Neem een optie

Deze reis heeft een vast programma en is eenvoudig te boeken. Het is een ideale rondreis vol prachtige wandelroutes, avontuur en authentieke lokale ervaringen. Een dagje meer of minder kan altijd, maar maatwerk is niet mogelijk bij deze reis. Neem een optie en onze reisexpert stuurt je binnen vijf werkdagen een prijsopgave. Vervolgens kun je de reis definitief boeken.

 

Uitstoot van het vervoer naar Albanië (kg CO2e)

Deze reis is in samenwerking met The Train Traveller

Deze reis vraag je aan door de volgende stappen te volgen:

  1. Neem rechtstreeks contact op met Albanië reisexpert Afrore om het landarrangement aan te vragen vanaf € 2.210,-
  2. De treinreis inclusief overnachtingen boek je zelf via The Train Traveller vanaf € 699,-. Tijdens de heen- en terugreis heb je een overnachting in een hotel in Milaan en een overnachting op de ferry van/naar Bari.

Route wandelreis Albanië

Dag 1: Treinreis naar Milaan

Maak je heenreis comfortabel, duurzaam een avontuurlijk door de trein te pakken. Aan boord heb je een comfortabele zitplaats. Als je rond 08:00 uur vertrekt, kom je rond 21:30 uur aan in Milaan, met slechts één overstap in Basel. Rust lekker uit in je viersterrenhotel vlakbij het station. Deze treinrit en overnachting boek je zelf via The Train Traveller.

Door te kiezen voor een treinreis naar Albanië maar je de reis naar je bestemming echt onderdeel van je vakantie. En je minimaliseert ook nog eens aanzienlijk je impact op het klimaat.

Dag 2: Trein en ferry naar Albanië

Klaar voor de tweede etappe van de heenreis? Na een ontbijtje in je hotel stap je rond 08:00 uur op de trein naar Bari, waar je zo'n 7 uur later aankomt. Hiervandaan vertrekt rond 22:00 uur de ferry naar Albanië, dat betekent dat je voldoende tijd hebt om Bari even te verkennen. Dwaal door deze levendige hoofdstad van Puglia, vol palazzo's en sfeervolle pleinen. Eenmaal op de boot kan je je comfortabel terugtrekken in je eigen slaapcabine. Als je wakker wordt is Albanië al in zicht!

Onderweg alvast meer te weten komen over je bestemming? Luister De Grote Podcastlas Albanië.

Dag 3: Krujë

Rond 08:00 uur zet je voet aan land in Albanië. Hier word je opgewacht door je chauffeur/gids. Het is een uurtje rijden naar het oude stadje Krujë, waar je incheckt in het hotel en met een welkomstdrankje samen met de gids het programma van de komende twee weken doorneemt. Natuurlijk is er ook alle tijd om het mooie middeleeuwse stadje in te gaan. Krujë is prachtig gelegen op de flank van een berg. ’s Avonds neemt je gids je mee naar een van de beste restaurants in de stad, een goede eerste kennismaking met Albanië!

Op pad gaan met een lokale chauffeur en gids is een ideale manier om veel positive impact te maken met je reis. Het biedt werkgelegenheid voor mensen die het goed kunnen gebruiken en zelf profiteer je van een bijzondere en persoonlijke ervaring.

Dag 4: Shkodër

Na een goed ontbijt ga je wandelen op de gelijknamige berg waar Krujë aan ligt, tevens heilig gebied voor het Bektashisme, een belangrijke orde binnen het soefisme die zeer levendig was in Albanië. In de stad zelf kun je een bezoek brengen aan het Skanderbeg Museum en het Etnografisch Museum. En natuurlijk duik je de beroemde bazaar even in. ‘s Middags rijd je naar Shkodër, in het noorden van het land en gelegen aan het gelijknamige meer. Voorafgaand aan het diner in een traditioneel restaurant is er nog tijd om het kasteel te bezichtigen.

Tijdens je reis zal het je misschien opvallen dat Albanië minder goedkoop is dan verwacht. De prijzen zijn er de laatste jaren gestegen. Lees meer over de kosten in Albanië.

