Je lokale reisspecialisten in Schotland

"Slainte Mhath, wij zijn Bianca en Henk, de Better Places Schotland specialisten. Onze passie voor Bonnie Scotland is al meer dan 20 jaar geleden begonnen en wij hebben in die jaren voor vele Nederlanders en Vlamingen prachtige reizen samengesteld. Geef ons je wensen door en wij sturen je een voorstel op maat"

Uitstoot van het vervoer naar Schotland (kg CO2e)

Wat is een luxe reis van Better Places?

  • Verblijf in luxe boutiquehotels en ecolodges
  • Individueel reizen in een ontspannen tempo
  • Veel privé-excursies en tours
  • Volop persoonlijke aandacht tijdens de gehele reis
  • Rondreis met eigen auto, auto met chauffeur of luxe trein

Boeken zonder zorgen

Lees alles over onze speciale soepele boekingsvoorwaarden.

Route luxe Schotland reis

 

Wil je een unieke rondreis door Schotland maken? Dan is het belangrijk om je reis minimaal zes maanden voor vertrek te boeken. Lees meer.

 

Dag 1-2: The Borders

Je luxe rondreis Schotland begint in The Scottish Borders. Dit is het land van vier beroemde Abdij ruïnes, en het land uit de verhalen van Sir Walter Scott met de Tweed River, zijn kasteeltjes en overal prachtige wandelpaden. De beste manier om deze mooie streek te zien is om vanuit het pittoreske Melrose de wandeling te maken naar de top van de Eildon Hills (ca. 2 à 3 uur wandelen). Deze drie iconische heuvels domineren het landschap en bieden vergezichten tot ver in het Engelse land. Je eerste accommodatie is een meer dan 200 jaar oud Country House aan de Tweed rivier. Het is gebouwd voor de Hertog van Roxburgh, en is in 2018 gerenoveerd. Inmiddels is dit uitgeroepen tot het mooiste hotel in The Scottish Borders.

Je begint deze reis door vanuit IJmuiden met de veerboot naar Newcastle te varen.

 

Dag 3-5: Oban

Een rijdag door het hart van Schotland brengt je via de zuidkant van Edinburgh via de Highlands naar de westkust. Vanuit Oban kun je de komende dagen The Holy Isle of Iona verkennen, vanwaar de Ierse monnik Columba het nieuwe Katholieke geloof over het Schotse vasteland verspreidde. Ga ten zuiden van Oban op zoek naar de prehistorische steencirkels en grafheuvels, of bezoek de vele tuinen in deze kuststreek met zijn gematigde oceaanklimaat. Ook is er een archipel van eilandjes, ooit een van rijkste winplaatsen van leisteen.

Even ten noorden van deze gezellige havenplaats verblijf je drie nachten in een Boutique Castle B&B, gebouwd in authentieke stijl op een schiereiland in een meer. Een aanrader is een diner in het nabijgelegen toprestaurant. 

 

Dag 6-8: Moray

Je zet je luxe Schotland reis voort. Met de auto volg je de route parallel aan het Caledonian Canal, door de Great Glen. Deze geologische breuklijn deelt Schotland in tweeën, met in het noorden in de breuk het grote diepe meer van Loch Ness. Je accommodatie is een uitstekende uitvalsbasis om twee dagen de omgeving te gaan verkennen. Naast wandelingen zijn Loch Ness, Inverness, het Culloden Battlefield en Fort George enkele van de te bezoeken hoogtepunten. Aangezien deze streek het “Heartland of Whisky” is,. Met beroemde namen als Glen Fiddich, Macallan en Glenlivet is het een pelgrimsstreek voor de liefhebbers geworden

Op een half uur ten oosten van Inverness ligt een groot landgoed, waar je zult overnachten in een landhuis in stijl.

