag je bij aan een beter leven voor de bewoners.

Eerlijke Reiswijzer gids

Chauffeurs

Impact Score 3/5

Tijdens je rondreis worden zoveel mogelijk chauffeurs uit het land zelf ingezet. Zij laten je de mooiste plekken zien en jij zorgt ervoor dat ze een inkomen hebben.

Eerlijke Reiswijzer natuur

Natuur & Cultuur

Impact Score 2/5

Het entreegeld dat je betaalt voor natuurgebieden en cultureel erfgoed wordt gebruikt om deze plekken te onderhouden en te beschermen.

Eerlijke Reiswijzer slow

Slow Travel

Impact Score 2/5

We inspireren je om zo lang mogelijk op reis te gaan. Hoe langer je reist, hoe groter je positieve impact. Bovendien leer je een plek beter kennen als je de tijd neemt.

Wil je meer weten over de scores in de Eerlijke Reiswijzer? In onze impactblogs lees je een uitgebreide toelichting over de impact van onze reizen in Peru.

Negatieve Impact

Peru

Eerlijk is eerlijk, je reis heeft ook negatieve effecten. Dat komt vooral door de manier waarop je reist. Het ene vervoerstype is namelijk minder schadelijk dan het andere. Vliegen naar en van je bestemming veroorzaakt bijvoorbeeld tot wel 95% van de totale klimaatimpact van je reis.

Vliegtuig

Vliegtuig

Basisprijs ticket
€1000
Verborgen kosten klimaatverandering
€469
Verborgen kosten luchtvervuiling
€198
Echte prijs*
€1667

Alternatieve Reis

Spanje

Zoek je een bestemming met een soortgelijke positieve impact op jou, maar een minder negatieve impact op het milieu? Laat je eens verrassen door Spanje. Lees meer over Spanje.

Vliegtuig

Vliegtuig

Basisprijs ticket
€300
Verborgen kosten klimaatverandering
€109
Verborgen kosten luchtvervuiling
€31
Echte prijs*
€440

*In de prijs die je nu betaalt voor je vakantievervoer worden de kosten voor klimaatverandering en luchtvervuiling niet meegerekend. Terwijl die kosten er wel zijn voor anderen of toekomstige generaties. Tel de prijs van de verborgen kosten op bij de prijs die je werkelijk betaalt en je weet wat de echte prijs is. Voor de berekening van de echte prijs heeft Better Places gebruik gemaakt van de True Price methode.