Dag 4-6: Via het Koman Meer naar Dunish

Vroeg uit de veren vandaag want om 08:00 uur pak je in Koman de iconische veerboot over het Koman Meer. Het is een schitterende tocht van een paar uur tussen spectaculaire canyons. Vanuit Fierzë, het eindpunt van de boottocht, word je naar het kleine dorp Dunish gebracht. Een rit door het adembenemende Valbona Valley National Park die eindigt bij een mooi meertje waar je kunt uitrusten van de reisdag. De komende drie nachten verblijf je bij hier in een gastvrij guesthouse waar je ook dineert. Hiervandaan maak je de komende twee dagen mooie wandeltochten door de Valbona Vallei, een van de mooiste en ruigste gebieden van de Balkan. Je bezoekt onder andere de Ceremi Canyon en volgt een oude herdersroute naar het ‘Rosi Pad’, waarvandaan je bij helder weer de Jezerca kunt zien, de hoogste top van de Albanese Alpen.

Het Koman Meer is een hoogtepunt van elke Albanië rondreis. Lees meer over deze en andere bezienswaardigheden in Albanië.

Dag 7-8: Theth

Na het ontbijt maak je eerst een kort autoritje van 10 km naar het dorp Rragam, waar de wandeling van vandaag begint. Je wandelt vandaag het klassieke wandelpad door de Albanese Alpen dat al eeuwen lang de verbinding vormt tussen Valbona en Theth. Het hoogste punt van vandaag is zo’n 1900 m, er gaan ezels of paarden mee voor de grote bagage. Na deze schitterende wandeling door de Albanese Alpen, daal je af naar Theth, het meest historische dorp van de regio. De volgende dag maak je een mooie wandeltocht in de omgeving van Theth, waaronder naar de Grumas-watervallen, met 30 meter de hoogste watervallen van Albanië. Je keert daarna met een transfer per minibusje terug naar het guesthouse in Theth, waar je twee nachten verblijft.

Dag 9-10: Boga Vallei en Tirana

Je verlaat Theth vandaag vroeg en maakt een spectaculaire wandeling door de Boga Vallei. Door je chauffeur word je naar het begin van de wandeling gebracht. Op het hoogste punt van het pad heb je schitterend zicht over de Alpen. Vanuit Boga word je weer naar Shkodër gebracht, waar je bij kunt komen tijdens een goede lunch. Aan het eind van de middag word je afgezet bij het hotel in Tirana, waar je twee nachten verblijft. De volgende ochtend word je naar het kabelbaanstation gebracht. Hiervandaan wandel je in zo'n vier uur omhoog, waarbij je traditionele dorpjes passeert als Linza en Shermi. Nog anderhalf uur verder, boven op de top, heb je prachtig uitzicht over een groot deel van de laagvlakte in het westen. Je wandelt in ongeveer een uur terug naar de plek waar de kabelbaan je snel en comfortabel terug naar beneden brengt. 

Dag 11-13: Berat

Op zo’n twee uur rijden van Tirana ligt de oude Ottomaanse stad Berat, een plaatje om te zien. Je hebt snel door waarom Berat ook wel 'Stad van 1000 ramen' wordt genoemd. Een andere blikvanger is het 13e-eeuwse kasteel hoog boven de stad. In Berat bestaan het christendom en de islam al eeuwen naast elkaar en de vele kerken en moskeeën zijn hier het bewijs van. De komende dagen maak je enkele dagtochten vanuit de stad. Je trekt onder andere door de indrukwekkende Osumi Canyon; een 13 km lange kloof met tot wel 80 meter hoge kalkstenen wanden. De tweede dagtocht is naar het Tomorr-gebergte, waar je de 2416 m hoge Tomorr beklimt. Je overnacht in een kleinschalig hotel in Berat.