 

Dag 9-10: Pitlochry

Je rijdt door het dunbevolkte hart van Schotland, met centraal het grote Cairngorm National Park. Dit park leent zich perfect voor wandelingen van ieder niveau. Aan de vruchtbare Tay rivier vind je het Scone Palace waar oude Koningen werden gekroond, maar ook een nieuw museumdistrict waar je het Victoria & Albert Design Museum en het ernaast gelegen museumschip Discovery (het schip waarmee zuidpoolreiziger Shackleton naar Antarctica voer) vindt. 

Je overnacht in een tophotel in stijl, een van Schotland beste 5-sterren hotels, gelegen nabij het pittoreske Pitlochry. Er is een uitstekend restaurant met als topper een 7-gangendiner.

 

Dag 11: Kenmore

De dromerige plaatsjes Kenmore en Aberfeldy zijn beiden een stop meer dan waard. Maak vandaag een dagtocht naar de Trossachs voor prachtige wandelingen, of besluit de 1250 meter hoge Ben Lawers te beklimmen. Het Scottish Crannog Centre is een interessante replica van een 2000 jaar oude paalwoning en ook een bezoek waard.

Je overnacht in een oud hotel in Kenmore.

 

Dag 12-14: Edinburgh

Alleen al om deze kleine wereldstad te verkennen is het eigenlijk de moeite waard nog langer te blijven, want er is zoveel te zien! Om te beginnen natuurlijk de Royal Mile met het kasteel, St Giles Cathedral en Holyrood Palace. Aan de voet van Old Town is de Art Gallery, het Scott Monument en natuurlijk het statige New Town. Wandel vervolgens naar de top van Calton Hill voor een panorama van de stad. Buiten het centrum ligt de 8 hectare grote Botanical Gardens, en wie nog verder naar het noorden gaat, komt in de haven van Leith. Net als vele oude havenkwartieren is het nu een hip en gezellig stadsdeel geworden, met als pronkstuk het Yacht Britannia. 

Je overnacht in Edinburgh's Newtown. Het imposante huis staat in een stille straat en het maar 15 minuten wandelen naar de voet van Old Town. 

 

Dag 15-16: Ferry

Vandaag begin je aan de terugreis en verlaat je Edinburgh. Maar je luxe Schotland rondreis is nog niet helemaal afgelopen. Je vertrekt uit Edinburgh en gaat naar Newcastle in Noord-Engeland. Hier vaart de DFDS ferry naar IJmuiden. De ferry vertrekt eind van de middag en je slaapt vannacht op deze ferry. In de vroege ochtend wordt je weer wakker in Nederland. Daarmee is helaas je luxe Schotland reis ten einde gekomen. 

De overtocht met de ferry duurt ongeveer 15 uur. 

Met de auto naar Schotland

Schotland is prima bereikbaar met je eigen auto. In IJmuiden stap je op de veerboot die je naar Newcastle brengt. Je overnacht op de boot in een comfortabele hut.

Met de ferry naar Schotland

Schotland is prima bereikbaar met de ferry. Een bijzondere én duurzamere manier van reizen, met als extra voordeel dat je je eigen auto kunt meenemen. Lees meer

 

logo voetafdrukIn plaats van compenseren wil Better Places de CO2e-uitstoot van al haar reizen elk jaar met 5% verminderen.

Ontvang een voorstel op maat

Geef Bianca en Henk je wensen door en je ontvangt een voorstel.

 

Bijzondere accommodaties

Tijdens onze rondreizen door Schotland maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat.

Bijzondere excursies

Je kunt tijdens je rondreis prachtige ervaringen opdoen bij de lokale gemeenschap en draagt daarmee meteen een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen.

Reisadvies Schotland

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Schotland. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Schotland

beste reistijd Schotland

Beste reistijd Schotland

Boeken zonder zorgen

Lees alles over onze speciale soepele boekingsvoorwaarden.

Veelgestelde vragen luxe Schotland reis

Hoe is het om zelf een auto te rijden in Schotland?

Welke activiteiten passen goed bij deze Schotland reis?

Wat maakt deze luxe reis Schotland zo speciaal?