Reizen met positieve impact

In de reiswereld vind je steeds meer sociale ondernemingen en ook Better Places is een sociale onderneming. Voor een sociale onderneming is een positieve bijdrage aan een mooiere wereld belangrijker dan veel geld verdienen. Als sociale onderneming vinden wij het belangrijk dat de mensen in de landen die we bezoeken optimaal profiteren van het toerisme. Dit betekent bijvoorbeeld dat mensen die voor je werken een eerlijk inkomen krijgen, dat je vaak verblijft in kleinschalige hotels of homestays en excursies doet met veel contact met de lokale bevolking. Ook investeren wij een deel van onze winst in goede doelen.

  Homestay

 Natuur

 Slow Travel

 Connect

Route NO-India: Assam en Arunachal Pradesh 

Dag 1 – Aankomst Delhi

India met kinderen Delhi Lakshmi Naraan Mandir

Dag 2 – vlucht Dibrugarh

Assam India

Dag 3 – Dibrugarh

India Assam

Dag 4 – naar Majuli Eiland

Assam India

Dag 5 – Majuli Eiland

India Bhutan Assam

Dag 6 – naar Along

Arunachal Pradesh Assam India

Dag 7 – Along

India Assam Arunachal Pradesh

Dag 8 – naar Daporijo

India Assam Arunachal Pradesh

Dag 9 – Daporijo

India Assam Arunachal Pradesh

Dag 10 – naar Ziro

India Assam Arunachal Pradesh

Dag 11 – Ziro

India Assam Arunachal Pradesh

Dag 12 – naar Nameri NP

India Assam Arunachal Pradesh

Dag 13 – Nameri NP

India Assam Arunachal Pradesh

Dag 14 – naar Dirang

India Assam Arunachal Pradesh

Dag 15 – naar Tawang

India Assam Arunachal Pradesh

Dag 16 – Tawang

India Assam Arunachal Pradesh

Dag 17 – Tawang

India Assam Arunachal Pradesh

Dag 18 – naar Bomdilla

India Assam Arunachal Pradesh

Dag 19 - naar Kaziranga

India Assam neushoorn

Dag 20 - Kaziranga

India Assam

Dag 21 - vlucht Guwahati-Delhi

India met kinderen Delhi Lakshmi Naraan Mandir

Vliegtickets rondreis Noordoost-India

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Noordoost-India, Sikkim en Darjeeling boeken. Door waar mogelijk te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. Jan geeft je graag advies over de beste optie. Kijk hier voor meer informatie.

Financiële garanties

Better Places is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reizen (SGR) en het Calamiteitenfonds, dit betekent voor jou financiële zekerheid.

Better Places garantie SGR Better Places garantie Calamiteitenfonds

 

Bij Better Places compenseren we de CO2-uitstoot van al onze reizen.

Bijzondere accommodaties

Tijdens onze rondreizen door Noordoost-India maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat.

Bijzondere excursies

Je kunt tijdens je rondreis prachtige ervaringen opdoen bij de lokale gemeenschap en draagt daarmee meteen een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen.

Reisadvies Noordoost-India, Sikkim en Darjeeling

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Noordoost-India, Sikkim en Darjeeling. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Noordoost-India, Sikkim en Darjeeling

 

Beste reistijd Noordoost-India

Plasticvrij op reis

Wij streven ernaar dat reizigers in 2020 geen gebruik meer maken van single use plastic waterflesjes. Als reiziger gebruik je per week zo’n 15 waterflessen per persoon. Dit levert een gigantische afvalberg op en helaas komt veel plastic afval terecht in zee. Wij geven je graag praktische tips zodat je geen enkele plastic fles meer hoeft te kopen tijdens je Costa Rica vakantie. Neem in ieder geval een hervulbare waterfles mee, in veel hotels kun je deze bijvullen met water uit grote containers.

Sustainable Development Goals

Eind 2015 hebben de Verenigde Naties 17 Werelddoelen opgesteld om een einde te maken aan armoede, ongelijkheid en klimaatverandering: de Sustainable Development Goals. Deze doelen vormen een richtlijn om de wereld voor iedereen een betere plek te maken. Better Places wil graag een bijdrage leveren aan het bereiken van de Sustainable Development Goals. Wij geloven dat als je op een verantwoorde manier reist, toerisme de wereld een beetje mooier kan maken. Het mooie is, dat dit tegelijkertijd zorgt voor unieke, authentieke ervaringen.

CO2 compensatie

Better Places compenseert de CO2 -uitstoot van het landarrangement wat je bij ons boekt. Daarnaast compenseren wij als één van de weinige reisorganisaties in Nederland de uitstoot van de vlucht die nodig is om je bestemming te bereiken, ook als je de vlucht niet bij ons boekt. Om de uitstoot in kaart te brengen, maken wij gebruik van een carbon calculator die per reisonderdeel exact de CO2 uitstoot berekent. Wij compenseren de CO2 uitstoot van jouw reis door te investeren in een Gold Standard project met efficiëntere kooktoestellen in Ghana. Lees meer over CO2 compensatie.

Ontvang een voorstel op maat

Geef Jan je wensen door en hij stuurt je een voorstel op maat.

Let op: De lokale reisexpert van deze bestemming spreekt geen Nederlands, de communicatie zal daarom in het Engels verlopen. Het is geen probleem als je zelf liever in het Nederlands schrijft.

Let op: Oostenrijk kan alleen via het formulier op de betreffende pagina geboekt worden.

Boeken zonder zorgen

Lees alles over onze maatregelen om veilig op reis te kunnen gaan en onze speciale soepele boekingsvoorwaarden.