Dag 14: Naar de Albanese Rivièra

Je verlaat de bergen en reist naar de kust, de Albanese Rivièra. De weg gaat via de stad Vlorë en vervolgens door het Nationale Park Llogara. Op de top van de meer dan 1000 meter hoge Llogara Pass heb je een waanzinnig uitzicht. Daarna daal je af naar het karakteristieke dorp Dhermi, waar je de rest van de middag heerlijk kunt zwemmen in zee en relaxen op het mooie zandstrand. Tijd om de benen rust te gunnen!

Wist je dat Albanië een prachtige kustlijn heeft? Lees meer over de stranden van Albanië.

Dag 15: Llogara National Park

Op deze laatste wandeldag van de reis word je na het ontbijt naar Llogara National Park gebracht, waar de wandeling naar Qorre Peak begint. Het pad loopt eerst door een naaldwoud naar het zogenaamde Caesar Path. Julius Caesar zou hier met zijn legioen hebben gelopen om generaal Pompeï te achtervolgen. Rond 11:00 uur bereik je Qorre Peak (2018 m), waar je geniet van een welverdiende lunch te midden van schitterende uitzichten. Terug wandel je over hetzelfde pad. 's Middags word je naar Dürres gebracht, waar je om 22:00 uur aan boord gaat van de ferry naar Bari. 

Dag 16-17: Terugreis per trein

Rond 08:00 uur kom je met de ferry aan in het Italiaanse Bari. Hier heb je drie uurtjes de tijd voordat de trein vertrekt en kan je bijvoorbeeld een ontbijtje nemen. Rond 19:00 uur kom je aan in Milaan, waar je weer een nacht in een comfortabel hotel verblijft. Precies op tijd voor een echte Italiaanse aperitivo! Kom rustig bij van de reisdag of maak van de gelegenheid gebruik om Milaan te verkennen. De volgende ochtend vertrekt om 08:20 uur de trein naar Nederland, waar je na een overstap in Brig en Basel rond 22:00 uur aankomt.

 Naast Amsterdam Centraal, kan je voor deze reis ook in- en uitstappen op Utrecht Centraal en Arnhem. Ga je toch liever met de auto of het vliegtuig naar Albanië? Geef dit aan bij het aanvragen van de reis en je ontvangt een aangepast voorstel.

Neem een optie

Neem een optie en onze reisexpert stuurt je binnen vijf werkdagen een prijsopgave. Vervolgens kun je de reis definitief boeken.

 

Met de trein naar Albanië

Albanië is prima bereikbaar per trein. Een treinreis naar Albanië is een geweldige belevenis, waarbij je onderweg een aantal mooie stops kunt maken. 

Met de auto naar Albanië

Qua afstand is het prima te doen om met je eigen auto naar Albanië te reizen. Zo hoef je niet te vliegen en bespaar je de kosten van een huurauto.

Met het vliegtuig naar Albanië

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Albanië boeken. Door waar mogelijk te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Kijk hier voor meer informatie.

 

logo voetafdrukBetter Places is gestopt met het compenseren van de CO2-uitstoot van haar reizen. In plaats daarvan willen wij de CO2-uitstoot van al onze reizen elk jaar met 5% verminderen. Wij investeren voor elke reiziger een bedrag in projecten voor duurzame energie of biodiversiteit.

Bijzondere accommodaties

Tijdens onze rondreizen door Albanië maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat.

Bijzondere excursies

Je kunt tijdens je rondreis prachtige ervaringen opdoen bij de lokale gemeenschap en draagt daarmee meteen een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen.

Reisadvies Albanië

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Albanië. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Albanië

rondreis-albanie

Beste reistijd Albanië

Boeken zonder zorgen

Lees alles over onze speciale soepele boekingsvoorwaarden.

Boek je internationale treinreis via The Train Traveller

Wil je duurzaam met de trein naar je bestemming reizen? Better Places werkt samen met The Train Traveller. Hier kun je terecht voor bijna alle treintickets binnen Europa en daarbuiten. De treinexperts van The Train Traveller kennen de verschillende internationale boekingssystemen op hun duimpje. Vraag vrijblijvend een prijsopgave aan.