Waarschijnlijk ga je met name voor de authentieke natuur naar Albanië op vakantie. Maar Albanië is veel meer dan alleen natuur: ook de cultuur is de moeite waard. Wil je de locals en het gewone leven in Albanië leren kennen, dan is het een aanrader om een aantal excursies in Albanië te doen. Ga op bezoek bij een lokale boer, wandel door historische steden of proef de lokale gerechten.

Ontmoet de locals tijdens een excursie in Albanië

Er zijn vele manieren waarop jij je reis zo positief mogelijk kan maken. Hieronder hebben we een aantal toffe excursies voor je verzameld waarmee je tijdens je reis prachtige ervaringen kan opdoen bij de lokale gemeenschap. Zo draag je ook een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen!

Ontdek de grotten van Pellumbas

Je wordt naar een klein dorpje gebracht in de buurt van Tirana. Vanaf hier wandel je naar je bestemming. Onderweg heb je een prachtig uitzicht over de stad en de omgeving. Na de wandeltocht van ongeveer 1 uur kom je aan bij de grot van Pellumbas. Je gids vertelt je meer over de grot en de geschiedenis ervan. Na je bezoek ga je terug naar het beginpunt. Neem nog een frisse duik in de rivier als afsluiting van je excursie.

Foodie tour in Tirana

Tijdens deze excursie leer je het lokale eten kennen! Je wordt geïntroduceerd in de culinaire tradities van Albanië. Je proeft verse producten van lokale boerderijen en gaat ook zelf aan de slag om een lokaal gerechtje te maken. Na de kookworkshop ga je nog een aantal wijnen en grappa proeven. Een dag compleet in het teken van de eetcultuur!

Boottocht rondom Saranda

Tijdens deze tocht krijg je de kans om de meest bijzondere plekjes te ontdekken per boot. Je begint bij de Cape of Qefali. Deze steenbeelden steken fel af bij het turquoise water. Je vervolgt je boottocht via Kakome Beach en vervolgens stop je nog bij een aantal andere strandjes. Een heerlijke dag op het water! Je wordt weer teruggebracht in Saranda.

Wil je vegetarisch eten tijdens je Albanië rondreis? Bekijk dan eens deze blog over vegetarisch eten in Albanië.

Ontdek de omgeving van Saranda

Je bezoekt tijdens deze excursie de ruïnes van de Synagoge in Saranda. De gids vertelt je meer over de historische achtergrond. Daarna breng je een bezoek aan het kasteel van Lekursi. Dit kasteel werd gebouwd door de Sultan Suleiman tijdens zijn strijd tegen het eiland Corfu. De excursie wordt afgesloten bij de Blue Eye waterbron. Hier kun je heerlijk lunchen en genieten van de natuur.

Mossel tour in Ksamil - Excursies Albanië

Een bijzondere ervaring voor iedereen die van mosselen houdt. Tijdens deze excursie ga je met een mosselvisser op pad. Je gaat per boot naar een van de mosselbanken toe en loopt het hele proces mee. De mosselvisser vertelt je meer over hoe de mosselen gevangen, schoongemaakt en bereidt worden. Natuurlijk mag je ze ook zelf proeven! Alles is vers, naturel en biologisch! 

Plan jouw reis naar Albanië

Ben je op zoek naar een bijzondere rondreis door Albanië? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Afrora, de reisexpert in Albanië. Zij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Afrora.

Meer inspiratie voor excursies Albanië?

Wil je meer lezen over wat er te doen is in Albanië? Of ben je benieuwd naar tips om bijvoorbeeld het Saranda te bezoeken? Lees hier welke activiteiten je niet mag overslaan tijdens je rondreis Albanië.

Beste reistijd Albanië

De beste reistijd Albanië wordt uiteraard met name bepaald door het weer in Albanië. Daarnaast wil je wellicht graag dat het niet te druk is. Ook voor de bestemming zelf is het beter als het toerisme beter over het jaar gespreid is. Lees hier meer over de beste reistijd Albanië.

Albanië met kinderen

Albanië is volgens reisexperts Manjola en Armela bovendien erg geschikt voor een vakantie met zowel jonge als oudere kinderen. De bezienswaardigheden Albanië zijn geweldig voor kinderen. Kinderen zullen genieten van de mooie stranden, de natuur en de vriendelijke locals. Bekijk hier een voorbeeld van een rondreis met kinderen door Albanië. Zoek je meer avontuur voor een vakantie met het gezin, bekijk dan deze actieve familierondreis.